Football Talk

Τσούπο Μότινγκ: Ο ανέλπιστος ήρωας της Μπάγερν! (video)

Τσούπο Μότινγκ: Ο ανέλπιστος ήρωας της Μπάγερν! (video)

Ο Έρικ Τσούπο Μότινγκ σκόραρε και πάλι στη νίκη της Μπάγερν επί της Χέρτα και εξελίσσεται σε «παίκτη κλειδί» για τους Βαυαρούς!

Ο Τσούπο Μοτίνγκ δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που θα σκεφτεί κάποιος όταν θα ακούσει το όνομα Μπάγερν Μονάχου. Δεν είναι καν στους πρώτους 5 (για να μη πω 10).

Αυτό είναι άδικο για έναν παίκτη που -μέσα στη σεζόν που τρέχουμε- εξελίσσεται σε έναν ήρωα για τους πρωταθλητές Γερμανίας.

 

Πόσα έχει βάλει;!

Στην σαββατιάτικη (5/11) εκτός έδρας νίκη της Μπάγερν επί της Χέρτα στο Βερολίνο (2-3), ο “Mr Choupo” σκόραρε δις. Μέσα σε δύο λεπτά (37’ - 38’) πέτυχε ισάριθμα τέρματα ώστε η Μπάγερν να αποσπαστεί -εκείνη την ώρα- με το 0-3.

Έφτασε έτσι τα 5 γκολ στη γερμανική Bundesliga ενώ έχει και 2 ασίστ σε 8 συμμετοχές. Αν προσθέσουμε ακόμη τα 3 που έχει σκοράρει στο Champions League (4 ματς) και τα 2 σε ισάριθμους αγώνες στο κύπελλο (συν μια ασίστ) φτάνουμε στο νούμερο «10».

Σε σύνολο 14 αγώνων λοιπόν ο Τσούπο Μότινγκ έχει 10 γκολ και 3 ασίστ. Νούμερα που είναι άκρως ικανοποιητικά για έναν επιθετικό. Είναι στατιστικά ενός παίκτη που αποδίδει αυτό για το οποίο πληρώνεται.

Η «σκιά» του Λεβαντόφσκι!

Ο Τσούπο Μότινγκ μετακόμισε ως ελεύθερος στο Μόναχο τον Οκτώβριο του 2020 (από την Παρί). Επομένως η τρέχουσα χρονιά είναι η του με τον γερμανικό σύλλογο.

Τι κοινό έχουν οι δύο προηγούμενες σεζόν του; Τον αριθμό των γκολ που πέτυχε. Τόσο το 2020-2021 όσο και πέρσι, βρήκε δίχτυα -μόλις- 9 φορές. Λιγότερες δηλαδή από όσες το έχει καταφέρει φέτος σε 2,5 μήνες.

Φυσικά και υπάρχει εξήγηση. Ο Μότινγκ επιλέχθηκε από τους ανθρώπους της Μπάγερν ως ο παίκτης που θα κάνει τα…ρεπό του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ή εκείνος που -σπάνια- θα ξεκουράζει Γκνάμπρι, Σανέ.

Πρόπερσι αγωνίστηκε 1.313 λεπτά ενώ πέρυσι βρισκόταν στο χορτάρι μονάχα 499’. Φέτος ο αριθμός αυτός είναι ήδη στο 703’ και φυσικά θα ανεβαίνει κάθε εβδομάδα. Γιατί; Διότι έπαψε να είναι η «σκιά» του Λεβαντόφσκι.

Η πίστη του Νάγκελσμαν και το σχέδιο.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έφυγε για τη Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και παρά τις αρχικές αρνήσεις, η διοίκηση τον άφησε να αποχωρήσει.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ζήτησε την προσθήκη του Σαντιό Μανέ. Ενός εξαιρετικού ποδοσφαιριστή. Όχι όμως ενός καθαρού σεντερ φορ όπως ο «Λέβα». Ο νεαρός προπονητής προόριζε αυτή τη θέση για τον Μότινγκ.

Ήθελε να τον χρησιμοποιήσει εκεί γνωρίζοντας πως εκτός από το ότι πρόκειται για τη φυσική του θέση, θα μπορεί «να τραβάει παίκτες» και να δημιουργεί κενά για τον Μανέ. Ο Σενεγαλέζος γνώριζε αυτή τη δουλειά από τη Λίβερπουλ. Και ξεκίνησε καλά. Ωστόσο η απόδοσή του δεν είναι η αναμενόμενη.

Ευτυχώς για αυτόν, υπάρχει ο Τσούπο. Τα δικά του γκολ -παρέα με αυτά του Σανέ- κάνουν τη διαφορά για την πρωτοπόρο Μπάγερν. Και φυσικά κάποτε έρχεται και η οικονομική επιβράβευση.

Το νέο συμβόλαιο και η αφοσίωση.

Ήδη ο Χασάν Σαλιχάμιζιτς έχει κάνει γνωστό στον Τύπο πως η Μπάγερν ετοιμάζει νέο συμβόλαιο για τον Καμερουνέζο στράικερ.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του έχει εξηγήσει πως παραμένει αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις και τα «θέλω» της Μπάγερν και δεν σκέφτεται το μέλλον του. Το τρέχον συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο του 2023.

Στα 33 του χρόνια ο Τσούπο Μότινγκ περνάει ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας του. Βρίσκεται -σχεδόν- πρωταγωνιστής σε έναν κορυφαίο σύνολο που διεκδικεί τα πάντα. Και βλέπει τους κόπους του να αναγνωρίζονται….

ηυηυηυ.jpg
Μανώλης Μακρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0