Football Talk

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0: Δοκάρια, Πίκφορντ και… VAR, κράτησαν ένα πραγματικό ντέρμπι στο «μηδέν»! (video)

Έβερτον – Λίβερπουλ 0-0: Δοκάρια, Πίκφορντ και… VAR, κράτησαν ένα πραγματικό ντέρμπι στο «μηδέν»! (video)

Στο παλαιότερο ντέρμπι σε επίπεδο πρωταθλημάτων, Έβερτον και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 0-0 στην 6η αγωνιστική της Premier League, σε ένα ματς που τα είχε όλα! Γκολ που ακυρώθηκε, τέσσερα δοκάρια και έναν απίστευτο Τζόρνταν Πίκφορντ, που δεν άφησε τα «ζαχαρωτά» να ηττηθούν στο Γκούντισον Παρκ!

Κάθε «λευκή» ισοπαλία διαφέρει από την προηγούμενη. Θα το διαπιστώσει κανείς αν δει τι συνέβη στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ, με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και το τελικό 0-0 να διαμορφώνεται εξαιτίας του, εξαιτίας των δοκαριών και φυσικά του VAR, που ακύρωσε το γκολ του Κόαντι στο 69’!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Στο 8ο λεπτό ο Μοπέ έχοντας βγει στην πλάτη των Φαν Ντάικ και Τσιμίκα έκανε ένα διαγώνιο σουτ το οποίο δεν πρόλαβε ο Γκόρντον για να σπρώξει τη μπάλα στην εστία, ενώ, η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε με μία άστοχη κεφαλιά του Νούνιες στο 19'.

Τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί στο 32ο λεπτό όταν σε ακόμα μια παρουσία τους στα καρέ του Άλισον και σύγχυση στα μετόπισθεν της Λίβερπουλ, ο Ντέιβις με δεξί εξωτερικό φάλτσο σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Δοκάρι η Έβερτον; Δοκάρια η Λίβερπουλ! Η ομάδα του Κλοπ που άρχισε μετά το ημίωρο να επιταχύνει το παιχνίδι της και να βάζει περισσότερη ένταση, είχε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 43'.

Ο Νούνιες με υπέροχο σουτ από πλάγια θέση ανάγκασε τον Πίκφορντ ν' αποκρούσει, η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχιση της φάσης ο Ντίας πέτυχε το αριστερό δοκάρι με σουτ που απλά παρακολούθησε ο Άγγλος γκολκίπερ των γηπεδούχων!

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Κώστας Τσιμίκας από πολύ πλάγια θέση με το αριστερό δεν μπορούσε να βάλει το σωστό φάλτσο για να στείλει τη μπάλα προς την εστία και από την συμπλήρωση μίας ώρας και έπειτα, το παιχνίδι έγινε ροντέο.

Ο Πίκφορντ απέκρουσε εξαιρετικά στο 60’ τις προσπάθειες των Φιρμίνο και Φαμπίνιο σε διάστημα 100 δευτερολέπτων, για να έρθει ο Μοπέ, στο ντεμπούτο του, στην κόντρα επίθεση και να δει τον Άλισον να πραγματοποιεί μία απίθανη απόκρουση σε αμαρκάριστο πλασέ του!

Από εκεί και πέρα, το γκολ του Κόαντι στο 69΄ακυρώθηκε από τον VAR ως οφσάιντ, ενώ η τελευταία καλή στιγμή του ματς έλαβε χώρα στο 87’, σε απόκρουση του Πίκφορντ στον Φιρμίνο, λίγα λεπτά πριν από το δοκάρι του Σαλάχ στο 95'! 

Φοβερά πράγματα, έμεινε το 0-0 και η Έβερτον εξακολουθεί να μην έχει κερδίσει, με την «αντίπαλό» της όμως να μοιάζει πιο «πληγωμένη», ούσα στο -5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, με απολογισμό δύο νικών, δύο ηττών και μίας ισοπαλίας, έχοντας παράλληλα και ματς περισσότερο!

Έβερτον: Πίκφορντ, Πάτερσον, Κόουντι, Ταρκόβσκι, Μικολένκο, Ντέιβις (61’ Γκέιγ), Ονάνα, Ιγουόμπι, Γκόρντον (82’ ΜακΝίλ), Γκρέι, Μοπέ

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ (59’ Μίλνερ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (59’ Ρόμπερτσον), Έλιοτ (80’ Μάτιπ), Φαμπίνιο, Καρβάλιο (46’ Φιρμίνο), Σαλάχ, Ντίαζ, Νούνιες (80’ Ζότα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0