Football Talk

Λεβαδειακός: Επιστρέφει στα «σαλόνια» και ελπίζει να παραμείνει με στήριξη στη νεολαία! (video)

Λεβαδειακός: Επιστρέφει στα «σαλόνια» και ελπίζει να παραμείνει με στήριξη στη νεολαία! (video)

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στη Super League με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην κατηγορία και σκοπεύει να το κάνει βασιζόμενος στους «Βενιαμίν» του ρόστερ! Το BN Sports σας παρουσιάζει το «καμάρι της Βοιωτίας».

Η μοναδική νεοφώτιστη ομάδα του πρωταθλήματος της Super League για τη σεζόν 2022-2023 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Λεβαδειακός, το καμάρι της Βοιωτίας, επιστρέφει στα... σαλόνια με στόχο φυσικά να διαψεύσει τα σενάρια που τον θέλουν να κατηφορίζει άμεσα στη Super League 2!

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Πρωταθλητής του νότιου ομίλου της Super League 2, ο Λεβαδειακός, κατόρθωσε να εξασφαλίσει την άνοδο νικώντας στα μπαράζ τη Βέροια με 1-0 και στα δύο μεταξύ τους ματς. Οι Βοιωτοί ήταν από την αρχή της χρονιάς επικεφαλής στον όμιλο και δεν είχαν κανένα θέμα να επιβεβαιώσουν τη δυναμική τους και στους «τελικούς» ανόδου. Ήταν η καλύτερη ομάδα τόσο σε επίθεση (68 γκολ ενεργητικό), όσο και στην άμυνα (19 γκολ παθητικό). Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Φρανσίσκο Νίλι με 11 γκολ, από κοντά και ο Νέστωρας Μυτίδης με 10! Φυσικά, η χρονιά κρίνεται ως πλήρως επιτυχημένη αφού ο στόχος της ανόδου επετεύχθη!

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παραμένει στον πάγκο του Λεβαδειακού για δεύτερη χρονιά. Ήταν ο άνθρωπος που πέρυσι ανέλαβε το έργο να ανεβάσει την ομάδα και τα κατάφερε στο έπακρο. Ο 50χρονος επιστρέφει σε μια κατηγορία στην οποία έχει εμπειρία, αφού έχει εργαστεί ως βοηθός του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα από το 2017 ως το 2019, αλλά και ως προπονητής του Εργοτέλη το 2015 κι ενώ νωρίτερα ήταν βοηθός του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο των Κρητικών.

ταουσιάνης.jpg

Κατά τη διάρκεια των μεταγραφών επέλεξε να παραμείνει πιστός στο πλάνο του και να στηρίξει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο σύλλογο, παρά να προβεί σε πολλές μεταγραφές, όπως κάνουν συνήθως ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Ο Λεβαδειακός επιστρέφει στην Super League και μαζί του φέρνει… εμπειρία! Οι Θεμιστοκλής Τζημόπουλος και Αλφρέντο Μεχία είναι οι ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας. Ο Τζημόπουλος μετρά 218 συμμετοχές στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας με ΠΑΣ Γιάννινα και Ακράτητο, ενώ ο Μεχία, που είναι αρχηγός των Βοιωτών, έχει 81 παρουσίες με Ξάνθη και Πανθρακικό.

Παράλληλα, η ομάδα της Λειβαδειάς έχει σκοπό να στηρίξει αρκετά τους πιτσιρικάδες. Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν κι αναμένεται φέτος να αγωνιστεί βασικός είναι ο Μάριος Βήχος. Ο 22χρονος αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, την περσινή χρονιά έπαιξε περισσότερα από 2.000 λεπτά στην Super League 2 και οι ιθύνοντες της ομάδας πιστεύουν αρκετά σε αυτόν.

Η προετοιμασία

Ο Λεβαδειακός πραγματοποίησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του στο Καρπενήσι. Ως τώρα έχει δώσει δύο φιλικά. Αρχικά αντιμετώπισε το Βόλο, από τον οποίο ηττήθηκε με 1-0, ενώ στη συνέχεια επικράτησε 2-1 του Ιωνικού, μια αναμέτρηση που συνδυάστηκε από καλή εμφάνιση. Στις 6 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα φιλικό με τη Λαμία.

Ως τώρα ο Ταουσιάνης έχει κάνει ακριβώς αυτό που δήλωσε πριν την έναρξη της προετοιμασίας, δίνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές στα φιλικά.

λεβαδειακός_fans.jpg

Για που το έβαλε;

Έρχεται με ενθουσιασμό αλλά και με γνώση της κατηγορίας. Ο Λεβαδειακός στο παρελθόν είχε γλιτώσει τον υποβιβασμό σε αρκετές περιπτώσεις και φέτος στοχεύει σε ακριβώς αυτό. Ο Ταουσιάνης θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο «μιξάροντας» την εμπειρία και τις ικανότητες των μεγάλων σε ηλικία παικτών, με το ταλέντο των νεαρών για να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αν τα καταφέρει τότε οι Βοιωτοί θα είναι ζόρικοι! Ωστόσο επειδή στην κατηγορία υπάρχουν εμφανώς καλύτερες ομάδες, δύσκολα θα εξασφαλίσουν την παραμονή από νωρίς και προς το παρόν παραμένουν ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Στα… πόδια τους είναι τα αποδείξουν το αντίθετο!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0