Football Talk

Ολυμπιακός: Ο… Μπέντζαμιν Βαλμπουενά και το σχέδιο του Κορμπεράν (video)

Ολυμπιακός: Ο… Μπέντζαμιν Βαλμπουενά και το σχέδιο του Κορμπεράν (video)
Σχεδόν ένα μήνα πριν κλείσει τα 38 του χρόνια και Βαλμπουενά αποδεικνύει πως παραμένει πολύτιμος για τον Ολυμπιακό, την ίδια ώρα που ο Κάρλος Κορμπεράν αρχίζει να δίνει την δική του ταυτότητα στην ομάδα.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Αρκετοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως ο Ματιέ Βαλμπουενά, σαν άλλος Μπέντζαμιν Μπάτον, γεννήθηκε γέρος και όσο περνούν τα χρόνια μικραίνει. Σχεδόν σε ένα μήνα συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής και ο Γάλλος μπορεί ακόμα να παίζει ακόμα ρόλο πρωταγωνιστή, να κρίνει παιχνίδια και να ηγείται της ομάδας του. Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κορμπεράν τον χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ως «10άρι» και ο Βαλμπουενά ήταν απολαυστικός, συμμετέχοντας σε σχεδόν όλες τις φάσεις που έφτιαξαν οι Πειραιώτες στην πρεμιέρα. 

Προφανώς και πλέον δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του  εξτρέμ, αλλά ως επιτελικός μέσος και ειδικά απέναντι σε ομάδες που κυρίως αμύνονται, ο Βαλμπουενά μπορεί και φέτος να είναι πολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Με διάθεση που αποτελεί παράδειγμα για κάθε νεαρό παίκτη, ο Γάλλος κινούνταν συνεχώς με σκοπό να είναι διαθέσιμος για τους συμπαίκτες του. Πότε στο πλάι για να συνεργαστεί με τους εξτρέμ και πότε μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΣ για να δημιουργήσει ο ίδιος. Το γκολ και μάλιστα με κεφαλιά ήταν το κερασάκι στην τούρτα σε ακόμα ένα παιχνίδι που «ξεκλείδωσε» ο ίδιος για την ομάδα του.

Πέρα από τα πρόσωπα, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία για τον Ολυμπιακό είναι πως σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο το σχέδιο του νέου προπονητή. Ο Κορμπεράν επιμένει πολύ και έχει αρχίσει να καταφέρνει το να είναι πολύ κοντά οι γραμμές σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Θέλει ποδόσφαιρο κατοχής και συνεργασίες που επιτρέπουν πλέον  στους ερυθρόλευκους να παράγουν ποδόσφαιρο, να βγάζουν φάσεις και να σκοράρουν. 

Φαίνεται, επίσης, πως ο παίκτης «κλειδί» και με αυξημένες αρμοδιότητες στο πλάνο του Κορμπεράν είναι αυτός που αγωνίζεται πίσω από τον επιθετικό. Καθόλου τυχαία στην Κύπρο κορυφαίος ήταν ο Χουάνγκ και χτες (21/8) στο Φάληρο ο Βαλμπουενά.  Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού στηρίζει πολλά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού στο «10άρι» του και όσο πιο πολύ συμμετέχει αυτός στο παιχνίδι τόσο πιο παραγωγική θα είναι η ομάδα του. 

Φυσικά υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν για να φτάσει η ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα. Ένα βασικό είναι η ενίσχυση με ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στο πλάνο του προπονητή και  ίσως το πιο σημαντικό είναι να δοθεί λύση στο πρόβλημα, που αναφέρθηκε και ο Κορμπεράν, με την φυσική κατάσταση αρκετών ποδοσφαιριστών. Είναι δεδομένο πάντως πως η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου θα είναι ιδιαίτερα καυτή στον Ολυμπιακό και σε ότι αφορά τις προσθήκες και σε ότι αφορά τις αποχωρήσεις. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0