Football Talk

Ολυμπιακός: Το παράδειγμα του Ινμπόμ, η κλάση του Χάμες και το ρεπερτόριο του Ντόη

Ολυμπιακός: Το παράδειγμα του Ινμπόμ, η κλάση του Χάμες και το ρεπερτόριο του Ντόη

Ο Μίτσελ βλέπει το πλάνο του να δουλεύει και βασικά γρανάζια της ομάδας του να βρίσκουν ρυθμό και φόρμα με φόντο το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (6/11) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ενώ στην προηγούμενη πεντάδα αγώνων μετρούσε μόνο δύο τρίποντα. Πλέον καταδεικνύουν και τα αποτελέσματα την βελτίωση που υπάρχει στους «ερυθρόλευκους» επί ημερών Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός αφού ξεκαθάρισε τα πράγματα σχετικά με το τεράστιο ρόστερ που βρήκε, στηρίζεται σε ένα γκρουπ παικτών στους οποίους έχει αναθέσει ρόλους και τους δίνει αγωνιστικό χρόνο για να αποκτήσουν ρυθμό και φόρμα.

Ήδη καρπώνεται τα αποτελέσματα της μεθόδου του. Ο Χουάνγκ Ινμπόμ είναι μάλλον το καλύτερο παράδειγμα. Έχει καθιερωθεί στη θέση «8», είναι στους διακριθέντες σε κάθε παιχνίδι συνεισφέροντας σε κάθε τομέα του παιχνίδια και πλέον συμπεριφέρεται σαν ηγετικό στέλεχος της ομάδας. Ο Νοτιοκορεάτης που εγκλιματίστηκε σε χρόνο ρεκόρ στο νέο του περιβάλλον, δείχνει πλέον πως έχει αντιληφθεί πλήρως τι του ζητάει ο προπονητής του και αντιλαμβάνεται και ο ίδιος τον εαυτό του ως σημαντικό στέλεχος του συνόλου.

Την ίδια ώρα, ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς και ο Χάμες Ροντρίγκες. Φυσικά και δεν περιμέναμε 4-5 ματς ελληνικού πρωταθλήματος για να μιλήσουμε για την ποιότητα υψηλότατου επιπέδου του Κολομβιανού σούπερ σταρ, ωστόσο σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει την θέληση του να προσφέρει. Πέρα από την μαχητικότητα του, ο Χάμες βελτιώνει συνεχώς τα επίπεδα αντοχής του και αυτό τον βοηθάει ώστε να έχει πλέον σε κάθε ματς είτε γκολ είτε ασίστ. Μετά από το ντεμπούτο του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Κολομβιανός έχει ασίστ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, γκολ με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ασίστ με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, γκολ χτες απέναντι στη Λαμία. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό για έναν παίκτη που ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του.

Επίσης, είναι προφανές πως οι δυνατότητες του Ανδρέα Ντόη είναι για να κάνει σπουδαία καριέρα. Μπορεί να ακούγεται πρόωρο και το δείγμα να είναι μικρό, αλλά ο 19χρονος άσος δείχνει να έχει όλα τα προσόντα για να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, ενώ εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος. Απέναντι στη Λαμία μας έδειξε πως έχει στο ρεπερτόριο του και την δημιουργία, σερβίροντας για τον Μπακαμπού και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Το χθεσινό ήταν το πέμπτο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα και σε αυτό το διάστημα η ομάδα του έχει δεχθεί μόνο δύο γκολ. Αυτό του Κίμπλερ στο 93΄στο Φράιμπουργκ και το αυτογκόλ του Ντόη απέναντι στον ΟΦΗ στο ντεμπούτο του.

Ο προβληματισμός για τον Ντόη αφορά το αν θα επηρεαστεί από αυτό το Πέμπτη-Κυριακή στο οποίο το κορμί του δεν είναι συνηθισμένο. Ειδικά σε μια εποχή όπου τραυματισμοί στην άμυνα του Ολυμπιακού αποτελούν καθημερινότητα. Σισέ και Βρσάλκο βρίσκονται εδώ και καιρό εκτός μάχης, ο Ρέτσος αντιμετωπίζει μια ίωση και ο Μπα έφυγε με διάστρεμμα από το ματς με τη Λαμία και φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής. Μένουν ο Ντόη και ο Παπασταθόπουλος που μόλις χθες επέστρεψε από τραυματισμό. Καταλαβαίνει κανείς πως ο Μίτσελ δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο για άλλη απώλεια στόπερ.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το ντέρμπι στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας» είναι κάτι σαν τελικός πρωταθλήματος για τους «Πειραιώτες». Άπαντες κατανοούν πω μόνο μια νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου και μάλιστα εκτός έδρας θα μπορεί να τους βάλει ξανά υπό ρεαλιστικές βάσεις στην κουβέντα του τίτλου.

Είναι νωρίς ακόμα, υπάρχει και ένα διαδικαστικό ματς την Πέμπτη κόντρα στη Ναντ, αλλά φαίνεται πως η πρόθεση του Μίτσελ είναι να παρατάξει την ομάδα του στο ντέρμπι με επιθετικό προσανατολισμό, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και προπόνηση ανοιχτή για τον κόσμο, όπως ζήτησε η «Θύρα 7», για να αντιληφθούν άπαντες με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει αυτό το ματς για τον σύλλογο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0