Football Talk

Ελλάς Βερόνα – Νάπολι 1-2: Σπουδαίος Όσιμεν σφράγισε το «διπλό» των Ναπολιτάνων και το κυνήγι… συνεχίζεται (video)

Ελλάς Βερόνα – Νάπολι 1-2: Σπουδαίος Όσιμεν σφράγισε το «διπλό» των Ναπολιτάνων και το κυνήγι… συνεχίζεται (video)

Ακόμη ένα τρίποντο έβαλε στο πουγκί της η Νάπολι με την επικράτηση κόντρα στην Ελλάς Βερόνα με 2-1, συνεχίζοντας να κυνηγά την πρωτοπόρο Μίλαν με τη διαφορά τους να είναι στο τρίποντο.

Πίσω της φάνηκε να αφήνει η Νάπολι την ήττα από την πρωτοπόρο Μίλαν στην προηγούμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικράτησε 2-1 της Ελλάς Βερόνα στην έδρα της για την αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής της Serie A, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο να βρίσκεται στο κυνήγι των «ροσονέρι» (63 βαθμ. Μίλαν – 60 βαθμ. Νάπολι) και έχοντας παράλληλα στην πλάτη τους την τρίτη Ίντερ (58 βαθμ.).

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση συνδυάστηκε και με γκολ για τη Νάπολι! Συγκεκριμένα στο 14ο λεπτό ο Πολιτάνο βρήκε χώρο και έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς τον Όσιμεν. Εκείνος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε μια ωραία κεφαλιά με άλμα διαρκείας και «νίκησε» τον Μοντιπό για να γράψει το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα οι Ναπολιτάνοι θέλησαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Ο Ρουίθ στο 22’ έγινε δέκτης της μπάλας στα όρια της περιοχής, δεν το πολυσκέφτηκε και εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ. Ο κίπερ της Βερόνα, ωστόσο, βρισκόταν σε ετοιμότητα και πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή απόκρουση δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους να πανηγυρίσουν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε πολύ πιο ήπιους ρυθμούς. Μάλιστα χρειάστηκαν 71 λεπτά (!) προκειμένου να σημειωθεί τελική ευκαιρία στον στόχο, με αυτή να έρχεται πάλι από πλευράς φιλοξενούμενων και -πάλι- να σημειώνεται γκολ! Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος έμελλε να γράψει και το δεύτερο, με τον Όσιμεν να παίρνει την μπάλα από τον Ντι Λορέντζο και με σουτ έξω από τη μικρή περιοχή να κάνει το 2-0.


Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Ο Φαρόνι αξιοποίησε μια ωραία σέντρα και με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 1-2 στο 77ο λεπτό! Η φάση μάλιστα εξετάστηκε και από το VAR για την περίπτωση οφσάιντ στην αρχή της φάσης, ωστόσο εν τέλει αποφάνθηκε πως δεν υπήρξε καμία παράβαση.

Για τα εναπομείναντα λεπτά η Βερόνα χρειάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Τσεκερίνι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 83’.


ΒΕΡΟΝΑ
(Τούντορ): Μοντιπό, Σούταλο, Γκίντερ, Τσεκερίνι, Φαραόνι, Ταμέζε (90’ Καζάλε), Ίλιτς (90’ Χόνγκλα), Ντεπάολι (38’ Μπέσα), Μπαράκ (90’ Καντσελιέρι), Καπράρι, Σιμεόνε

ΝΑΠΟΛΙ (Σπαλέτι): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ρουίθ (90’ Ζιελίνσκι), Πολιτάνο (63’ Ελμάς), Όσιμεν (90’ Πετάνια (90+5’ Γκουλάμ), Λοσάνο (63’ Ινσίνιε)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0