Football Talk

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0: Ξεκίνημα με το... δεξί για Τόμας και «Δικέφαλο του Βορρά», δεν αντέδρασαν οι Αγρινιώτες!

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-0: Ξεκίνημα με το... δεξί για Τόμας και «Δικέφαλο του Βορρά», δεν αντέδρασαν οι Αγρινιώτες!
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα, χάρη στον Μπράντον Τόμας που πέτυχε το «χρυσό γκολ» της αναμέτρησης! 

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας για την πρώτη αναμέτρηση της αγωνιστικής περιόδου 2022/23 στην Super League. Οι γηπεδούχοι πήραν το πολυπόθητο τρίποντο που αναζητούσαν, χάρη στο γρήγορο γκολ του Μπράντον Τόμας. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση, αλλά ούτε οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να βρουν δεύτερο γκολ στο παιχνίδι, παρόλα αυτά πήραν αυτό που αναζητούσαν.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε «ζεστά», με τον ΠΑΟΚ να κάνει την πρώτη επίσκεψη στην περιοχή του Ανέστη, με τον Κούρτιτς να γεμίζει την περιοχή και τον Έλληνα πορτιέρο να μπλοκάρει με ασφάλεια στο 2ο λεπτό.

Στο 4ο λεπτό, ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση και έπιασε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Νίκο Καρέλη να βγαίνει σε καλή θέση για να σκοράρει, αλλά το σουτ του… έκανε τσαφ και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του.

Στην αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ βρήκε μια πολύ όμορφη συνεργασία με τον Λύρατζη να περνάει μια πάσα στον Νάρεϊ, ο οποίος αναπτύχθηκε από την δεξιά πτέρυγα της επίθεση των Θεσσαλονικεών και με τη σειρά του μοίρασε για τον Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός φορ, με ένα σεντερφορίσιο γύρισμα έκανε το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Από εκεί και έπειτα τα ηνία και τον ρυθμό του παιχνιδιού, έλεγξαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας την υπεροχή σε όλα τα κομμάτια στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19’, ο Κουλιεράκης, επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, το οποίο απείλησε την εστία του Παναιτωλικού, αλλά ο Ανέστης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο ημίωρο του αγώνα, μια σέντρα του Μπίσεσβαρ βρήκε τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών να επέμβει. Με τη σειρά τους οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ένα σουτ με τον Ντουάρτε, όμως η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

2ο ημίχρονο

Με την επιστροφή των δύο ομάδων, ο ΠΑΟΚ συνέχισε το κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με τον Παναιτωλικό να παραμένει σε… στάση άμυνας, κλεισμένος στα μετόπισθεν. Ο ρυθμός της αναμέτρησης παρόλα αυτά δεν παρέμεινε σε υψηλό βαθμό, με τους Θεσσαλονικείς να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του δεύτερου μισού, ήρθε στο 70ο λεπτό για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με τον Κούρτιτς να βρίσκει όμορφα τον Αουγκούστο μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να επιχειρεί απευθείας σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Αουγκούστο στο 89ο λεπτό σπατάλησε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας με πλασέ από πολύ κοντινή απόσταση μετά από μια όμορφη αντεπίθεση των γηπεδούχων με τον Σοάρες να σερβίρει όμορφα.

Λίγο έλειψε να γίνει το… κακό για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αφού η αμυντική του γραμμή υπέπεσε σε λάθος και ο Σενγκέλια βγήκε ευνοημένος εντός της μεγάλης περιοχής και επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε παρά το… χτυποκάρδι.

MVP

Ο σκόρερ της αναμέτρησης, Τόμας Μπράντον, αναμφίβολα έδωσε στον ΠΑΟΚ αυτό ακριβώς που έψαχνε. Ένα γρήγορο γκολ που θα δώσει το προβάδισμα και θα θέσει τις βάσεις για νίκη από νωρίς.

Η φάση του αγώνα

Ο Νίκος Καρέλης στο 4ο λεπτό, είχε μια μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στους Αγρινιώτες και θα βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους, αλλά ο Έλληνας στράικερ δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ.  

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Ντάντας (71' Φελίπε Σοάρες), Αουγκούστο, Νάρεϊ, Μπίσεσβαρ (65' Καντουρί) και Τόμας.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν, Φλόρες, Ντίαζ (71' Σενγκέλια), Ντουάρτε, Χατζηθεοδωρίδης (57' Ντανγκό) και Καρέλης.

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0