Football Talk

Κόστισαν οι απουσίες στον Παναθηναϊκό – «Φάντασμα» ο Καρλίτος! (video)

Κόστισαν οι απουσίες στον Παναθηναϊκό – «Φάντασμα» ο Καρλίτος! (video)

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μοιράστηκαν από ένα βαθμό στην «Λεωφόρο», εκεί που το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να σπάσει την παράδοση του και ήρθε ισόπαλος σε ακόμη ένα ξεκίνημα play-offs. Τι δεν πήγε καλά με τον Κουρμπέλη και τον Πέρεθ (;) και πόσο άλλαξε το παιχνίδι με την τριπλή αλλαγή του Γιοβάνοβιτς.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τελικά δεν κατάφερε να σπάσει την παράδοση ο Παναθηναϊκός και έκανε ακόμα ένα ντεμπούτο με ισοπαλία! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας τις απουσίες του Φώτη Ιωαννίδη από την κορυφή της επίθεση και αυτή του Φρανκ Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, «λύγισε» απέναντι στην ΑΕΚ. Έκανε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Μάλιστα το σκορ του πρώτου ημιχρόνου μπορούμε να πούμε πως είναι και πλασματικό. Με… μίση φάση ο Αϊτόρ σκόραρε νωρίς για το «τριφύλλι», αλλά αυτό δεν πτόησε το σύνολο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, που συνέχισε να πιέζει ασταμάτητα. Η «Ένωση» πριν από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στην ανάπαυλα, κέρδισε ένα πέναλτι και κατάφερε να ισορροπήσει το σκορ και να πάει με άλλο αέρα στα αποδυτήρια.
ipiccy_image_23_1.jpg

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο έκανε την αλλαγή με τον Χατζηγιοβάνη να περνάει στη θέση του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και ήταν ο μόνος παίκτης που δε χώλαινε στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Ο Πέρεθ και ο Κουρμπέλης φάνηκαν να μην έχουν καλή… χημεία και δεν έχουν δέσει μεταξύ τους. Σε αρκετές φάσεις οι δύο κεντρικοί «κουτουλάγαν» μεταξύ τους και ο μοναδικός που μπορούσε να μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση ήταν ο Σέρβος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η ΑΕΚ είχε ξεκάθαρη υπεροχή στο κέντρο. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης ενώ μπήκε και έβγαλε ενέργεια στο τερέν, δεν προσέφερε στον Παναθηναϊκό πέραν από μερικά τρεξίματα και κάποιες ανορθόδοξες σέντρες. 

Ο Καρλίτος επίσης ήταν «φάντασμα» και ήταν η… Αχίλλειος πτέρνα της επιθετικής γραμμής. Δεν κατάφερε να φανεί καθόλου, με κάθε του επαφή η μπάλα χανόταν. Σουτ δεν έκανε, ούτε προσέφερε κάπως διαφορετικά. Ο Αϊτόρ θέλησε να δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις. Με την πρώτη προϋπόθεση που του δημιουργήθηκε μπήκε με ένταση και με ένα υποδειγματικό σκαφτό σουτ, έκανε τη δουλειά του. Από την άλλη μεριά ο Παλάσιος, στο πρώτο ημίχρονο δεν δέχτηκε πολλές μπαλιές οπότε ήταν αδύνατο για εκείνον να κάνει κάτι αξιόλογο.
ipiccy_image_24_1.jpg

Η τριπλή αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με τους Κώτσιρα, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο (στο 59’) έδωσε στον Γιοβάνοβιτς την αλλαγή που ήθελε, αφού οι «πράσινοι» απέκτησαν και πάλι ρυθμό. Ο Παλάσιος κλήθηκε να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αϊτόρ να βοηθάει επίσης. Αυτή η κίνηση ήταν αναγκαστική για τον Σέρβο τεχνικό, διότι δεν είχε άλλη επιλογή, καθώς δεν είχε στην αποστολή σέντερ φορ για να «πετάξει» μέσα. Ως γνωστόν ο Μακέντα βρίσκεται στα πίτς μετά το χειρουργείο που έκανε και ο Ιωαννίδης είναι επίσης εκτός με πολλές μυικές ενοχλήσεις. Η απουσία του Βέλεθ έπαιξε σημαντικό ρόλο, όπως έπαιξε και η κακή παρουσία του Σάρλια, ο οποίος δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη σε καμία των περιπτώσεων. 

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με το δεξί τα play off, αλλά δεν τελείωσε τίποτα. Κάθε άλλο, τώρα αρχίζουν όλα. Ο Άρης έχασε βαθμούς στο Καραϊσκάκης, αλλά ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκαν. Την επόμενη εβδομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου οι «πράσινοι» ταξιδεύουν για να αντιμετωπίσουν τον Άρη, θα κριθούν πολλά τόσο από την αγωνιστική εικόνα, όσο και βαθμολογικά. Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να στοχεύσει η Αθηναϊκή ομάδα και να καταφέρει να πάρει τα μέγιστα.

 

ΥΓ. Δεν ήταν αναμενόμενο η ΑΕΚ να επιστρέψει 15 μέρες μετά την συντριβή με 3-0, με την ίδια διάθεση να πιέσει σε όλο το γήπεδο και το πλήρωσε με το γκολ του Αϊτόρ. Αυτό δεν την πτόησε και συνέχισε πιστά στο πλάνο του Οφρυδόπουλου το οποίο την έβγαλε ασπροπρόσωπη και δικαιώθηκε καθώς η υπεροχή της ήταν εμφανής.

ΥΓ2. Τι να πούμε πάλι για τον Σέρχιο Αραούχο; Ο Αργεντινός φορ της ΑΕΚ έδωσε την μπλούζα του σε ένα φίλο του Παναθηναϊκού και μοίρασε ξανά ήθος.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0