Football Talk

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Χάμες και η ψυχή του πρωταθλητή

Ολυμπιακός: Η ποιότητα του Χάμες και η ψυχή του πρωταθλητή

Παρά τα προβλήματα και τις αστοχίες ο Ολυμπιακός έφυγε από την Κρήτη με ένα τρίποντο «χρυσάφι», κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αυτό ήρθε και μπορεί επιτέλους να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ο Ολυμπιακός πήγε στο Ηράκλειο της Κρήτης γνωρίζοντας πως έχει μπροστά του μια δύσκολη αποστολή. Εξάλλου όλα τα ματς αυτή την εποχή είναι δύσκολα για τους Πειραιωτές. Το συγκεκριμένο το έκαναν ακόμα πιο απαιτητικό οι μαζεμένες απουσίες στην άμυνα, το κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά το… στραπάτσο της Πέμπτης και οι επιλογές του Μίτσελ πριν την σέντρα. 

Στο τρίτο του ματς ο Ισπανός παρέταξε τρίτη διαφορετική ενδεκάδα και τρίτο διαφορετικό σχηματισμό. Κανείς κυριολεκτικά δεν περίμενε να δει τον 19χρονο Αντρέα Ντόι να κάνει το ντεμπούτο του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μάλιστα σε μια θέση που δεν γνωρίζει. Ειδικά όταν υπάρχει διαθέσιμος ο καλύτερος στόπερ στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, Εμβιλά. Παρόλαυτα, ο «μικρός» και καλά στοιχεία έδειξε πως διαθέτει και μια χαρά στάθηκε μέχρι την άτυχη στιγμή του αυτογκόλ και όλο το μέλλον μπροστά του έχει, αλλά δε παύει παρά να είναι μια παράλογη, βάση των συνθηκών, απόφαση. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ο Ντόι, αλλά το γεγονός πως η ομάδα έμοιαζε εντελώς ασύνδετη και αγωνιζόταν με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση. Σα να μην έφταναν όλα αυτά έχασε και έναν ακόμα αμυντικό, τον Άβιλα, με τραυματισμό. 

Ελάχιστοι περίμεναν εκείνη τη στιγμή πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν να επιστρέψουν. Κι όμως μετά το χαμένο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο βγήκε άλλη ομάδα και… άλλος προπονητής. Οι αποφάσεις του Μίτσελ μετά την ανάπαυλα άγγιξαν το τέλειο και δεδομένα ο Ισπανος συνέβαλλε καθοριστικά για να έρθει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο για τους Πειραιώτες. Η είσοδος των δύο Ροντρίγκες με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου αποδείχθηκε καταλυτική. Ειδικά ο Χάμες ήταν χάρμα ιδέσθαι σε κάθε του επαφή με τη μπάλα και δεν ήταν λίγες οι φορές που με τις ενέργειες του προκάλεσε ακόμα και τα επιφωνήματα θαυμασμού των φίλων του ΟΦΗ. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως εκτός από σπάνιο τάλεντο διαθέτει και σπουδαία προσωπικότητα. Το δικό του χαμένο πέναλτι στο 53ο λεπτό  ήταν σα να μην υπήρξε ποτέ και πέντε λεπτά αργότερα πέρασε μια καταπληκτική ασίστ για τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Γενικώς οι Πειραιώτες στο δεύτερο ημίχρονο η προσέγγιση ήταν τελείως διαφορετική. Η αποφασιστικότητα βρέθηκε ξαφνικά στο μάξιμουμ, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν πρώτοι σε κάθε μπάλα και έκαναν τους Κρητικούς να υποφέρουν μεταφέροντας όλο το παιχνίδι στο μισό του δικού τους γηπέδου. Την ίδια ώρα ο Μίτσελ γέμιζε με ποιοτικούς παίκτες το χορτάρι. Ο Βαλμπουενά μπήκε στο ματς στο 74΄ και εφτά λεπτά αργότερα μοίρασε την 42η ασίστ του με την φανέλα του Ολυμπιακού, με τον Μπακαμπού να ολοκληρώνει την ανατροπή. Τρίτο γκολ στα δύο τελευταία για τον Κονγκολέζο φορ που έχει φοβερή ικανότητα να φέρνει τον εαυτό του σε θέση βολής υπό εξαιρετικές συνθήκες και δικαίως έχει προσπεράσει άπαντες στον εσωτερικό ανταγωνισμό. 

Ήταν μία νίκη με ψυχή πρωταθλητή κόντρα σε ένα σωρό προβλήματα. Ήταν μια νίκη από αυτές που δυναμώνουν τα αποδυτήρια μιας ομάδας και τονώνουν την αυτοπεποίθηση της. Μία νίκη που μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια και για τα προς αποφυγή, αλλά και για τα προς επανάληψη. Η εικόνα λίγα δευτερόλεπτα μετά το παιχνίδι με όλη την ομάδα μαζεμένη στο κέντρο του γηπέδου να ακούει τον αρχηγό Παπασταθόπουλο είναι άκρως ενθαρρυντική, όπως και η υπόσχεση του Καλαματιανού στόπερ πως από δω και πέρα ο Ολυμπιακός θα παρουσιάζεται παιχνίδι με παιχνίδι όλο και καλύτερος.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0