Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0: Φλυαρία και… χαμένη ευκαιρία

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0: Φλυαρία και… χαμένη ευκαιρία
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε πολλές καλές ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ και να πάρει το τρίποντο, ωστόσο η αστοχία του μπροστά από την εστία και το δοκάρι του έβαλαν «στοπ».

Χωρίς γκολ (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες», για την 4η αγωνιστική των play off της Super League. Σ’ ένα ματς που οι «πράσινοι» στάθηκαν στα πόδια τους, έχοντας πολλές ευκαιρίες να πετύχουν ένα γκολ αλλά όλες τους ήταν χαμένες.

Επιπλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στο μυαλό της το γεγονός πως ο Χουάνκαρ δεν θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό λόγω της απευθείας κόκκινης κάρτας που αντίκρισε, κάτι που γεννά προβληματισμούς.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα έδειξε ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» μπήκαν ορεξάτοι και πολύ κινητικοί, ενώ ο ΠΑΣ θέλησε από πλευράς του να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων.

Η πρώτη τελική στην αναμέτρηση σημειώθηκε στο 12ο λεπτό, με τον Μαουρίσιο να πιάνει ένα σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Λοντίγκιν. Ένας Μαουρίσιο ο οποίος έκανε την επανεμφάνισή του αντί του τραυματία Βιγιαφάνιες, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον προτιμά αντί των Αλξενδρόπουλο ή Κουρμπέλη.

Λίγο αργότερα ο Βέλεθ είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ πιάνοντας δύο κεφαλιές στο 15’ και 18’ αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση η προσπάθειά του πέρασε εκτός, ενώ στη δεύτερη εξουδετερώθηκε από τον κίπερ του ΠΑΣ.

Το γκολ ωστόσο άγγιξαν οι «πράσινοι» στο 23ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Αϊτόρ εισέβαλλε στην περιοχή, έπαιξε το 1-2 με τον Χουάνκαρ και στη συνέχει έπιασε ένα ωραίο σουτ το οποίο πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ έφτασε ξανά ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή ξανά τον Μαουρίσιο. Στο 31’ η μπάλα έφτασε στα πόδια του, έπειτα από την απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας, και με ένα πολύ δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του 45λεπτου οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την πρώτη τους τελική ευκαιρία στον στόχο, με τον Πέερσμαν να δοκιμάζει το πόδι του μ’ ένα διαγώνιο σουτ και τον Μπρινιόλι στη συνέχεια να μπλοκάρει εύκολα.

a_23.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι εξίσου κινητικός και ορεξάτος, ψάχνοντας το γκολ. Μπορεί η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να ήταν κυρίαρχη και να είχε τον πρώτο λόγο, ωστόσο μπροστά από την εστία ήταν αρκετά φλύαρη.

Στο 62’ ο Αϊτόρ έγινε δέκτης μιας σέντρας από τα δεξιά και αφού κατέβασε τη μπάλα, έκανε ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Η μπάλα όμως δεν του έκανε τη χάρη και εν τέλει πέρασε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Αν η αστοχία του ήταν ο μόνος προβληματισμός του μέχρι εκείνη τη στιγμή, στο 80’ είχε ένα ακόμη πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Ίσως και χειρότερο. Συγκεκριμένα ο Χουάνκαρ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς σε ένα μαρκάρισμα με τον Περέα και την ώρα που έπεφτε κάτω τον βρήκε με το χέρι του στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως ο Ισπανός μπακ θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην επόμενη αγωνιστική.

0_30.jpg

Ο MVP

Ο Μαουρίσιο πραγματοποίησε ένα πολύ καλό ματς τα 75 λεπτά που αγωνίστηκε, σημειώνοντας την πλειονότητα των σημαντικών στιγμών για τον Παναθηναϊκό ενώ συνέβαλλε επίσης σημαντικά στη μεσαία γραμμή.

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Μαουρίσιο στο πρώτο ημίχρονο. Ο Βραζιλιάνος έφτασε μια ανάσα πριν από το γκολ στο 31’, ωστόσο η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Λοντίγκιν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Η. Μεταξάς): Λόντιγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πέερσμαν, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (90+6’ Λιάσος), Μορέιρα (56’ Λώλης), Περέα (89’ Περέα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (75’ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (85’ Σάντσες), Ιωαννίδης (75’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος 

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0