Football Talk

Από απόψε στην Τούμπα πρέπει να αρχίσει η εποχή Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Από απόψε στην Τούμπα πρέπει να αρχίσει η εποχή Αλμέιδα στην ΑΕΚ
Οι παίκτες της ΑΕΚ το βράδυ επιβάλλεται να κάνουν κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και να φύγουν νικητές από το σπίτι του ΠΑΟΚ και για τον επόμενο προπονητή τους

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Μακάρι τα θέματα της ΑΕΚ να λύνονταν μόνο με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα. Πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά στο εσωτερικό της ομάδας. Να συνεχιστούν οι προσθαφαιρέσεις, να γίνουν μεταγραφές. Να αποβληθεί η τοξικότητα από τα Σπάτα κι όλα αυτά να «κουμπώσουν» με τον νέο προπονητή και το γήπεδο. Ο Αργεντίνος είναι στα μέρη μας. Είναι εδώ. Είναι ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ και το βράδυ θα είναι στην Τούμπα. Όχι στον πάγκο, αλλά στο μπουθ. Λίγη σημασία έχει αυτό τη δεδομένη στιγμή. Το πρώτο βήμα έγινε. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη: η ΑΕΚ έχει προπονητή πριν την 1η Μαϊου και η δουλειά για το χτίσιμο της επόμενης σεζόν έχει ξεκινήσει.

Ο Αλμέιδα θα είναι το βράδυ στην Τούμπα. Δεν θα μιλήσει στους παίκτες πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι ίδιοι οι παίκτες δεν πρέπει να περιμένουν από κανέναν… Αλμέιδα ή Οφρυδόπουλο ή Κονέ ή… Μελισσανίδη να τους πει πράγματα για να… φορτσάρουν! Επιβάλλεται να παίξουν για την ομάδα, την ιστορία, τον εγωισμό τους και τον… Αργεντίνο! Να φτιαχτούν μόνοι τους. Να νιώσουν σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι η ομάδα και πόσο έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Απλά είναι τα πράγματα: μπαίνουν μέσα, καταθέτουν ψυχή και… μυαλό και φεύγουν νικητές, επιτέλους, από ένα ντέρμπι που κρίνει πολλά για την ΑΕΚ.

Η επόμενη ημέρα με τον Αλμέιδα στο τιμόνι πρέπει να ξεκινήσει από απόψε κιόλας για την ΑΕΚ. Κι ας μην είναι ο Ματίας στον πάγκο. Στο μυαλό των ποδοσφαιριστών πρέπει και είναι η κίνητρο η παρουσία του στο γήπεδο, γιατί στα επόμενα παιχνίδια παίζεται η παρουσία πολλών στο ρόστερ της νέας σεζόν.

Τεχνικά και τι αποτελέσματα θα φέρει ο άνθρωπος θα τα δούμε με τον καιρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλμέιδα είναι μία τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που η ΑΕΚ έχει τεράστια ανάγκη να της τη μεταλαμπαδεύσει. Πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Αργεντίνος δεν έκανε βήμα πίσω στις συζητήσεις του με την ΑΕΚ και ό,τι ζήτησε από την αρχή το πήρε! Σημαντικό επίσης ότι ήρθε στην ομάδα φέρνοντας μαζί του έξι δικούς του ανθρώπους. Επιτέλους, θα πω… Θετικό με το «καλημέρα» το γεγονός ότι ο προπονητής το βράδυ θα είναι στην Τούμπα και νωρίτερα οι συνεργάτες του σε Καραϊσκάκη και Λεωφόρο. Επαγγελματίες που ξεκάθαρα θέλουν να αποκτήσουν γνώση γρήγορα για τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν χάνεται καθόλου χρόνος. Θα μετρήσει

Το πλάνο και τα μηνύματα

Η ΑΕΚ πάει, λοιπόν, το βράδυ στην Τούμπα να παίξει ένα ματς ζωής ή θανάτου.  Στην αποστολή λείπουν κάποιοι παίκτες που δεν είναι στο ιατρικό δελτίο. Θα μου κάνει εντύπωση αν τους δούμε ξανά όλους αυτούς που «κόπηκαν» να παίζουν ως το τέλος. Η απουσία του Αραούχο είναι σαφώς σημαντική, βάζοντας στα υπ’όψιν πως ούτε ο Ανσαριφάρντ είναι στο 100%. Η λύση Άμραμπατ ή Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να καλύψει πάντως τα κενά. Θέλει εξυπνάδα και σωστή τακτική προσέγγιση απόψε η ΑΕΚ για να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Και όπως διαπίστωσες καλέ μου φίλε, δεν έκανα ούτε μισή αναφορά στον… κουρασμένο και με απουσίες ΠΑΟΚ. Αφενός απουσίες έχει και η ΑΕΚ. Αφετέρου και στο ματς του πρώτου γύρου των πλέι οφ, κάπως έτσι ήρθε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: κουρασμένος και με απουσίες. Και κέρδισε, γιατί η ΑΕΚ ήταν… άλλου. Αν και απόψε η ΑΕΚ είναι… αλλού και πάλι δεν θα κερδίσει! Ποδοσφαιρικά… μαθηματικά. Πρέπει όμως επιτέλους η ΑΕΚ και στο γήπεδο να… βρεθεί και σωστά να παίξει και νικήτρια να φύγει. Νισάφι πια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0