Football Talk

Αυστραλία: Η πρόκριση που φέρνει… ρεκόρ για τα «καγκουρό» (video)

Αυστραλία: Η πρόκριση που φέρνει… ρεκόρ για τα «καγκουρό» (video)

Μπορεί η δυναμική της να μην τρομάζει αλλά το σερί που χτίζει, μόνο τυχαίο δεν είναι. Η Εθνική Αυστραλίας ετοιμάζεται για την 5η συνεχόμενη συμμετοχής της τελικά Μουντιάλ και το BN Sports σας την δίνει στο… πιάτο.

Η κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει αρχίσει να ολοκληρώνεται. Οι χώρες που θα βρεθούν στη κορυφαία διοργάνωση έχουν τσεκάρει ήδη το εισιτήριο τους για τα γήπεδα του Κατάρ και λίγες θέσεις μένουν… ανοιχτές. Μία από αυτές, προέρχεται από τα μπαράζ των προκριματικών της Ασίας.

Ο αγώνας των ΗΑΕ και Αυστραλία που τίθενται αντιμέτωποι απόψε (7/6, στις 21:00) κυνηγούν μία θέση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βέβαια, για τα «καγκουρό» έχει ιδιαίτερη σημασία η πρόκριση, αφού θα κάνουν ένα ιδιαίτερο ρεκόρ. Πρόκειται να βρεθούν στα τελικά του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και να κάνουν την Ελλάδα να έχει δύο λόγους ακόμα να το παρακολουθήσει.

Το τρελό σερί στον 21ο αιώνα!

Η Αυστραλία δεν θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου και ούτε το φόβητρο σε Μουντιάλ. Αντιθέτως, είναι από τις χώρες που θα ήθελε κάθε αντίπαλος να έχει, ωστόσο έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σερί. Μπορεί μέχρι το 2006, να είχε βρεθεί μόλις μία φορά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1974, ωστόσο από τότε, έχει φτάσει τις τέσσερις σερί παρουσίες και πάει και για… πέμπτη.

2006 στη Γερμανία, 2010 στη Νότια Αφρική, 2014 στη Βραζιλία και 2018 στη Ρωσία. Από όλες αυτές τις παρουσίες βέβαια, μόνο στην πρώτη μπόρεσε και προχώρησε μετά τους ομίλους, φτάνοντας στους «16» της διοργάνωσης (στο γκρουπ ήταν Βραζιλία, Κροατία και Ιαπωνία), όπου αποκλείστηκε από την Ιταλία.

Οι «Έλληνες»…

Η Εθνική ομάδα της Αυστραλίας μπορεί να μην έχει κάποιον ποδοσφαιριστή που παίζει τώρα στην Ελλάδα αλλά δύο εκ των βασικών μονάδων, έχουν περάσει από τη χώρα μας. Αυτοί είναι οι Μπρούνο Φορναρόλι και Τζέιμς Τζέγκο. Αμφότεροι είχαν ένα επιτυχημένο πέρασμα από το ελληνικό πρωτάθλημα και τώρα οδηγούν την Αυστραλία στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο πρώτος, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2012/13, πετυχαίνοντας δύο γκολ και μία ασίστ σε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να κερδίσει την παραμονή του στο ρόστερ. Από την άλλη, ο Τζέγκο έμεινε για 1,5 σεζόν στον Άρη, έχοντας βασικό ρόλο στη μεσαία γραμμή των «κίτρινων» πριν αποχωρήσει για την Εουπέν το περασμένο χειμώνα. Στην Ελλάδα μέτρησε 55 συμμετοχές με δύο ασίστ στο ενεργητικό του και ήταν από τους καλύτερους παίκτες εκείνου του ρόστερ.

Η ΗΑΕ έχει ραντεβού με την… ιστορία!

Από την άλλη πλευρά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έχουν την τύχη της Αυστραλίας αλλά το σημερινό παιχνίδι είναι… ιστορικό για εκείνους. Συγκεκριμένα, θα φτάσουν πιο στην πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, για την οποία θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα το πετύχουν και πρώτη μετά το Μουντιάλ του 1990.

Τότε, είχαν μπει σε όμιλο με Γερμανία, Γιουγκοσλαβία και Κολομβία, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις με μηδέν βαθμούς, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Έκτοτε, δεν έχουν βρεθεί ποτέ στα τελικά του θεσμού και θέλουν να κάνουν την επιστροφή μετά από 32 χρόνια ώστε να δείξουν την πραγματική της αξία.

Νότης Χάλαρης

www.bnsport.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0