Football Talk

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Έσπασε» το αρνητικό σερί με... μαέστρο Βαλμπουενά, πήρε ψυχολογία και τώρα Europa League!

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Έσπασε» το αρνητικό σερί με... μαέστρο Βαλμπουενά, πήρε ψυχολογία και τώρα Europa League!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 (21/08) στην «πρεμιέρα» του στη φετινή Super League, «έσπασε» το αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη και πλέον, βλέπει μόνο τον Απόλλωνα Λεμεσού και τους ομίλους του Europa League!

Μία εξαιρετική κεφαλιά του Ματιέ Βαλμπουενά και ένα άψογο τελείωμα του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς φάνηκαν αρκετά στον Ολυμπιακό, για να επικρατήσει με 2-0 (21/08) του ΠΑΣ Γιάννινα στην «πρεμιέρα» του στη φετινή Super League

Κατά αυτόν τον τρόπο, έδωσε «τέλος» στο αρνητικό σερί των πέντε αγώνων χωρίς νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο, με τον οποίο η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ του: όγδοοη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και δέκατο ματς χωρίς ήττα κόντρα στους Ηπειρώτες, σε αναμετρήσεις Κυπέλλου και πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν για πρώτη φορά φέτος το μηδέν.

Πλέον, τα «φώτα» τους στρέφονται στη ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμέσου την Πέμπτη (25/08, 22:00) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με «φόντο» το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στο 4ο λεπτό, σημείωσε την πρώτη του καλή ευκαιρία.

Ο Ραντζέλοβιτς έκανε το γύρισμα με κεφαλιά, μετά από μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Αγκιμπού Καμαρά «μπήκε» στη φάση, αλλά η προβολή του πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Πριόρ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι Πειραιώτες «άγγιξαν» ξανά το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Χασάν, μετά από σέντρα του Βαλμπουενά από τα αριστερά, «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά από αυτό το επιθετικό «ξέσπασμα» των γηπεδούχων, οι Γιαννιώτες έκλεισαν καλύτερα τους χώρους και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Αντιθέτως, λίγο έλειψε να προηγηθούν αυτοί, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, όταν ο Μανωλάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Παρόλα αυτά, είχε προηγηθεί οφσάιντ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

2ο ημίχρονο

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά η ατομική προσπάθεια του Ντε Λα Φουέντε δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη. Εν τέλει, το κατάφερε τέσσερα λεπτά αργότερα!

Ο Άβιλα έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Ματιέ Βαλμπουενά την μετουσίωσε σε γκολ, μέσω μίας εξαιρετικής κεφαλιάς!

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Μπιλμπάο που «κόπηκε» στο 65’, δεν τα κατάφεραν. Κάτι που εκμεταλλεύθηκαν οι «ερυθρόλευκοι».

Στο 74ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς που άλλαξε πόδι και με ωραίο τελείωμα με σουτ εντός περιοχής, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0!

Έκτοτε ο «ρυθμός» της αναμέτρησης έπεσε. Ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του προβάδισμα, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, με εξαίρεση ένα σουτ του Μπαγκαλιάνη στις καθυστερήσεις.

Στο τέλος της αναμέτρησης, ο φωτεινός πίνακας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έδειξε το 2-0 ως τελικό σκορ, επιβεβαιώνοντας το ξεκίνημα των «ερυθρολεύκων» με το... δεξί στη φετινή Super League.

Ο MVP

Ο Ματιέ Βαλμπουενά. Είναι ο άνθρωπος που ανοίγει τον «δρόμο» για τη νίκη με το δικό του γκολ. Το άξιζε στον απόλυτο βαθμό, μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε.

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του Βαλμπουενά. «Λύνει» τα πόδια των συμπαικτών του, φέρνει ηρεμία και αποτελεί το «κλειδί» σε αυτήν τη νίκη του Ολυμπιακού.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βάτσλικ, Ανδρούτσος (46’ Άβιλα), Μανωλάς (79’ Μπα), Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης (54’ Εμβιλά), Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς, Ντε Λα Φουέντε (64’ Μασούρας), Χασάν (54’ Ελ Αραμπί)

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (35' Μπαγκαλιάνης), Κιάκος, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (78’ Ριένστρα), Κόντε (78’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (61’ Τζήμας), Λώλης (61’ Παμλίδης)


Φάνης
Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0