Football Talk

Derby della Madonnina: Ο καυγάς Λουκάκου - Ιμπραΐμοβιτς, ο buzzer beater Έρικσεν και η δίψα των «ροσονέρι» για εκδίκηση!

Derby della Madonnina: Ο καυγάς Λουκάκου - Ιμπραΐμοβιτς, ο buzzer beater Έρικσεν και η δίψα των «ροσονέρι» για εκδίκηση!
Στο Τζουζέπε Μεάτσα (ή αλλιώς Σαν Σίρο) θα παιχτεί το εισιτήριο για τον τελικό του Coppa Italia, με την τυπικά γηπεδούχο Ίντερ να υποδέχεται την Μίλαν. Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκδίκηση των «ροσονέρι», οι οποίοι δεν ξεχνούν την επεισοδιακή περσινή πρόκριση της μισητής συμπολίτισσας!

Τα τοπικά ντέρμπι είναι πάντοτε ξεχωριστά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αυτό του Μιλάνο. Ιδιαίτερα την τελευταία 2ετια που οι δύο ομάδες βρίσκουν και πάλι την χαμένη δυναμική τους, διεκδικώντας με αξιώσεις τους εγχώριους τίτλους. Έπειτα από 14 μήνες το Derby della Madonnina εμφανίζεται και πάλι στο θεσμό του κυπέλλου, με τυπικά γηπεδούχους τους «νερατζούρι».
FQn3IQIVIAAkQgA.jpg

Ζλάταν vs Λουκάκου

Μπορεί να συνυπήρξαν στην κοινή τους θητεία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Ιταλία ωστόσο βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Με την περσινή αναμέτρηση να βρίσκεται στο 1-1, μία αψιμαχία του Βέλγου με τον Ρομανιόλι οδήγησε τον Ιμπραΐμοβιτς σε άσχημους χαρακτηρισμούς. Προς υπεράσπιση του συμπαίκτη του ξέσπασε σε ρατσιστικό παραλήρημα με αποδέκτη τον Λουκάκου.

«Πάρε τηλέφωνο την μητέρα σου για να κάνετε βουντού μ****κίες, γάιδαρε»! Αυτά φαίνεται να ήταν τα λεγόμενα του, τα οποία όπως ήταν λογικό προκάλεσαν την οργή του αντιπάλου του. Ασυγκράτητός ο επιθετικός της Ίντερ πλησίασε απειλητικά τον Ζλάταν για να ακολουθήσουν άσχημες στιγμές και ολιγόλεπτη διακοπή του παιχνιδιού.

Έρικσεν ο λυτρωτής

Η παρουσία του με την φανέλα των «νερατζούρι» αποτελεί μελανό σημείο της καριέρας του καθώς σε 60 αναμετρήσεις κατόρθωσε να σημειώσει μόλις 8 γκολ. Βρισκόταν μονίμως υπό καθεστώς αμφισβήτησης, όντας μεταξύ πάγκου και βασικής ενδεκάδας. Οι tifosi της ομάδας ωστόσο, θα έχουν να τον θυμούνται για εκείνη την βραδιά.

Στο 88ο λεπτό περνά στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, με σκοπό να δώσει λύσεις στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι. Μόλις εννέα λεπτά αργότερα και με τον αγώνα να δείχνει ότι οδηγείται σε παράταση, κατόρθωσε να λάμψει με τα μαγικά του πόδια. Απευθείας εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Ντοναρούμα και πρόκριση της Ίντερ στον τελικό!

Δίψα για εκδίκηση

Προσπάθειες στην Μίλαν έχουν γίνει πολλές και η ομάδα δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο. Η απουσία τίτλων ωστόσο, ακόμη πονάει, ιδιαίτερα από την στιγμή που είδε την συμπολίτισσα να σηκώνει το «σκουντέτo». Φέτος φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με την διαφορά ωστόσο να είναι ρευστή.

Έτσι η εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εξιλέωση, αλλά και για πανηγυρισμούς των οπαδών της. Το διακύβευμα άλλωστε μεγάλο, το εισιτήριο για τον τελικό του Coppa Italia. Και μπορεί οι Λουκάκου - Έρικσεν να συνεχίζουν στην Premier League και ο Ιμπραΐμοβιτς να είναι τραυματίας, ωστόσο η μάχη αναμένεται να είναι επική!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0