Football Talk

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Νίκησε στο «ρελαντί» με γκολ Χάμες, Μπακαμπού και τώρα κοιτά το... ντέρμπι!

Ολυμπιακός - Λαμία 2-0: Νίκησε στο «ρελαντί» με γκολ Χάμες, Μπακαμπού και τώρα κοιτά το... ντέρμπι!
Χάμες Ροντρίγκες και Σεντρίκ Μπακαμπού οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια άνετη νίκη με σκορ 2-0 επί της Λαμίας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια «μεστή» εμφάνιση στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και κατάφερε να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες, χάρη σε γκολ των Χάμες Ροντρίγκες και Σεντρίκ Μπακαμπού. Για δεύτερο διαδοχικό ματς στην Super League οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε τρίποντο χωρίς να δεχθούν γκολ, καθώς μετά το 2-0 στο Αγρίνιο επικράτησαν με το ίδιο σκορ της Λαμίας. 

Έτσι, η ομάδα του Μίτσελ ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 20 βαθμούς, δέκα λιγότερους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο.

1ο ημίχρονο

Αποφασισμένος για ένα γρήγορο γκολ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός και το έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 3’ Μπακαμπού και Άβιλα συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Ισπανό να σεντράρει στην περιοχή, αλλά τον Μασούρα να μη βρίσκει την μπάλα από καίρια θέση. Αυτή στρώθηκε στη συνέχεια στον Ρέαμπτσουκ που σούταρε άουτ.

Ο τραυματισμός του Μπα στο 7’ έριξε τον ρυθμό στο παιχνίδι, με τον Σωκράτη να περνά στη θέση του κεντρικού αμυντικού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» άμεσα ενέτειναν την πίεση τους, η οποία απέδωσε καρπούς στο 22΄.

Ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν αυτός που με έναν απίθανο τρόπο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός έπιασε μια κεφαλιά από το πλάι της περιοχής, η μπάλα πήρε ύψος και περίεργη τροχιά, με αποτέλεσμα να ξεγελάσει τον Σαράνοφ, ο οποίος απλά την κοιτούσε να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του.

5718511_1.jpg

Το γκολ αυτό «έλυσε» τα πόδια των παικτών του Μίτσελ, που πολύ γρήγορα πέτυχαν και δεύτερο. Ο Ντόι ήταν ο δημιουργός με μια βαθιά μπαλιά προς τον Μπακαμπού, ο οποίος αφού νίκησε τον Αντέτζο σε προσωπική μονομαχία, πλάσαρε τον Σαράνοφ για το 2-0.

5718584.jpg

Η Λαμία στη συνέχεια προσπάθησε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία και να απειλήσει τον Πασχαλάκη, όμως το σουτ του Τζανδάρη στο 31’ ήταν άστοχο, ενώ στο 39’ ο Παπασταθόπουλος μπλόκαρε την προσπάθεια του Γιακουμάκη. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Μπιέλ στο 43’ να αναγκάζει τον Σαράνοφ να πραγματοποιήσει «πτήση» για να σταματήσει το πλασέ του.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Λαμία να επιστρέφει δυναμικά από τα αποδυτήρια και απείλησε δύο φόρες πολύ νωρίς. Στο 48’ ο Κορνέζος πήρε κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ασκόφσκι παρότι ήταν σε καλή θέση για γκολ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σέντρα που του βγήκε και σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι που πίεσαν ψηλά για αρκετά λεπτά μάλλον από ένα σημείο και έπειται ξέμειναν από δυνάμεις, με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να κάνει διαχείρηση του αποτελέσματος.

Στο 73’ ο Μαρσέλο που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, λίγο έλειψε να σκοράρει. Συγκεκριμένα, ο Χάμες Ροντρίγκες με μια ατομική προσπάθεια μετά από πάσα του Μπιέλ, βρέθηκε απέναντι από τον Σαράνοφ, αλλα δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στη συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» έδωσε στον Βραζιλιάνο, αλλά εκείνος σούταρε άουτ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 80', ο Μαρσέλο έπαιξε έξυπνα για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος αφού ταλαιπώρησε τον Κορνέζο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σαράνοφ.

Οι δύο τελευταίες καλές στιγμές στον αγώνα ήταν προϊόν ενέργειας Μπιέλ, όμως ο Σαράνοφ είχε απάντηση και στις δύο. Αρχικά στο 82' ο Ισπανός πάτησε περιοχή, έκανε το πλασέ με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας απέκρουσε. Από το κόρνερ που προέκυψε και εκτέλεσε ο Μπιέλ, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Σαράνοφ μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα.

MVP

Ο Χάμες Ροντρίγκες ήταν αυτό που έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με ένα πολύ όμορφο γκολ, ενώ σε όλο το παιχνίδι ήταν δραστήριος και έδειξε την ποιότητά του για ακόμα μια φορά, πριν αντικατασταθεί.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ Χάμες Ροντρίγκες, όχι μόνο «άνοιξε» το δρόμο προς τη νίκη, αλλά ήταν ένα από τα highlights του αγώνα για τον τρόπο που επετεύχθη.

5718509_1.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα (11' Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσουκ (59' Μαρσέλο), Σαμασέκου, Χουάνγκ Ιν-μπέομ, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (75' Βρουσάι), Μασούρας (59' Βαλμπουενά), Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

Λαμία (Τζ. Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Σιμόν, Γκοράνοβ (86' Σαραμαντάς), Κορνέζος, Τζανδάρης, Ασκόφσκι (58' Μαρμεντίνι), Νούνιες, Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (69' Ρόμανιτς), Γιακουμάκης (86' Καραμάνος).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0