Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης: Ροντρίγκο, Βαλβέρδε και Μπενζεμά άφησαν τη «σφραγίδα» τους στο Ελ Κλάσικο!

Ρεάλ Μαδρίτης: Ροντρίγκο, Βαλβέρδε και Μπενζεμά άφησαν τη «σφραγίδα» τους στο Ελ Κλάσικο!

Μεγάλη νικήτρια στο πρώτο «Ελ Κλάσικο» της σεζόν ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία νίκησε την Μπαρτσελόνα με 3-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Πέρα, όμως, από τη νίκη της «Βασίλισσας», ενδιαφέρον παρουσιάζουν και ορισμένα στατιστικά στοιχεία για τους τρεις σκόρερ της, Καρίμ Μπενζεμά, Φεντερίκο Βαλβέρδε και Ροντρίγκο.

Άνετη επικράτηση για τους «μερένχες» επεφύλασσε το πρώτο «Ελ Κλάσικο» της σεζόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας με 3-1, με γκολ των Καρίμ Μπενζεμά, Φεντερίκο Βαλβέρδε και Ροντρίγκο. Το τέρμα των «μπλαουγκράνα» σημείωσε ο Φεράν Τόρες.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι και οι τρεις σκόρερ της «βασίλισσας», με τα γκολ που πέτυχαν, κατέγραψαν κάποια αξιοσημείωτα στατιστικά. Αρχικά, ο Γάλλος επιθετικός, που άνοιξε το σκορ υπέρ της ομάδας του, σημείωσε το γρηγορότερο γκολ (11’:27’’) υπέρ της Ρεάλ στην έδρα της με αντίπαλο τους Καταλανούς, από τον Μάρτιο του 2013. Τότε, ο ίδιος και πάλι, είχε σκοράρει στο 5’:36’’, στη νίκη της Ρεάλ με 2-1.

Ο Βαλβέρδε, που σκόραρε το δεύτερο γκολ των «μερένχες», είναι μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τέρμα με σουτ εκτός περιοχής απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» από τη σεζόν 1998/1999. Ο μοναδικός που το είχε καταφέρει σε αυτό το διάστημα ήταν ο Ραούλ, σε παιχνίδι που έγινε το Μάιο του 2008 και είχε λήξει με 4-1 υπέρ της «βασίλισσας».

Τέλος, με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ροντρίγκο, γράφοντας το τελικό 3-1, έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης που κάνει κάτι τέτοιο σε «Ελ Κλάσικο» από το 2003/2004, μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2014, τον Λουίς Σουάρες το 2018 και τον Σέρχιο Ράμος το 2020.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0