Football Talk

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη 1-1: Κερδισμένοι οι «Βεστφαλοί» - 4Χ4 ο Μπέλιγχαμ! (video)

Ντόρτμουντ – Σεβίλλη 1-1: Κερδισμένοι οι «Βεστφαλοί» - 4Χ4 ο Μπέλιγχαμ! (video)

Κερδισμένοι από τη «μοιρασιά» στη Γερμανία βγήκε η Ντόρτμουντ στην αναμέτρηση με τη Σεβίλλη, που έληξε με το ισόπαλο 1-1. Σκόραρε ξανά ο Μπέλιγχαμ για τέταρτο διαδοχικό ματς στο Champions League! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 18’ με κεφαλιά του Νιανζού.

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν Ντόρτμουντ και Σεβίλλη στη Γερμανία στο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική 7ου  ομίλου του UEFA Champions League. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ έπειτα από κεφαλιά του Νιανζού, για να έρθει και πάλι ο Μπέλιγχαμ να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» για τη Ντόρτμουντ, με το γκολ που σημείωσε στο 34’, γράφοντας το τελικό 1-1.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας μπήκε «ζεστά» στον αγώνα και έψαξε από νωρίς το γκολ. Δεν άργησε να επιβραβευτεί, καθώς από ένα φάουλ που κέρδισε στο 18’, ο Ράκιτιτς έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Νιανζού έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντάς την στα δίχτυα για το 0-1.


Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 34’, στην πρώτη σημαντική ευκαιρία που δημιούργησε. Σκόρερ; Ποιος άλλος, ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, που σημείωσε το τέταρτο διαδοχικό του γκολ στη διοργάνωση. Ο νεαρός Άγγλος έκανε το 1-2 με τον Μενιέ μέσα στην περιοχή και με σουτ από την μικρή περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και στον Νιανζού, έγραψε το 1-1.


Η σημαντικότερη επιθετική απειλή για τους «Βεστφαλούς» λίγο έλειψε να χριστεί και πάλι σκόρερ. Στο 41’ η μπάλα στρώθηκε στον Μπέλιγχαμ έξω από την περιοχή και εκείνος δεν δίστασε να σουτάρει με τη μία. Δεν του έκανε, όμως, το χαρίτι, καταλήγοντας ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μπούνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες. Η Ντόρτμουντ ανέκτησε σταδιακά τα «ηνία» της αναμέτρησης, ελέγχοντας το παιχνίδι, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική.

Έτσι, την μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί την έχασε η Σεβίλλη. Στο 67’ ο Ίσκο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, με τον Νιανζού να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι. Η μπάλα κατέληξε μέσα στη μικρή περιοχή στα πόδια του Λαμέλα, ο οποίος δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση, με τον Κόμπελ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια σπουδαία φάση. Κερδισμένοι από το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν σίγουρα οι γηπεδούχοι, που έφτασαν τους 7 βαθμούς στον όμιλο, αφήνοντας τη Σεβίλλη στους 2. Οι Ισπανοί, όπως όλα δείχνουν, θα παλέψουν με την Κοπεγχάγη για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Μενιέ (84’ Σλότερμπεκ), Ζίλε, Χούμελς, Ρότε (46’ Γκερέιρο), Μπέλιγχαμ, Εζτζάν, Αντεγέμι (72’ Αζάρ), Μπράντ, Μάλεν (72’ Ρέινα), Μοντέστ (64’ Μουκοκό)

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Μπουνού, Καρμόβα, Νιανζού, Μαρκάο (90’ Χορδάν), Νάβας (90’ Μοντιέλ), Γκούντελ, Ράκιτιτς, Ακούνια (71’ Τέγιες), Σούσο (59’ Γιανουζάι), Εν Νεσιρί (59’ Ίσκο), Λαμέλα


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0