Football Talk

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: «Χ»άσανε βαθμούς και οι δύο, αφήνοντας την υπόθεση-Ευρώπη ορθάνοιχτη! (video)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: «Χ»άσανε βαθμούς και οι δύο, αφήνοντας την υπόθεση-Ευρώπη ορθάνοιχτη! (video)
Δεν βρέθηκε νικητής στο Αθηναϊκό ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει στο 4' με τον Αϊτόρ και τον Άμραμπατ να ισοφαρίζει στο 45+2 με εκτέλεση πέναλτι. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό, η ΑΕΚ παραμένει στην τρίτη θέση με 47 βαθμούς, ενώ το «τριφύλλι» στην πέμπτη με 43.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική των play off, της Superleague στο Απόστολος Νικολαΐδης το απόγευμα της Κυριακής. Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά για τους γηπεδούχους, με ένα γκολ του Αϊτόρ στο 4’, αλλά η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία στο πρώτο μέρος και βρήκε ισοφάριση στο 45+2’ με εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βρήκε τα πατήματα του με την τριπλή αλλαγή του Γιοβάνοβιτς, αλλά δεν ήταν αρκετό για να βρει γκολ. Από τη μεριά της η ΑΕΚ έκανε και εκείνη μερικές φάσεις, αλλά ούτε εκείνη κατάφερε να βρει γκολ και να πάρει το προβάδισμα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στα καρέ του Παναθηναϊκού, με τον Τσούμπερ να βγαίνει ευνοημένος από ένα λάθος του κέντρου των «πράσινων». Ο Ελβετός επιθετικός, πλάσαρε το Διούδη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης με μια μπαλιά του Γκατσίνοβιτς, ο Αϊτόρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της «Ένωσης» και με ένα σκαφτό σουτ, νίκησε τον Στάνκοβιτς και έκανε το 1-0.


Μια πολλά υποσχόμενη φάση με τον Αραούχο στο 10’ να έχει χώρο στα μετόπισθεν των γηπεδούχων και τον Διούδη να βρίσκεται εκτός εστίας, αλλά ο Αργεντινός στράικερ να καθυστερεί και να χάνεται κάθε προϋπόθεση που δημιουργήθηκε.


Στο 16ο λεπτό μια εύκολη φάση για τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού» με τον Τσούμπερ να έχει χώρο έξω από την περιοχή και να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο κατέληξε χωρίς ανησυχία στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Με ένα σουτ έξω από την περιοχή, ο Μάνταλος προσπάθησε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ στο 22’. Ένα λεπτό αργότερα ο Αραούχο, μοίρασε για τον Άμραμπατ, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο Διούδης απομάκρυνε σε κόρνερ.


Η ΑΕΚ είχε την ανωτερότητα στην κατοχή της μπάλας, ενώ από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι «πούλαγαν» εύκολα τη μπάλα.

Ακόμη μια φάση για τους φιλοξενούμενους στο 34ο λεπτό, με τον Άμραμπατ να σεντράρει και τον Αραούχο να πιάνει μια κεφαλιά που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ρίξει το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς δεν είχαν την δυνατότητα να κρατήσουν τη μπάλα.

Ακόμη μια φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Άμραμπατ να μοιράζει για τον Μισελέν, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε και πάλι άουτ.

Στο 44ο λεπτό ο Άμραμπατ έβγαλε μια μπαλιά για τον Αραούχο, ο Αργεντινός τσίμπησε τη μπάλα και ο Διούδης ανέτρεψε τον επιθετικό της ΑΕΚ και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Οφρυδόπουλου να ισοφαρίσει.

Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή μεριά της εστίας, με τον Διούδη να έχει επαφή, χωρίς να μπορέσει να απωθήσει τη μπάλα και το παιχνίδι ήρθε στα… ίσα πριν το τελευταίο σφύριγμα του Μαυροβούνιου ρέφερι για το πρώτο ημίχρονο.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (48’), η ΑΕΚ μετά από μια εκτέλεση κόρνερ υπήρξε αναταραχή στη περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Μήτογλου να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, αλλά ο σέντερ μπακ της «Ένωσης» βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Μια ακόμη πολύ επικίνδυνη για την ΑΕΚ στο 53’, με το Μισελέν να βρίσκεται ελεύθερος μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά έκανε μια προσποίηση, οι χώροι κλείστηκαν και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Με μια τριπλή αλλαγή στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα, καθώς δεν είχε απειλήσει καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Με μια στατική φάση από τα αριστερά στο 67’, ο Αϊτόρ εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στους παίκτες έπεσε στο έδαφος και η άμυνα της ΑΕΚ εξουδετέρωσε. Οι «πράσινοι» με τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς βρήκαν ρυθμό και ξεκίνησαν να απειλούν επιθετικά, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο.

Στο 83ο λεπτό ο Αραούχο, εισέβαλε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και με ατομική ενέργεια πλάσαρε αλλά το σουτ δεν ήταν καλό.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Παλάσιος και αυτός με μια ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή, «άδειασε» τους αμυντικούς και σούταρε με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει.

Ο MVP

Ο Άμραμπατ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, κράτησε μπάλα και βοήθησε την ΑΕΚ να επιβληθεί του Παναθηναϊκού, με σωστές μπαλιές όπου δημιούργησαν αναταραχή στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η φάση του αγώνα

Στο 53ο λεπτό η φάση με το Μισελέν ήταν πολλά υποσχόμενη και θα μπορούσε να έχει δώσει στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα, κάτι που θα ήταν δύσκολα διαχειρίσιμο για τους αντιπάλους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Πέρεθ , Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάννης), Αϊτόρ (90+2 Βιτάλ), Παλάσιος, Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες)

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87’ Λεταλέκ), Χατζισαφί, Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (87’ Τάνκοβιτς), Άμραμπάτ (78’ Γκαρσία), Αραούχο


Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0