Football Talk

Λαμία: Να μην επαναληφθεί ο περσινός εφιάλτης!

Λαμία: Να μην επαναληφθεί ο περσινός εφιάλτης!

Για ακόμη μία σεζόν η Λαμία θα αγωνίζεται στην Super League, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον αγώνα – μπαράζ με την Βέροια. Το BN Sports σας παρουσιάζει τι να περιμένουμε από τους Λαμιώτες στη νέα αγωνιστική περίοδο!

Στη τελική ευθεία έχουμε μπει για την έναρξη της Super League και παρότι πέρυσι η Λαμία κινδύνευσε σοβαρά με υποβιβασμό, κατάφερε να σώσει την «παρτίδα» με την επιστροφή του Τζανλούκα Φέστα. Πλέον, έχοντας και το Ματίας Ντε Βινσέντι στην ομάδα, που μπορεί να φτάσει η ομάδα του Ιταλού προπονητή;

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Η πορεία της Λαμίας την περσινή σεζόν μόνο χαμόγελα δεν άφησε. Το γεγονός πως έφτασε να δίνει μπαράζ για την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια, δεν αντιπροσωπεύει το ρόστερ και την δυναμική του συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Με 33 βαθμούς, τερμάτισε στην προτελευταία θέση, πάνω από τον Απόλλωνα Σμύρνης και χρειάστηκε να νικήσει τη Βέροια σε διπλά ματς για να παραμείνει στη Super League 1.


Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο 53χρονος Ιταλός Τζιανλούκα Φέστα είχε γίνει το… πρόσωπο της σεζόν με τις απολύσεις και τις… αφίξεις στον Απόλλωνα Σμύρνης και στις 3 Μαρτίου κλήθηκε να «σώσει» το καράβι της Λαμίας που βυθιζόταν. Τελικά, εκμεταλλευόμενος την κακή πορεία του Απόλλων Σμύρνης, κράτησε την ομάδα ζωντανή για τα μπαράζ και φέτος θέλει να πάρει τα ηνία και να χτίσει μία ομάδα για ακόμα πιο ψηλά.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος

Παρά την τραγική πορεία της Λαμίας την περσινή σεζόν, ο Άνταμ Τζανετόπουλος ήταν από τους λίγους που διασώθηκαν. Ηγέτης στην αμυντική γραμμή και από τους κύριους λόγους που η ομάδα έμεινε στην κατηγορία. Η σταθερότητα που επιδεικνύει στο παιχνίδι του ήταν ένα μεγάλο κέρδος για την ομάδα από τη Φθιώτιδα. 

Από εκεί και πέρα, βέβαια, οι Λαμιώτες έχουν κάνει τρομερή ενίσχυση μέχρι τώρα, φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα τον Τόμας Ντε Βινσέντι που έκανε σούπερ χρονιές με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά, και στον ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να μη θεωρείται "νέος" σε ηλικία, εντούτοις ως νεοφερμένος αναμένεται να προσφέρει τις κλασικές πινελιές του, κυρίως σε δημιουργία και εκτέλεση. 

Προετοιμασία

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε στο Καρπενήσι για την ομάδα της Λαμίας. Φιλικές αναμετρήσεις θα γίνουν πίσω στη βάση της ομάδας και θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό (6/8), την ΑΕΚ Β’ (12/8) και τον Ιωνικό (13/8). Μέχρι τώρα είχε μόνο το φιλικό με την Κ19 (4-0) της ομάδας. Σκοπός του Φέστα είναι να δημιουργήσει κυρίως ένα σκληροτράχηλο σύνολο. 

Για που το έβαλε;

Σίγουρα, όχι για εκεί που ήταν πέρσι. Η Λαμία έχει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία και με μεγάλη ευκολία. Αυτό θέλει και εκεί στοχεύει σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα, ότι έρθει είναι… καλοδεχούμενο. Με βάση τον τρόπο που σχεδιάζει το ρόστερ, μπορεί να είναι εύκολο, μπορεί και… όχι. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός αυτή τη σεζόν και δεν θα έχει άλλον… Απόλλων Σμύρνης.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0