Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Η μοναδική στο Champions League που κάνει το 6/6 για τρίτη φορά και η σεζόν-οδηγός του 2019-20!

Μπάγερν Μονάχου: Η μοναδική στο Champions League που κάνει το 6/6 για τρίτη φορά και η σεζόν-οδηγός του 2019-20!

Η Μπάγερν Μονάχου για ακόμα μία φορά, τρίτη συγκεκριμένα, κατάφερε να τερματίσει στον όμιλό της στο UEFA Champions League έχοντας το 6/6! Πλέον, οι Βαυαροί έχουν να υπερηφανεύονται ότι είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που το πετυχαίνουν αυτό για τρίτη φορά. Το θέμα βέβαια είναι η συνέχεια, να έχει την κατάληξη της σεζόν 2019-20 και όχι της περσινής.

Σχετικά Άρθρα

Το έκανε και αυτό η Μπάγερν Μονάχου! Η γερμανική ομάδα δεν σταματάει να εκπλήσσει κόσμο με τα επιτεύγματά της και είτε την αγαπάς είτε την μισείς οφείλεις να της το αναγνωρίσεις. Η νίκη επί της Ίντερ το βράδυ της Τρίτης (1/11) σε ένα φαινομενικά αδιάφορο ματς για εκείνη, επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά το dna της. Οι Βαυαροί έφτασαν στην 6η συνεχόμενη νίκη τους στους ομίλους του φετινού UEFA Champions League, τελείωσαν με το απόλυτο στο γκρουπ τους και έγιναν η μοναδική ομάδα στον θεσμό που το καταφέρνει αυτό για τρίτη φορά στην ιστορία της!

Το συγκεκριμένο επίτευγμα μόνο εύκολο φυσικά δεν είναι, αντιθέτως είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν μιλάμε για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Η Μπάγερν την φετινή σεζόν είχε στον όμιλό της την Μπαρτσελόνα και την Ίντερ και όχι κάποιες μικρότερες ομάδες. Η ομάδα του Νάγκελσμαν έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι φέτος δεν αστειεύεται. Τους κέρδισε όλους, ήταν ανώτερη και πλέον στοχεύει να φτάσει μέχρι το τέλος της κούρσας, την κατάκτηση του τροπαίου.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο και αυτό, όμως οι Βαυαροί είναι δικαιωματικά στα πολύ μεγάλα φαβορί για να το καταφέρουν. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν είναι να έχουν στο τέλος την κατάληξη που είχαν την σεζόν 2019-20 και όχι αυτή της περσινής.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτή της σεζόν 2019-20 η Μπάγερν κατέκτησε κυριολεκτικά τα πάντα. Ήταν η χρονιά που δεν είχε αντίπαλό εντός και εκτός Γερμανίας! Bundesliga, Κύπελλο Γερμανίας, Super Cup Γερμανίας, UEFA Champions League, UEFA Super Cup και Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων! Έξι τίτλους είχαν να διεκδικήσουν οι Βαυαροί και τους κατέκτησαν και τους έξι! Μία πραγματικά μαγική σεζόν που ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά, με τον Νίκο Κόβατς να κάθεται στο τιμόνι μέχρι τον Νοέμβριο του ’19 και έπειτα να αναλαμβάνει ο Χάνσι Φλικ και να αναμορφώνει πλήρως την ομάδα.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Μπάγερν που κατάφερε να κάνει το 6/6 στον όμιλό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αντίπαλοί της τότε, η Τότεναμ, ο Ολυμπιακός που έφτασε πολύ κοντά στο να της στερήσει βαθμούς στο μεταξύ τους ματς στο Γ. Καραϊσκάκης χωρίς ωστόσο να το καταφέρει και ο Ερυθρός Αστέρας. Έξι νίκες, απόλυτο και συνολικά 24 γκολ κόντρα στις τρεις ομάδες! Τουλάχιστον για η ελληνική ομάδα έχει να λέει ότι σκόραρε δύο φορές κόντρα τους «υπερηχητικούς» Γερμανούς, οι οποίοι τελείωσαν τη διοργάνωση με μόνο 8 γκολ παθητικό!

Η δεύτερη φορά που η Μπάγερν έκανε το απόλυτο στον όμιλό της ήταν η περσινή σεζόν (2021-22). Οι Γερμανοί έφτασαν μόνο μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης μένοντας εκτός συνέχειας από την Βιγιαρεάλ, στο μεγαλύτερο κάζο που υπέστη εκείνη την χρονιά. Η ομάδα του Νάγκελσμαν είχε δείξει τα «δόντια» της στη φάση των ομίλων όπου κέρδισε Μπαρτσελόνα, Ντιναμό Κιέβου και Μπενφίκα κάνοντας μάλιστα επίδειξη δύναμης πετυχαίνοντας συνολικά 22 γκολ, δεχόμενη μόνο τρία!

Στους «16» αντιμετώπισε την Σάλτσμπουργκ, η οποία αν και στο πρώτο ματς απέσπασε ισοπαλία με 1-1, στον επαναληπτικό στην Alianz Arena δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ορμή των Βαυαρών και γνώρισε τον διασυρμό με 7-1! Και ενώ όλα έδειχναν ιδανική για την Μπάγερν, ήρθε το «χαστούκι» από τους Ισπανούς. Η Βιγιαρεάλ έχοντας φυσικά και την τύχη με το μέρος της, αφότου την υποχρέωσε αρχικά στην πρώτη της ήττα στη διοργάνωση στο Ελ Μαδριγάλ (1-0), κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία στη Γερμανία (1-1) και να βάλει τέλος στις επιδιώξεις της βαυαρικής ομάδας για κατάκτηση του Champions League.


Μένει να δούμε εάν φέτος θα επαναληφθεί το επιτυχημένο σενάριο της σεζόν 2019-20 για το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν ή θα σταματήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι πρόωρα.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0