Football Talk

ΑΕΚ - Άρης 1-2: Άλμα... τριάδας για τους Θεσσαλονικείς - Ευρωπαϊκοί μπελάδες για την «Ένωση»! (video)

ΑΕΚ - Άρης 1-2: Άλμα... τριάδας για τους Θεσσαλονικείς - Ευρωπαϊκοί μπελάδες για την «Ένωση»!  (video)
Ο Άρης επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (10/04) και έμεινε μόνος στην τρίτη θέση των play-offs της Super League! Στους 48 βαθμούς η «Ένωση» μαζί με τον Παναθηναϊκό, έβαλε σε μπελάδες το ευρωπαϊκό εισιτήριο!
«Φωτιά» στα play-offs από τον Άρη, που «απέδρασε» από το ΟΑΚΑ επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1 (10/04) και σε συνδυασμό με την «λευκή» ισοπαλία του Παναθηναϊκού στα Ιωάννινα (10/04, 0-0), πέρασε τρίτος στη βαθμολογία, στο +2 από τους διώκτες του!

Μεγάλα λάθη από την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε. Ένα φοβερό σουτ του Ρότα στο 28ο λεπτό έφερε την αναμέτρηση προσωρινά στα ίσα, ενώ η «Ένωση» είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70', όταν το απευθείας φάουλ του Λιβάι Γκαρσία τράνταξε το δοκάρι του Κουέστα!

Κατά αυτόν τον τρόπο, το γκολ του Πάλμα στο 20' και του Σάσα στο 59', χάρισαν το «διπλό» στον Άρη, κάτι που είχε να πετύχει από τις 7 Φεβρουαρίου του 2021!


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μπεναλουάν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα.
 
Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, αφού ένα λεπτό αργότερα, ο Στίβεν Τσούμπερ «πάτησε» περιοχή, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ!
 
Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε», με ένα σουτ του Αραούχο εκτός περιοχής στο 15' να είναι η μόνη απειλή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Άρη να κάνει αισθητή την παρουσία του, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ. Από αυτό, προήλθε και το γκολ που άνοιξε το σκορ.
 
Ο Ιτούρμπε εκτέλεσε τη στημένη μπάλα με αρκετά φάλτσα, ο Τσιντώτας έκανε άστοχη έξοδο και ο Πάλμα που βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 1-0 για τον Άρη στο 20'!


Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, ωστόσο, κράτησε μόλις οκτώ λεπτά. Στο 28ο λεπτό, ο Λάζαρος Ρότα βρήκε τον ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής και με ένα φοβερό σουτ που δεν άφησε περιθώρια στον Κουέστα, έγραψε το 1-1!

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η ΑΕΚ πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Σιμάνσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, δεν κατάφερε να μετουσιώσει την ελαφρά κυριαρχία της σε κάτι μεγαλύτερο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει αλλαγή στο σκορ.
 

2ο ημίχρονο

Παρότι ΑΕΚ και Άρης μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο της μεταξύ τους αναμέτρησης, δίχως να δημιουργούν κάποια μεγάλη φάση, ένα ολέθριο λάθος του Κριχόβιακ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο ΟΑΚΑ.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά που σούταρε, αλλά είδε τον Τσιντώτα να απομακρύνει ασταθώς. Ο Κριχόβιακ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα από την περιοχή, δεν την βρήκε γεμάτα και έβγαλε... ασίστ στον Σάσα, που από απόσταση «αναπνοής» δεν αστόχησε, γράφοντας το 2-1 για τον Άρη στο 59ο λεπτό!

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά η κεφαλιά του Σιμάνσκι από πολύ πλεονεκτική θέση, μετά από σέντρα-ακριβείας του Γκαρσία στο 69', πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Κουέστα.

Ένα λεπτό αργότερα, είχε μία τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του Άρη!
 
Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση στο 78', όταν ο Μαντσίνι «πάτησε» περιοχή, επιχείρησε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε ξυστά πάνω από την εστία του Τσιντώτα!

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος προχώρησε σε αλλαγές, προσπαθόντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα δεν άλλαξε στην αναμέτρηση. Ο Άρης έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από το ΟΑΚΑ και «πάτησε» γερά στην τρίτη θέση των play-offs της Super League, μετά και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (10/04).

O MVP

Δεν γίνεται να είναι άλλος πλην του Σάσα. Ακόμα κι αν το γκολ του είναι αποτέλεσμα του λάθους του Κριχόβιακ, είναι ο άνθρωπος που χαρίζει μία τεράστια νίκη στον Άρη

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Λιβάι Γκαρσία στο 70ο λεπτό, μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του. Μία ισοφάριση της ΑΕΚ σε εκείνο το χρονικό σημείο, κανείς δεν γνωρίζει τι τροπή θα έδινε στην αναμέτρηση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι (83' Χατζισαφί), Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (69' Λε Ταλέκ), Κριχόβιακ, Γκαρσία, Τσούμπερ (77' Μάνταλος), Άμραμπατ (69' Τάνκοβιτς), Αραούχο
 
Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Γκάνεα (89' Σούντγκρεν), Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Πάλμα (67' Ντουκουρέ), Μαντσίνι (81' Μπερτόλιο), Ματίγια, Ιτούρμπε (67' Γκαρσία), Καμαρά (89' Δεληζήσης)
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0