Football Talk

Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: «Λύτρωση» με Γιακουμάκη και Μάνταλο, 4Χ4 και άνοδος στην δεύτερη κατηγορία του Nations League! (video)

Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: «Λύτρωση» με Γιακουμάκη και Μάνταλο, 4Χ4 και άνοδος στην δεύτερη κατηγορία του Nations League! (video)

Δεν σταματάει πουθενά η Εθνική του Γκουστάβο Πογέτ! Με την ίδια «συνταγή», δίχως να δεχθεί γκολ και αυτή την φορά με ήρωες τους Γιακουμάκη και Μάνταλο, η Ελλάδα επικράτησε με 2-0 του Κοσόβου και έφτασε στο 4/4 στο Nations League, ανεβαίνοντας στην 2η κατηγορία του θεσμού!

Άχαστη, ψυχομένη και νικήτρια μπορεί να χαρακτηριστεί η Εθνική Ελλάδος του Γκουστάβο Πογέτ, η οποία δεν δέχθηκε γκολ για 4ο σερί ματς, κέρδισε ξανά, σε ισάριθμα παιχνίδια και με ήρωες τους Γιώργο Γιακουμάκη και Πέτρο Μάνταλο, μετά το τελικό 2-0 επί του Κοσόβου, ανέβηκε στην 2η κατηγοριά του Nations League!

Πώς όμως φτάσαμε στην πρώτη φορά που η Ελλάδα κέρδισε 4ο σερί ματς σε όμιλο, μετά το 1994; Αναλυτικότερα, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μπήκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στο Κόσοβο η Εθνική μας ομάδα, η οποία πίεσε ψηλά από το πρώτο λεπτό και προσπάθησε να αποδείξει πως διόλου τυχαίο είναι το γεγονός πως δεν έχει δεχθεί γκολ σε 270 αγωνιστικά λεπτά και έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε τρία σερί πρώτα ημίχρονα.

Υπό αυτές λοιπόν τις προϋποθέσεις, το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε ένα μονόλογο της Ελλάδας, δίχως όμως αυτό να μεταφραστεί σε προβάδισμα. Το πρώτο σουτ έλαβε χώρα από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, που επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, στο 7ο λεπτό, ενώ η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή πραγματοποιήθηκε 10 λεπτά αργότερα, με την προσπάθεια του Μπακασέτα να κοντράρει και να καταλήγει σε μία εντυπωσιακή επέμβαση του Μούριτς σε κόρνερ.


Ακολούθησε ακόμη ένα σουτ του Σιώπη στο 20’, ενώ με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ της χώρας μας, προέβη σε ακόμη μία τελική προσπάθεια, η οποία κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό, κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Κοσόβου.


Όσο η Ελλάδα πίεζε και το 0-0 παρέμενε, το Κόσοβο έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εξακολουθούσε να μην μπορεί να ξεπεράσει το 35% σε ποσοστό κατοχής της μπάλας. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 35’, με ωραίο σουτ του Μαυροπάνου, ενώ η μεγαλύτερή μας ευκαιρία, που δεν κατέληξε και στον στόχο, σημειώθηκε στο 41’, με το λάθος του Κριεζίου, να μην αξιοποιείται στον απόλυτο βαθμό από τον Μπακασέτα, που πλάσαρε άουτ.


Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα  να  κυριαρχεί, να φτάνει στο 65% κατοχής της μπάλας, να έχει 11 τελικές προσπάθειες και να έχει δει τον αντίπαλό της να σουτάρει μόλις δύο φορές, πολύ μακριά από την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Το μομέντουμ της αναμέτρησης έδειχνε πως η Εθνική μας θα καταφέρει να βρει γκολ, αλλά ό,τι πιο σημαντικό είχαμε να επιδείξουμε μέχρι και την συμπλήρωση 65 λεπτών, ήταν η ευκαιρία του Γιακουμάκη στο 63', από πλεονεκτική θέση.


Το μυαλό έδειχνε να «κολλάει» και οι καλές στιγμές περιορίστηκαν, αλλά όλα αυτά σταμάτησαν στο 71’. Τότε που οι δύο αλλαγές του Γκουστάβο Πογέτ συνεργάστηκαν και το 1-0 ήταν γεγονός.

Ο Μάνταλος σέντραρε, ο επιθετικός της Σέλτικ και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Σκωτίας πήρε εκπληκτική κεφαλιά και η Εθνική μας ομάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την άνοδο στο Nations League, σε περίπτωση που κατόρθωνε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ.


Από εκεί και μετά, η διακοπή που προκλήθηκε από την ένταση ανάμεσα στους Έλληνες και τους Κοσοβάρους στις κερκίδες, έριξαν τον ρυθμό και ο στόχος επετεύχθη. Το 1-0 έμεινε μέχρι το 97', ο Μάνταλος έκανε το 2-0 προ κενής εστίας, η Ελλάδα δεν δέχθηκε γκολ για 4ο σερί ματς και το σερί συνεχίζεται, με το ξεκίνημα του Γκουστάβο Πογέτ στον ομοσπονδιακό πάγκο της χώρας μας να είναι το ιδανικό!

 



Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77' Κουρμπέλης), Μπακασέτας (85' Γιαννούλης), Χατζηγιοβάνης (46' Μάνταλος), Μασούρας (85' Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58' Γιακουμάκης)

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Αλίτι, Κριεζίου, Ραχμάνι, Ντομγκιόνι, Ρουντχάνι (46' Λοσάι), Μπερίσα, Μπιτίκι (77' Ζενέλι), Ρασίτσα (90' Σαΐτι), Μουσλίγια (58' Ιντρίζι), Μουρίκι



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0