Football Talk

Σοκαριστική έρευνα της PFA: Το 5% των παικτών της Premier League και της EFL έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει!

Σοκαριστική έρευνα της PFA: Το 5% των παικτών της Premier League και της EFL έχει σκεφτεί να αυτοκτονήσει!
Σοκ προκαλεί μεγάλη έρευνα που έκανε η Ένωση Ποδοσφαιριστών Αγγλίας (PFA), με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι το 5% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Αγγλία έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν!
Ένα άκρως ανησυχητικό πόρισμα βγήκε από μεγάλη έρευνα που έκανε η Ένωση Ποδοσφαιριστών Αγγλίας (PFA) σχετικά με την ψυχική υγεία των αθλητών. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα (10/11) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και προκάλεσαν σοκ καθώς το 5% των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν σκεφτεί έστω και μία φορά να αυτοκτονήσουν! Εξίσου σοκαριστικό είναι και το ποσοστό εκφοβισμού με πάνω από το 10% των παικτών να αναφέρει ότι έχει δεχθει απειλές κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Σχετικά με τον κορονοϊό, το 12% δήλωσε ότι ένιωσε την ανάγκη να εμβολιαστεί ενώ το 20% έχει αισθανθεί μεγάλο άγχος. 

«Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ζητήματα για το άθλημα», δήλωσε στο Associated Press ο διευθυντής του τμήματος ευημερίας των ποδοσφαιριστών στην PFA, Μάικλ Μπένετ.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί γνωρίζουμε ότι οι παίκτες μπορούν να απομονωθούν από έναν σύλλογο, όταν προσπαθούν να επιβάλουν μια μεταγραφή. Αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις συχνά. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται προστατευμένοι στο χώρο της εργασίας τους», υπογράμμισε στη συνέχεια.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0