Football Talk

Ατρόμητος: Να κλείσει την κακή παρένθεση! (video)

Ατρόμητος: Να κλείσει την κακή παρένθεση! (video)

Να αφήσουν πίσω τους την κάκιστη περσινή χρονιά και να επαναφέρουν την ομάδα στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα επιθυμούν άπαντες στο Περιστέρι. Το BN Sports εξετάζει το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του Κρις Κόλμαν. 

Ο Κρις Κόλμαν έφερε μαζί του το μαγικό ραβδί και αναπτέρωσε το ηθικό του Ατρομήτου. Θέλει πλέον να το μεταφέρει και στη νέα σεζόν, 


Ξέρω τι έκανες πέρυσι!

Η μεγαλύτερη ίσως απογοήτευση του πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες, αν και είχαν ενισχύσει το ρόστερ τους με παίκτες που γνώριζαν την κατηγορία ή ξένους που δυνητικά θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Σε σημείο μάλιστα που κινδύνεψε η επιβίωσή τους, τερματίζοντας στη 12η θέση. Τη χειρότερη απ’ όταν η ομάδα των δυτικών προαστίων ανήλθε στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας.
atromitos_211121.jpg

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συγκομιδή βαθμών, με τους 23 να αποτελούν ιστορικό χαμηλό. Η κατάσταση βελτιώθηκε με την έλευση του Κρις Κόλμαν στον πάγκο της ομάδας. Ο Ατρόμητος στα playout εμφανίστηκε πιο συγκροτημένος, αποφεύγοντας τους περαιτέρω μπελάδες, χάρη στα γκολ του Ευθύμη Κουλούρη (τοπ Έλληνας σκόρερ της κατηγορίας με 14 γκολ συνολικά) και τις σωτήριες επεμβάσεις του Αντρέα Γιαννιώτη.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Το μεγαλύτερο κέρδος στην περσινή χαμένη χρονιά. Ο Κρις Κόλμαν ήρθε στο Περιστέρι τις πρώτες μέρες του 2022 για να συμμαζέψει την κατάσταση (προηγούμενος σταθμός του πριν τρία χρόνια η Χεμπέι Τσάινα Φόρτσουν) και σε πρώτη φάση τα κατάφερε. Ένα τεράστιο όνομα για τα ελληνικά δεδομένα, με αξιοπρόσεκτη καριέρα ως αθλητής και γεμάτες παρουσίες στην Premier League και την Championship ως προπονητής.
atromitos-coleman-simons-training.jpg

Ο Ουαλός προπονεί για δεύτερη φορά ελληνικό σύλλογο, έχοντας ένα σύντομο πέρασμα από τη Λάρισα μια δεκαετία πίσω (2011). Σπουδαιότερο παράσημό του αποτελεί φυσικά η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2016 με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Υπέρμαχος του 4-3-3 και λάτρης της σκληρής δουλείας.

1711211-36222623-2560-1440.jpg

chris-coleman-gareth-bale_3624487.jpg

Η προετοιμασία

Ο νέος Ατρόμητος χτίστηκε στο Πήλιο και στο Χορστ της Ολλανδίας. Ο Ουαλός τεχνικός έβγαλε το «λάδι» στους αθλητές του, με σκληρές προπονήσεις και κυρίως έμφαση στο τρανζίσιον και την πίεση στη μπάλα. Στοιχεία που έδειξε η ομάδα στα πρώτα φιλικά, με το υψηλό και ασφυκτικό πρέσινγκ να είναι αυτό που ξεχώρισε.

Οι Περιστεριώτες έδωσαν τέσσερα φιλικά, επικρατώντας σε τρία από αυτά. Στο τελευταίο μάλιστα και πιο δυνατό παιχνίδι που έπαιξαν στη «χώρα της τουλίπας», κέρδισαν με 2-1 τη Φίτεσε. Ο σύλλογος διαθέτει αρκετούς νεαρούς αθλητές τους οποίους δοκίμασε ο Κόλμαν και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή τη φάση όμως, το «αστέρι» έδειξε αρκετά καλά πρώτα δείγματα.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος

Ο Κυριάκος Κυβρακίδης μπαίνει στο δέκατο χρόνο του στο Περιστέρι, αποτελώντας φυσικά τον μακροβιότερο του ρόστερ. Από το Γενάρη του 2014 που κατηφόρισε στην πρωτεύουσα από τον Αιγινιακό, αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας και όχι μόνο. Σε «ρηχά νερά» και εκείνος πέρυσι με τα λεπτά συμμετοχής του να είναι μειωμένα συγκριτικά με άλλες σεζόν.

_ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-scaled-e1611315654655_1.jpg

Το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας της Super League κατέγραψε ο Ατρόμητος για άλλη μία φορά. Η ομάδα του Περιστερίου διαθέτει μία από τις καλύτερες ακαδημίες της χώρας και φροντίζει να εφοδιάζει και την πρώτη ομάδα με τα «αστεράκια» της. Το βλέμμα στραμμένο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους νεαρούς Νίκο Αθανασίου (21 χρ.) και Γιώργο Τζοβάρα (22 χρ.) που προέρχονται από δανεισμό στη Νίκη Βόλου και μοιάζουν έτοιμοι να πιάσουν την ευκαιρία από τα «μαλλιά».

Για που το έβαλε;

Άπαντες στο Περιστέρι θέλουν η κάκιστη περσινή πορεία της ομάδας να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Για αυτό άλλωστε έτρεξαν να καλύψουν τα κενά και τις αδυναμίες με «δυνατά χαρτιά» και όχι ρίσκα.


Στην πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά με τον Κόλμαν στον πάγκο, ο στόχος είναι η έκτη θέση και η επιστροφή στα playoff. Μπορεί η απόσταση που έχει να διανύσει η ομάδα να είναι μεγάλη, συγκριτικά με το περσινό φιάσκο, όμως τα διψασμένα και γεμάτα δυνατότητες νιάτα σε συνδυασμό με τις σημαντικές προσθήκες και το know how του παρελθόντος, καθιστούν το πλασάρισμα κοντά στη χρυσοφόρα εξάδα, εφικτό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0