Football Talk

Αυτοσκοπός το Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό, όπως και η τρίτη θέση! (video)

Αυτοσκοπός το Κύπελλο για τον Παναθηναϊκό, όπως και η τρίτη θέση! (video)

Στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου στη Λαμία, ο Παναθηναϊκός πρέπει να… καθαρίσει με την υπόθεση-πρόκριση και να βρεθεί στον τελικό για να επιστρέψει στους τίτλους μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έκαναν το δώρο στο εαυτό τους στη Λεωφόρο απέναντι στη Λαμία, τώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Φέστα για τον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με αυτοσκοπό την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Η κατάκτηση του Κυπέλλου και η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα είναι οι βασικοί στόχοι της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Με ένα γρήγορο γκολ, να καθαρίσει από «νωρίς»

Στη Φθιώτιδα οι «πράσινοι» θα πρέπει να μπουν με το… μαχαίρι στα δόντια και να βρουν ένα γρήγορο γκολ, έτσι ώστε να μην υπάρξουν «χτυποκάρδια». Άλλωστε, αυτό θέλει και ο προπονητής της ομάδας και φαίνεται σε όλα του τα παιχνίδια ασκώντας ψηλό πρέσινγκ σε όλους τους αντιπάλους του από την αρχή των αναμετρήσεων.

Η Λαμία όπως και στον πρώτο ημιτελικό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επρόκειτο να έχει μια σφιχτή άμυνα που δεν θα αφήσει το «τριφύλλι» να βρει εύκολα γκολ. Σε αυτό θα πρέπει να εστιάσει όμως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν στο έπακρο, έτσι ώστε ο Σέρβος τεχνικός να κάνει συντήρηση δυνάμεων εν όψει της 6ης αγωνιστικής των play off με τον Άρη (1/5).

Ο Παναθηναϊκός δείχνει βελτίωση παιχνίδι με το παιχνίδι και ο Γιοβάνοβιτς πλέον μπορεί να περιμένει από την ομάδα του το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που του αρέσει. Με κάτω την μπάλα, γρήγορες συνεργασίες και αποτελεσματικότητα. Σίγουρα όμως σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουν και μεταγραφικές προσθήκες το καλοκαίρι, αλλά όλα στην ώρα τους. Τώρα με το υλικό που διαθέσει στα χέρια του ο προπονητής των «πράσινων» πρέπει να εισπράξει τα μέγιστα από αυτούς και να τους… ξεζουμίσει.

Βαρύτητα τόσο στο Κύπελλο, όσο και στο πρωτάθλημα

Τόσο το παιχνίδι της Τετάρτης (27/4) με τη Λαμία, όσο και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη (1/5) είναι πολύ σημαντικής σημασίας. Πιο πολύ όμως την κυριακάτικη αναμέτρση απέναντι στην ομάδα του Μπούργος.

Αν ο Παναθηναϊκός «πετάξει έξω» τη Λαμία, αυτό σημαίνει πως το τέταρτο εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη θα το έχει ανάγκη μόνο το τριφύλλι, καθώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός (το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου) έχουν εξασφαλισμένη την έξοδο τους από το πρωτάθλημα. Αν το κύπελλο δε βαφτεί… πράσινο, τότε η τέταρτη θέση του πρωταθλήματος θα δώσει το εισιτήριο για έξοδο. Αλλά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, δεν θέλει να φτάσει εκεί. Η κατάκτηση του Κυπέλλου και η επιστροφή στους τίτλους μετά από 8 χρόνια (από το κύπελλο του 2014) είναι απαράληπτο σημείο, όπου τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος θέλουν να επιστρέψουν σε αυτούς.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0