Football Talk

Ο έντονος διάλογος μεταξύ Καραπαπά - Μπαλτάκου, η αύξηση που έγινε μείωση και η σύμπλευση ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την διαιτησία

Ο έντονος διάλογος μεταξύ Καραπαπά - Μπαλτάκου, η αύξηση που έγινε μείωση και η σύμπλευση ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για την διαιτησία
Ένταση μεταξύ του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά και του προέδρου της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκου επικράτησε στην ΓΣ της ομοσπονδίας.

Στην αρχή της συνέλευσης πήρε τον λόγο ο κ. Καραπαπάς θέτωντας εν αμφιβόλω την  σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης λόγω της απουσίας της κ. Μπιτζούνη, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. “Που βρίσκεται η κ. Μπιτζούνη;”, ρώτησε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, “Που να ξέρω που είναι η κυρία Μπιτζούνη.”

Τότε, ο κ. Καραπαπάς ζήτησε από τη νομική υπηρεσία να τοποθετηθεί για το αν η ΓΣ είναι νόμιμη με τον κ. Μπαλτάκο να παίρνει ξανά τον λόγο και να αναφέρει: “Θα σας απαντήσω εγώ και θα σας πω ότι είναι νόμινη και απαραίτητη”. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού επανήλθε και τόνισε πως “Δε είναι δυνατόν να συγκαλείτε έκτακτη Γενική Συνέλευση κάθε εβδομάδα, σας το ανέλυσε η πρόεδρος της Επιτροπής Συμμόρφωσης, η κυρία Μπιτζούνη”, ενώ στη συνέχεια έθεσε θέμα καταστατικού. “Δεν μπορεί να μας φέρνετε εδώ χωρίς να έχουμε πάρει έγγραφα στις ημερομηνίες που πρέπει όπως προβλέπει το καταστατικό. Εσείς ούτε το καταστατικό της ΕΠΟ υπολογίζετε ούτε τίποτα. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν κάθε νομίμου δικαιώματός μας για την σημερινή Γενική Συνέλευση και τις αποφάσεις αυτής.”

Εν τέλει ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για το θέμα, αφού το θέμα 7 δεν συζητήθηκε καθώς τα μέλη της ΓΣ δεν είχαν λάβει κανένα έγγραφο, με τον κ. Μπαλτάκο να σχολιάζει πως “Τώρα ο κ. Καραπαπάς γελάει, αλλά πρέπει να πάμε στην Γενική Συνέλευση την έγκριση.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Τζώρτζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου) ο οποίος “επιτέθηκε” στον πρόεδρο της ΕΠΟ τονίζοντας: “Θα σας τα χώσω κ. Μπαλτάκο. Σε μια τέτοια εποχή που ο κόσμος πεινάει, εσείς διπλασιάσατε τα λεφτά του κυρίου Μάνταλου από 2500 σε 5000; Είναι δυνατόν;” Και ο Μπαλτάκος απάντησε από την πλευρά του: “Κύριε Τζώρτζογλου μειώσαμε το ποσό σε σχέση με αυτό που είχε προτείνει ο Μπένετ”. 

Ακολούθως επικράτησε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του κ. Καραπαπά και του κ. Μπαλτάκου.

Καραπαπάς: “Ακούμε πάλι απίθανα πράγματα! Ακούσαμε πριν ότι ο Μάνταλος για να ορίζει διαιτητές Γ Εθνικής θα παίρνει 5000 ευρώ το έτος 2022 από τα 2500 που έπαιρνε. Και ο κ Μπαλτάκος μας είπε ότι έγινε… μείωση γιατί ο κ. Μπένετ είχε προτείνει 10.000! Απίθανα πράγματα! Μετά πάμε στο ποσοστό. Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος και θέλει 1% το ποσοστό των τηλεοπτικών που παίρνει η ΕΠΟ και δεν θα καταργήσουμε το Νόμο. Θέλω λοιπόν να ακούσουν καθαρά οι εκπρόσωποι των Υπερεθνικών Ομοσπονδιών ότι σήμερα ο Μπαλτάκος απειλεί τις ομάδες ότι δεν θα κάνουν μεταγραφές αν δεν καταβάλλουν και το υπόλοιπο 4%! Και εμείς θα απαντήσουμε καταλλήλως!”

Μπαλτάκος: “Είναι ένας κακός νόμος.”

Καραπαπάς: “Δε με ενδιαφέρει η αξιολογική σου κρίση για το νόμο. Ο νόμος είναι νόμος.”

Μπαλτάκος: “Ούτε εμένα με ενδιαφέρει η άποψη σου, απο το ένα αυτί μπαίνει και απο το άλλο βγαίνει.”

Καραπαπάς: “Δε μιλάω για σένα εδώ. Ούτε με ενδιαφέρει το κενό ανάμεσα στα αυτιά σου. Μιλάω για τους υπόλοιπους 150.”

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού συνέχισε αναφερόμενος στην επαγγελματική διαιτησία. “Σε μια νορμάλ συνθήκη υπάρχει Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Θα έπρεπε να συζητάμε τον τρόπο που η Σούπερ Λιγκ θα οργανώσει την επαγγελματική διαιτησία και όχι αν “η διαιτησία είναι της ΕΠΟ”, όπως επαναλαμβάνεται μονότονα. Πείτε μας λοιπόν για μια φορα. Για ποιον λόγο δεν θέλετε την διαιτησία στη Σούπερ Λιγκ; Τι θα χάσετε; Εκτός αν έχετε να χάσετε. Τέλος πάντων ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει. Θέλετε να πάμε μπροστά; Θέλετε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να χειρίζεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Ναι ή όχι;”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Παναθηναικού μέσω του εκπροσώπου του κ. Μαυροκουκουλάκη ο οποίος τόνισε: “Δώστε μας την επαγγελματική διαιτησία να σπάσουν οι σκιές. Δώστε μας την επαγγελματική διαιτησία γιατί αν εσείς μείνετε στη διαιτησία, θα υπάρχει παρασκήνιο.”

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0