Football Talk

Άρης – Λεβαδειακός 3-0: Μαγεία... Μαντσίνι στην πρεμιέρα των «κιτρίνων» και του Ζερβινιό!

Άρης – Λεβαδειακός 3-0: Μαγεία... Μαντσίνι στην πρεμιέρα των «κιτρίνων» και του Ζερβινιό!

Ο Άρης μπήκε με το… δεξί στη νέα σεζόν της Super League, καθώς επικράτησε με 3-0 του Λεβαδειακού στο Κλεάνθης Βικελίδης. Δύο γκολ ο MVP, Μαντσίνι, ασίστ και γκολ για τον Αντρέ Γκρέι!

Πρεμιέρα με νίκη για τον Άρη του Χερμάν Μπούργος με 3-0 απέναντι στον Λεβαδειακό. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, ο Ντάνιελ Μαντσίνι που βρήκε δίχτυα δύο φορές και ο Αντρέ Γκρέι που μοίρασε μια ασίστ και πέτυχε ένα γκολ. Παράλληλα το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Ζερβινιό που πέρασε ως αλλαγή στο ματς. Από την άλλη, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έδειξε ότι χρειάζεται κι άλλη δουλειά στην επιστροφή της στην Super League, με τις περισσότερες «απειλές» των φιλοξενούμενων να έρχονται από μακρινή απόσταση.

1Ο ημίχρονο

Ο Άρης κατόρθωσε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 12’ ο Γκρέι με υπέροχη κάθετη βρήκε τον Μαντσίνι στα όρια της περιοχής και εκείνος με ένα τεχνικό τελείωμα νίκησε τον Μάρκοβιτς για το 1-0. Ως εκείνο το σημείο, ο Λεβαδειακός είχε απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με μακρινά σουτ των Μπελμόντ (2’) και Συμελίδη (10’), ενώ μετά το γκολ Μουτίνιο (17’) και Δούμτσιος (18’) έκαναν κι αυτοί την προσπάθεια τους, αλλά ο Κουέστα είχε ισάριθμες «απαντήσεις».

Στο 25’ ο Καμάτσο προσπάθησε από πλάγια θέση να νικήσει τον Μάρκοβιτς, όμως ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού κατόρθωσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο, με τον Βινίσιους να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, με το σουτ του Κωνσταντινίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ να περνά άουτ.

ΑΡΗΣ.jpg

Όλα έδειχναν ότι το 1-0 θα παρέμενε ως το τέλος του πρώτου μέρος, ωστόσο ο Μαντσίνι είχε αντίθετη άποψη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αργεντίνος πήρε την μπάλα από τον Οντουμπάγιο και με… χορευτική κίνηση «άδειασε» δύο αμυντικούς του Λεβαδειακού για να πλασάρει τον Μάρκοβιτς! Μάλιστα, τα εύσημα για το τέρμα αυτό ανήκουν μερικώς στον Μπούργος, ο οποίος λίγες στιγμές πριν, ζήτησε από τον Μαντσίνι να αλλάξει πλευρά με τον Πάλμα και το… τρικ απέδωσε!

2ο ημίχρονο

Ο Άρης επέστρεψε με δυναμικό τρόπο από τα αποδυτήρια και έψαξε ένα τρίτο γκολ για να τελειώσει οριστικά το ματς. Στο 51’ ο Γκρέι αστόχησε στο να βρει εστία, μετά από γύρισμα του Φαμπιάνο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ένα λάθος του Μάρκοβιτς, οδήγησε σε μια ακόμα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του Μαντσίνι πέρασε άουτ.

Ακολούθησαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τους «κίτρινους», αμφότερες με τον Γκρέι. Τόσο στο 60’, όσο και στο 62’ ο Άγγλος φορ βρέθηκε σε «θέση βολής» μετά από γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας του. Στην πρώτη νικήθηκε από τον Μάρκοβιτς, ενώ στη δεύτερη έστειλε την μπάλα άουτ.

ΓΚΡΕΙ.jpg

Η τρίτη ωστόσο ήταν και η… φαρμακερή! Ο Πάλμα με αλλαγή παιχνιδιού, έστειλε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Γκρέι την άφησε να σκάσει μπροστά του και αφού «ζύγισε» το σουτ, εκτέλεσε τον Μάρκοβιτς για το 3-0. Κάπου εκεί το ματς κρίθηκε οριστικά, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να προβάλουν οποιαδήποτε αντίσταση.

Στο 74’ ο Μπούργος έδωσε το «βάφτισμα του πυρός» στον Ζερβινιό, ο οποίος πέρασε στην θέση του Λουίς Πάλμα και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Άρη. Μάλιστα, ο Ιβοριανός λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν στο 88’ βρέθηκε απέναντι από τον Μάρκοβιτς, όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι.

ΖΕΡΒΙΝΙΟ.jpg

MVP

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι με τα δύο γκολ που πέτυχε ήταν ο παίκτης που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση και βοήθησε τον Άρη να ξεκινήσει με νίκη τη σεζόν στη Super League. Παράλληλα, ήταν αρκετά δραστήριος σε όλο το παιχνίδι και προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού.

ΜΑΝΤΣΙΝΙ-2.jpg

Η φάση του αγώνα

Μπορεί το 1-0 να ήρθε στην πρώτη καλή στιγμή του Άρη και να… έριξε ψυχολογικά τους φιλοξενούμενους, όμως το δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα ήταν «μαχαίρι στην καρδιά» των παικτών του Ταουσιάνη. Οι φιλοξενούμενοι μετά από αυτό πήγαν στα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα θα έπαιρναν κάτι από την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (82' Μαζικού), Νταμπό (46' Ντιόπ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Πάλμα (74' Ζερβινιό), Καμάτσο (46' Μανού Γκαρθία), Γκρέι (82' Χατζηιωάννου).

Λεβαδειακός (Γ. Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Βινίσους, Βήχος, Κωνσταντινίδης, Τζημόπουλος, Μεχία, Μουτίνιο (62' Νίκας), Βράκας (77' Βουτσάς), Μπελμόντ (57' Λουά Λουά), Δούμτσιος, Συμελίδης (77' Ρεγκίς).

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0