Football Talk

«Hellas Bologna» σημαίνει… επιτυχία: Από τον Ζαγοράκη και τον Τοροσίδη στον Λυκογιάννη! (video)

«Hellas Bologna» σημαίνει… επιτυχία: Από τον Ζαγοράκη και τον Τοροσίδη στον Λυκογιάννη! (video)

Ο Μπάμπης Λυκογιάννης ντύθηκε στα χρώματα της Μπολόνια και είναι έτοιμος να συνεχίσει να επιβεβαιώσει πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αποτελούν μόνο… επιτυχία για τον ιταλικό σύλλογο.

Στις 9 Απριλίου του 2014, η Gazzetta dello Sport βάζει στο πρωτοσέλιδό της τα πρόσωπα των Παναγιώτη Κονέ και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, γράφοντας με μεγάλα γράμματα «Hellas Bologna». Ο λόγος, ήταν οι εξαιρετικές εμφανίσεις των δύο Ελλήνων στον ιταλικό σύλλογο, απογειώνοντας την ομάδα με την ποιότητά τους.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Ο υποβιβασμός της Κάλιαρι είχε και ελληνικό… ενδιαφέρον αφού στην ομάδα βρίσκεται τόσο ο Χρήστος Κουρφαλίδης όσο και ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Μάλιστα, ο δεύτερος είχε βασικό ρόλο στον ιταλικό σύλλογο και το γεγονός πως θα βρίσκεται στη Serie B τη νέα σεζόν, τον έκανε να ψαχτεί για άλλη ομάδα στην Ιταλία.

Αυτή είναι, η Μπολόνια, με την οποία ο έμπειρος μπακ τα βρήκε σε όλα και ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του. Η μεταγραφή κάνει τον άλλοτε άσο του Ολυμπιακού τον 7ο Έλληνα παίκτη που θα αγωνιστεί στα «ροσομπλού» και το BN Sports σας θυμίζει τους ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την ιταλική ομάδα

Θοδωρής Ζαγοράκης (2004/05)

Ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών στη Μπολόνια, ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, το καλοκαίρι που η χώρα μας σήκωσε το EURO στα γήπεδα της Πορτογαλίας, κέρδισε και τη μεταγραφή του στον ιταλικό σύλλογο. Παρότι έκανε γεμάτη σεζόν με 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2005 να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ ώστε να κλείσει την καριέρα του.

Βαγγέλης Μόρας (2007-2011)

Οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ της ΑΕΚ και της Μπολόνια στην υπόθεση του Ζαγοράκη, λειτούργησαν και τρία χρόνια μετά, όταν ο ιταλικός σύλλογος ήθελε να αποκτήσει τον Βαγγέλη Μόρα. Ο Έλληνας στόπερ, έχοντας εξαιρετική τετραετία στην Ένωση, δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του ώστε να δοκιμάσει την τύχη του στη γειτονική χώρα με τους ροσομπλού. Μάλιστα, το παρθενικό του τέρμα ήταν το νικητήριο απέναντι στη Νάπολι στο πλαίσιο του πρωταθλήματος ενώ συνολικά έπαιξε σε 104 ματς μέχρι να πάει στη Σουόνσι.

Παναγιώτης Κονέ (2011-14)

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους, ο Παναγιώτης Κονέ μπορεί να έπαιξε στην ΑΕΚ αλλά κατέληξε στη Μπολόνια από τη Μπρέσια. Η εξαιρετική σεζόν που έκανε στην Ιταλία, τον έφερε αρχικά ως δανεικό για ένα χρόνο στους «ροσομπλού» και έπειτα παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια, καταγράφοντας πάνω από 90 συμμετοχές, την ίδια στιγμή που η τιμή του εκτοξεύθηκε με το Μουντιάλ του 2014. Εκείνο το καλοκαίρι, πήρε και τη μεταγραφή στην Ουντινέζε.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Γενάρης 2013- Καλοκαίρι 2014)

Ήταν το βήμα που τον εξέλιξε στον παίκτη που θαυμάσαμε τα τελευταία χρόνια. Ήταν Γενάρη του 2011 όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αφήσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να αποχωρήσει ως ελεύθερος στη Μπόλονια, καθώς δεν τον υπολόγιζε για βασικό. Σε 1,5 χρόνο, ανέβασε αρκετά τις μετοχές του, καθώς μαζί με τον Κονέ, είχαν κερδίσει το ψευδώνυμο «Hellas Bologna», λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεων τους.

Μάριος Οικονόμου (2014- Γενάρης 2018)

Ήταν μόλις 22 ετών όταν η Μπολόνια εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η Κάλιαρι δεν έδινε συμμετοχές στον Μάριο Οικονόμου. Ο Έλληνας στόπερ φαινόταν πως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην Ιταλία, όμως στους «ροσομπλού» διέψευσε τους πάντες. 3,5 χρόνια ήταν από τα βασικά στελέχη, κάνοντας εξαιρετικές σεζόν και πραγματοποιώντας πάνω από 80 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Βασίλης Τοροσίδης (2016-2018)

Ο τελευταίος Έλληνας που φόρεσε τη φανέλα της Μπολόνια, ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Έλληνας μπακ είχε μία γεμάτη τριετία με την Ρόμα και είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έτσι οι «ροσομπλού» προχώρησαν στην απόκτηση του έμπειρου μπακ και εκείνος υπηρέτησε το δεξί άκρο με μεγάλη επιτυχία για δύο χρόνια πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0