Football Talk

Eλλάς Βερόνα – Μίλαν 1-3: Άρωμα «σκουντέτο» με πρωταγωνιστή Τονάλι (video)

Eλλάς Βερόνα – Μίλαν 1-3: Άρωμα «σκουντέτο» με πρωταγωνιστή Τονάλι (video)

Η Μίλαν πέρασε με 3-1 από την έδρα της Ελλάς Βερόνα με πρωταγωνιστή τον Σάντρο Τονάλι και παρέμεινε στο συν δύο από τη συμπολίτισσα Ίντερ, δύο «στροφές» πριν το τέλος της Serie A

Πραγματοποιώντας εμφάνιση, πρωταθλήτριας, η Μίλαν πέρασε από την έδρα της Ελλάς Βερόνα του Παναγιώτη Ρέτσου (που δεν αγωνίστηκε) με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο εορτάζων Τονάλι, ένα ο Φλορέντσι για την Μίλαν, που γύρισε την κατάσταση, μετά το γκολ του Φαραόνι. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τη «συμπολίτισσα» Ίντερ και θέλει μόνο νίκες απέναντι σε Αταλάντα και Σασουόλο για να σηκώσει ξανά το τρόπαιο μετά από 11 χρόνια.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μίλαν είχε κυρίως την υπεροχή, πιέζοντας ψηλά και προσπαθώντας να κλέψει τη μπάλα από τους αμυντικούς της Ελλάς Βερόνα. Στο 14ο λεπτό οι «ροσονέρι» έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τον Καλάμπρια να σεντράρει από τα δεξιά τον Κρούνιτς να πιάνει την κεφαλιά και τον Μοντιπό να εκτινάσσεται σώζοντας την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, κατάφερε να σκοράρει με τον Τονάλι, όμως έπειτα από τη βοήθεια του VAR o διαιτητής της αναμέτρησης Ντανιέλε Ντοβέρι, ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.
Λίγο αργότερα ακόμα μια απειλή για την εστία της Ελλάς Βερόνα. Ο Καλάμπρια πήρε την κάθετη πάσα από τον Σαλαμάκερς, σούταρε χαμηλά στην κλειστή γωνία όμως ο Μοντιπό, αποσόβησε ξανά το μοιραίο. Στο 22’ η Μίλαν ζήτησε πέναλτι στην ανατροπή του Λεάο από τον Ταμεζέ, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Η Ελλάς Βερόνα, έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο ματς στο 35’ με τον Σιμεόνε, να παίρνει τα μέτρα που του αντιστοιχούσαν στο γήπεδο, έπιασε το σουτ χαμηλά, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 38’ η Ελλάς Βερόνα πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Φαραόνι για το 1-0.

Η Μίλαν προσπάθησε να βρει τα πατήματα της μετά το προβάδισμα της ομάδας του Τούντορ, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.Ο Λεάο, έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Σάντρο Τονάλι που με προβολή ισοφάρισε για το 1-1 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τη Μίλαν ακριβώς όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο. Ο Λεάο, με φανταστική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή γύρισε ξανά τη μπάλα στον Τονάλι που ακολουθούσε τη φάση και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, πέτυχε την ανατροπή για το 1-2 της Μίλαν.

Tα λεπτά περνούσαν και οι δύο προπονητές θέλησαν να «φρεσκάρουν» τις ομάδες τους με αλλαγές εκατέρωθεν.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, οπισθοχώρησε και παραχώρησε τη μπάλα σε αυτή του Τούντορ. Σε μια από τις αντεπιθέσεις της η Μίλαν, βρήκε μια καλή στιγμή με τον Καλάμπρια να ανεβαίνει και να σουτάρει δυνατά, με τον Μοντιπό να διώχνει τη μπάλα ενστικτωδώς σε κόρνερ στο 80’. Δύο λεπτά αργότερα, η Βερόνα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, όμως η κεφαλιά του Γκίντερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μενιάν.

Στο 85 ο Φλορέντσι αντικατέστησε τον Νταβίντε Καλάμπρια και ένα λεπτό μετά κατάφερε να βρει δίχτυα, έπειτα από συνεργασία με τον Μεσίας και με χαμηλό δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία του Μοντιπό για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 Οι αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων 

Eλλάς Βερόνα (Ιγκόρ Τούντορ): Μοντιπό, Κασάλε (66’ Xόνγκλα), Γκίντερ,
Φαραόνι (66’ Ντεπάολι), Σετσκερίνι (79’ Σούταλο), Ταμεζέ, Ίλιτς, Λάζοβιτς, Μπαράκ, Καπράρι, Σιμεόνε (72’ Λαζάνια)

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (85’ Φλορέντσι), Καλούλου, Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι, Κεσιέ, Κρούνιτς (68’ Μπενασέρ), Σαλαμέκερς (62’ Μεσίας), Λεάο, Ζιρού (63’ Ρέμπιτς)

Γιώργος Ζαχαρίου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0