Football Talk

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Επαγγελματική νίκη για το τριφύλλι και ξεκίνημα με το… δεξί! (video)

Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Επαγγελματική νίκη για το τριφύλλι και ξεκίνημα με το… δεξί! (video)

Επαγγελματική νίκη για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι της Super League απέναντι στον Ιωνικό και σκόρερ τον Αϊτόρ. Το ένα γκολ στάθηκε αρκετό για να πάρουν οι πράσινοι το τρίποντο και να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν.

Πρώτη αγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποδέχτηκε τον Ιωνικό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και επικράτησε με 1-0, έπειτα από εύστοχο πέναλτι του Αίτόρ λίγο πριν την ανάπαυλα. Να σημειώσουμε ότι λίγα λεπτά πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, από τα μεγάφωνα του «Απόστολος Νικολαΐδης» ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μπερνάρντ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με κακή ανασταλτική συνεννόηση, όπου λίγο έλειψε να του στοιχήσει. Η πρώτη παρουσία του Σπόραρ στο πρωτάθλημα άφησε… γλυκιά επίγευση, καθώς ήταν και ο «δημιουργός» του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και ξεκίνησαν με το… δεξί τη νέα σεζόν!

1ο ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να… αγχώσουν από την αρχή τους «πράσινους» με τους παίκτες του Σπανού να γίνονται επιθετικοί από το 4ο λεπτό, με τον Μάγκνουσουν να επεμβαίνει άμεσα και να κόβει κάθε προϋπόθεση για τετ-α-τετ.

Στο 8ο λεπτό, ο Αντράζ Σπόραρ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση για να σκοράρει, αλλά ο Σλοβένος έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Χουάνκαρ επιχείρησε ένα φιλόδοξο σουτ, κερδίζοντας ένα κόρνερ.

Μια τεράστια ευκαιρία για τους Νικαιώτες, έλαβε χώρα στο 21ο λεπτό, όταν ο βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον πορτιέρο του Παναθηναϊκού και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ψυχολόγησε εξαιρετικά τον αντίπαλο επιθετικό και απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του.

Τα πρώτα λεπτά δε κύλησαν ιδανικά για τους πράσινους, αφού η ασυνεννοησία στην αμυντική γραμμή λίγο έλειψε να τους κοστίσει. Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά, μετά το cooling brake, έβγαλε αντίδραση και μετά από μια εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ έξω από την περιοχή ο Κουρμπέλης έπιασε μια κεφαλιά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει λόγω της κακής ισορροπίας του.

Ο Αντράζ Σπόραρ, πίεσε τον Βαλεριάνο και κατάφερε να πάρει ένα κόρνερ. Από εκεί, ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση από την οποία οι πράσινοι κέρδισαν ακόμη ένα κόρνερ, εκεί που ο Αργεντινός επιχείρησε απευθείας εκτέλεση με τον Ρομαό να απομακρύνει. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κέρδισε ακόμη μια εκτέλεση κόρνερ, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως, καθώς είδε ακόμη έναν κεντρικό αμυντικό του να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Χόρτνουρ Μάγκνουσον, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ στην θέση του πέρασε ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Η αποχώρηση του έγινε για προληπτικούς λόγους.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Αντράζ Σπόραρ βρέθηκε στην αντεπίθεση. Ο Χουτεσιώτης ανέτρεψε τον Σλοβένο κατά την έξοδο του και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και έβγαλε εις πέρας την αποστολή του κάνοντας το 1-0. Έτσι ο Παναθηναϊκός πήγε στην ανάπαυλα με το προβάδισμα αφήνοντας τον Ιωνικό πίσω στο σκορ.

2ο ημίχρονο

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μισού, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στο τερέν, με τον Τσέριν να επιχειρεί ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Χουτεσιώτη να επεμβαίνει και να απομακρύνει τον κίνδυνο στο 48’.

Στο 59ο λεπτό, ο Άνταμ Τσέριν πέρασε μια πολύ όμορφη κάθετη μπαλιά στον Σπόραρ, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να πλασάρει άουτ λίγο αριστερά από την εστία του Ιωνικού.

Ο Ιωνικός δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κινηθεί με άνεση έξω από την περιοχή του και έτσι δυσκόλεψαν στην δημιουργία τους πράσινους. Ο Μπένζαμιν Βέρμπιτς έκανε και την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα του τριφυλλιού. Ο Γιοβάνοβιτς προς το τέλος της αναμέτρησης θέλησε να φρεσκάρει τα πόδια των ποδοσφαιριστών του, αντικαθιστώντας τον Σπόραρ και τον Κουρμπέλη με τους Ιωαννίδη και Αλεξανδρόπουλο αντίστοιχα.

Μια ευκαιρία για το τριφύλλι, ήρθε στο 88ο λεπτό με τον Τσέριν να επιχειρεί ένα σουτ και να κερδίζει το κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση ο Παλάσιος είχε ακόμη μια ευκαιρία αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

O MVP

Ο Αντράζ Σπόραρ είχε πολύ έντονη κινητικότητα στον αγωνιστικό χώρο και έχασε μερικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Χωρίς αυτόν όμως, ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε κερδίσει το πέναλτι, όπου ο Αϊτόρ εκτέλεσε με επιτυχία!

Η φάση του αγώνα

Μια τεράστια επέμβαση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, άφησε ανέγγιχτη την εστία του Παναθηναϊκού, όταν ο Μάτζης στο 21ο λεπτό εκτέλεσε με πολύ δύναμη τον Ιταλό πορτιέρο σε τετ-α-τετ φάση!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μάγκνουσον (33’ Πούγγουρας), Σάρλια Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (83’ Αλεξανδρόπουλος), Τσέριν, Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (83’ Ιωαννίδης).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριανός, Τζιγκρίνσκι, Μύγας, Αντούνες, Μεντόσα (60’ Μίλο), Ρομαό, Άοσμαν, Μασάς, Μάντζης, Ιωαννίδης (60’ Οφόσου).

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0