Football Talk

Παναθηναϊκός: Η ανάγκη για άμεση μεταγραφική ενίσχυση και οι στόχοι που δεν περιμένουν

Παναθηναϊκός: Η ανάγκη για άμεση μεταγραφική ενίσχυση και οι στόχοι που δεν περιμένουν

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία του για την νέα σεζόν, αλλά τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ «φωνάζουν» πως πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις για να μην χαθούν από το... καλοκαίρι οι στόχοι!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Η προετοιμασία για την νέα σεζόν του Παναθηναϊκού έχει ήδη ξεκινήσει, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του παίκτες του να βρίσκονται στο Πήλιο από την Κυριακή (26/6) για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Η τρύπα στο κέντρο της άμυνας

Από το Πήλιο, απουσιάζει ο Φραν Βέλεθ, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για την Σαουδική Αραβία και… γκρεμίζει την άμυνα των πράσινων, όπου ο Γιοβάνοβιτς ενίσχυσε στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, τόσο με την προσθήκη των Λοντίγκιν και Γκάνεα που αποτελούν πολύ σημαντική ενίσχυση για τα μετόπισθεν του τριφυλλιού, όσο και με την ανανέωση των Χουάνκαρ και Σάντσες. Αν εν τέλει η μεταγραφή του Βέλεθ ολοκληρωθεί, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πιεστικά από ότι ήδη είναι. Δηλαδή; Η τρύπα που δημιουργείται στο κέντρο της άμυνας, θα χρειαστεί άμεση αναπλήρωση αφού οι παίκτες οι οποίοι απομένουν στη συγκεκριμένη θέση είναι ο Σένκεφελντ, ο Σάρλια, ο Σιδεράς και αν δεν αποχωρήσει ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Δεν υπάρχει ο κατάλληλος «βράχος» για να συνοδεύει τον Μπάρτ Σένκεφελντ.

Τι θα γίνει στο κέντρο

Κενό όμως δεν υπάρχει μόνο στην αμυντική ζώνη του Παναθηναϊκού. Ενίσχυση θα χρειαστεί και η μεσαία γραμμή, καθώς υπάρχει μόνο ο Αλεξανδρόπουλος, ο Κουρμπέλης και ο Ρούμπεν Πέρεθ στους οποίους μπορεί να υπολογίζει ο Σέρβος τεχνικός, αφού ο Μαουρίσιο αποτελεί παρελθόν από το τριφύλλι, ο Βιγιαφάνιες οδεύει προς αποχώρηση αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα, ενώ ο Αντόνιο Σαβιέ, που είχε δοθεί δανεικός στην Εστορίλ, επέστρεψε για να βοηθήσει στην προετοιμασία αλλά δεν υπολογίζεται. Δεν λησμονούμε βέβαια και την παρουσία του Γιασίν Αγιούμπ, για τον οποίο το ερώτημα «πως γίνεται να είναι ακόμα στην ομάδα;» θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει (με ερώτηση) «μα ποιος θα τον πάρει;». Συνεπώς και η μεσαία γραμμή απαιτεί -και αυτή- άμεση ενίσχυση. Η απώλεια του Γκατσίνοβιτς, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «αποτυχία», αφού ο προπονητής είχε κρίνει πως είναι σπατάλη να διατεθούν συνολικά 3,2 εκατομμύρια για την απόκτηση του και τον πρώτο χρόνο συμβολαίου του.

5633743_1.jpg

Τα της επίθεσης

Στα... της επίθεσης μπορούμε να πούμε πως από εκεί που βρισκόταν σε πρωταρχική θέση η ενίσχυση της, έχει βρεθεί σε δεύτερη μοίρα μετά τις εξελίξεις όπου έφερε ο… καιρός. Η προσθήκη δύο εξτρέμ είναι απαραίτητη, καθώς Αϊτόρ και Παλάσιος είναι οι μοναδικοί παίκτες στο συγκεκριμένο «πόστο». Κάτι αλχημείες, που βλέπαμε τον Λάζλο Μπόλονι να τοποθετεί τον Καρλίτος και τον Ιωαννίδη στα φτερά, καλό είναι να τις ξεχάσουμε, αν βέβαια θέλουμε η ομάδα να επανέλθει σε «κανονική τροχιά».

Οι τελευταίοι δύο προαναφερθέντες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην κορυφή της επίθεση, αφού πλέον τα περιθώρια στενεύουν και είναι άγνωστο αν θα ενισχυθεί αυτή η θέση. Ο λόγος φυσικά είναι πως υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα στο ρόστερ, δηλαδή ο Ιωαννίδης, ο Καρλίτος , ο Μακέντα και ο Καμπετσής (που γύρισε από την Βίλεμ και συμμετέχει στην προετοιμασία)! Σίγουρα ο Γιοβάνοβιτς έχει την επιθυμία να αποκτήσει ένα «βαρύ» στράικερ, αλλά δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί.

5633755_1.jpg

Εξάλλου, ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά τον τελικό Κυπέλλου είχε απευθυνθεί προς τους δημοσιογράφους και είχε πει χαρακτηριστικά πως «θα περιμένετε πολύ και φέτος για τις μεταγραφές». Ήταν γνωστό και το απέδειξε και πέρσι, πως ο Σέρβος τεχνικός δεν κάνει βιαστικές κινήσεις μειώνοντας τις πιθανότητες αποτυχίας! Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα πρέπει η πιο «ηχηρή» μεταγραφή να γίνει στις 31 Αυγούστου... στα τελευταία λεπτά της μεταγραφικής περιόδου (όπως με τον Παλάσιος). Η ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά δεν πρέπει να χαθεί το… τρένο των στόχων της επόμενης σεζόν.

ΥΓ. Στήριξη και πίστη στον στρατηγό Ιβάν!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0