Football Talk

ΑΕΚ: Οι λόγοι που κοιτάει στην αγορά για σέντερ φορ

ΑΕΚ: Οι λόγοι που κοιτάει στην αγορά για σέντερ φορ

Η απόφαση στην ΑΕΚ δείχνει ειλημμένη: ο Αλμέιδα θέλει και η Ένωση θα πάρει επιθετικό μέσα στο καλοκαίρι.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Στην ΑΕΚ έχουν κάνει μία καλή μεταγραφική προεργασία και τώρα όπου ο Ματίας Αλμέιδα και ο νέος τεχνικός διευθυντής Ράντεκ Κουχάρσκι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους και ξεκίνησαν να συνεργάζονται στην Αθήνα οι μεταγραφικές εξελίξεις θα είναι αυτές που θα ακολουθήσουν.

Δεδομένα θα έχουμε πολλές αλλαγές και στο ρόστερ της Ένωσης. Θα αποκτηθούν παίκτες στην άμυνα, θα έρθουν ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή, θα έρθει εξτρέμ. Επιθυμία όμως του Ματίας Αλμέιδα είναι να φέρει στη Φιλαδέλφεια και επιθετικό. Μάλιστα, από τις πρώτες συζητήσεις που έχουν γίνει πρόθεση της ΑΕΚ δεν είναι να αποκτήσει έναν φορ ώστε να είναι… μπακ – απ' του Αραούχο, αλλά να αποτελεί μία σούπερ λύση ακόμα και για βασικός.

Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι: Σε πρώτη φάση δεν θεωρείται δεδομένη η παραμονή του Καρίμ Ανσαριφάρντ, όμως το μέλλον του Ιρανού θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, καθώς έχει συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα ο Αλμέιδα θέλει έναν «δυνατό» φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά του Αραούχο: Να είναι δηλαδή περισσότερο παίκτης περιοχής. Να «γεμίζει» το αντίπαλο κουτί, να έχει τη δυνατότητα να σκοράρει με το κεφάλι και να μπορεί να παίξει τόσο μόνος του μπροστά, όσο και μαζί με τον Σέρχιο.

Ως τώρα έχουν ακουστεί και γραφτεί τα ονόματα των Πόνσε και Εστουπινιάν. Θα υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις φορ που θα απασχολήσουν. Όμως τα χαρακτηριστικά και των δυο αυτών παικτών δείχνουν ξεκάθαρα τι είναι αυτό που θέλει η ΑΕΚ: Έναν ακόμη επιθετικό στο ρόστερ της να κάνει τη διαφορά. Αν η ομάδα έπαιζε στην Ευρώπη θα μπορούσε να υπάρχουν ακόμα και τρεις «καθαροί» επιθετικοί στο ρόστερ. Τώρα, όμως, δυο φορ (ο Αραούχο κι άλλος ένας ίδιου επιπέδου) αρκούν.

Ο Αλμέιδα λοιπόν, θέλει μαζί με τον Αραούχο να έχει στα χέρια του έναν ακόμη επιθετικό που θα τον… συμπληρώνει. Μπορεί, δηλαδή, να δούμε τον Σέρχιο σε κάποια παιχνίδια ως περιφερειακό επιθετικό και το νέο απόκτημα να παίζει στην κορυφή. Σιγά – σιγά οι μεταγραφικές υποθέσεις θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν. Τα μεταγραφικά «θέλω» του προπονητή σε πρώτη φάση είναι συγκεκριμένα. Μέσα στην προετοιμασία μπορεί να προκύψουν κι άλλα φυσικά. Όμως τώρα έχει καταλήξει και έχει μεταφέρει τις επιθυμίες του στον νέο τεχνικό διευθυντή. Και μέσα σε αυτές βρίσκεται και ένας επιθετικός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0