Football Talk

Ολυμπιακός: Ισοφάρισε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα του με την «τεσσάρα» από τη Μακάμπι! (video)

Ολυμπιακός: Ισοφάρισε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα του με την «τεσσάρα» από τη Μακάμπι! (video)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ήττα – σοκ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από την Μακάμπι Χάιφα με 4-0 για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ένα σκορ που ισοφαρίζει την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα των «ερυθρόλευκων» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός ήταν κατώτερος των περιστάσεων το βράδυ της Τετάρτης (27/7) απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τους Ισραηλινούς μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τους χάριζε και την πρόκριση. Ωστόσο, όχι μόνο δε κατάφεραν να επικρατήσουν, αλλά ηττήθηκαν με το βαρύ 4-0. Ένα σκορ που ισοφαρίζει την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το 1982, οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν το Αμβούργο στο ΟΑΚΑ για τη ρεβάνς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, σε έναν αγώνα που έμεινε στην ιστορία για την μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων στο Ολυμπιακό Στάδιο με 75.263 θεατές στο γήπεδο. Η ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι και σαφώς δεν ήταν το φαβορί για την πρόκριση, όμως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν αισιοδόξοι, και οι Γερμανοί... καταιγιστικοί.

Με ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Φέλιξ Μάγκατ (26’) και τρία ακόμα στο δεύτερο (Χρούμπες 50’, Ρολφ 53’, Μπάστρουπ 84’), όπως ακριβώς συνέβη και στο Φάληρο με την Μακάμπι, ο Ολυμπιακός γνώρισε την συντριβή με 4-0. Φυσικά, το Αμβούργο εκείνη τη σεζόν κατόρθωσε να φτάσει ως την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τον τελικό να διεξάγεται στο... ΟΑΚΑ και τον Μάγκατ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ εις βάρος της Γιουβέντους.

Πλέον, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αυτό το αρνητικό για τον σύλλογο ρεκόρ, με την διαφορά ότι η αναμέτρηση κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα έλαβε χώρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν παύει όμως να είναι μια βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα, κάτι λιγότερο από 40 χρόνια μετά την προηγούμενη.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0