Football Talk

Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης «βάφτηκε» κίτρινο και τώρα... πώς να χαθεί η Ευρώπη;

Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης «βάφτηκε» κίτρινο και τώρα... πώς να χαθεί η Ευρώπη;
Ο Άρης επικράτησε με 1-0 (17/04) του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έχοντας ως «χρυσό» σκόρερ τον Ντουκουρέ! «Άλμα» Ευρώπης για τους «κιτρίνους» που το τέλος της 5ης αγωνιστικής των play-offs θα τους βρει μόνους στην τρίτη θέση, άσχετα από την εξέλιξη των ματς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ!

Τεράστια νίκη γοήτρου, ψυχολογίας, αλλά και βαθμολογικής σημασίας για τον Άρη! Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 1-0 (17/04) του ΠΑΟΚ, χάρις την κεφαλιά του Ντουκουρέ στο 17ο λεπτό και βρίσκονται στην 3η θέση των play-offs της Super League, στο +5 από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που έχουν βέβαια ένα ματς λιγότερο.

Επιβλητικοί οι παίκτες του Μπούργος, που θα μπορούσαν να είχαν βρει και άλλα τέρματα, αλλά ο εξαιρετικός Πασχαλάκης δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε!

Μεγάλη ένταση καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τον προπονητή του Άρη, Χερμάν Μπούργος και τον βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου να αποβάλλονται στο 37ο λεπτό. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ, λόγω αποβολής του Μιχάι στο 71'!

 

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγάζουν μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και να ασκούν μεγάλη πίεση. Ένταση, ωστόσο, υπήρχε και εκτός των τεσσάρων γραμμών, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου να λογομαχεί με τον πάγκο του Άρη, γεγονός που οδήγησε τον Τζήλο να δείξει την κίτρινη κάρτα στον κόουτς του «Δικεφάλου του Βορρά». 

Το συμβάν αυτό, μάλλον λειτούργησε υπέρ του Άρη, αφού στο 17ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια, ο Ντουκουρέ πήδηξε ψηλότερα από όλους και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους!

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βγάλει άμεσα αντίδραση και λίγο έλειψε να πάει στα αποδυτήρια με δύο γκολ εις βάρος του, αλλά για καλή του τύχη, η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ματίγια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη!

Ένα λεπτό αργότερα, ο Άρης είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Μαντσίνι εντός περιοχής. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Άρης ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος δίχως τον Μπούργος στον πάγκο, λόγω αποβολής τους στο 37ο λεπτό. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά από λογομαχία των δύο.

 

2ο ημίχρονο

Ο Άρης μπήκε με την ίδια ορμή και στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Στο 47ο λεπτό, ο Μαντσίνι επιχείρησε να πλασάρει τον Πασχαλάκη από πλάγια θέση, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και ο Μιχάι πρόλαβε να απομακρύνει.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Κούρτιτς έκανε το γέμισμα, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μιχάι, αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει το ριμπάουντ σε κάτι περισσότερο.

Στο 64' οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Ο Καμαρά έβγαλε τον Γκάμα σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απομάκρυνε σε κόρνερ!

Έξι λεπτά αργότερα το «έργο» των παικτών του Λουτσέσκου έγινε ακόμα δυσκολότερο, μιας και ο Μιχάι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. 

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει, παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ελαφρά κυριαρχία του σε κάτι μεγαλύτερο. Ό,τι πιο ουσιώδες συνέβη έως το τέλος του παιχνιδιού, ήταν η επιστροφή του Νέλσον Ολιβέιρα στην αγωνιστική δράση, μετά από την πολύμηνη απουσία του.

 

Ο MVP

Παρότι οι Ματίγια και Φαμπιάνο έκαναν ένα εξαιρετικό ματς, το εν λόγω βραβείο πρέπει να πάει στον Ντουκουρέ, που με το γκολ του έκρινε την αναμέτρηση, δίνοντας ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Ματίγια στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Αν ο Ισπανός είχε βρει δίχτυα, θα είχε δώσει «τέλος» στην αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο και θα είχε αφαιρέσει αρκετό άγχος από την ομάδα του.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (85' Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Μαντσίνι (78' Γκαρσία), Ματίγια, Ντουκουρέ, Ιτούρμπε (59' Γκάμα), Καμαρά (78' Μπεναλουάν), Πάλμα (60' Εντιαγέ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (74' Τέιλορ), Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Μιχάι, Σβαμπ (46' Αουγκούστο), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (61' Μπίσεσβαρ), Μιτρίτσα (74' Ίνγκασον), Άκπομ (79' Ολιβέιρα)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0