Football Talk

Serie A: Πλησιάζει κι άλλο την κορυφή η Γιούβε - Νικήτρια η Σπέτσια στο «εξάποντο» σωτηρίας (video)

Serie A: Πλησιάζει κι άλλο την κορυφή η Γιούβε - Νικήτρια η Σπέτσια στο «εξάποντο» σωτηρίας (video)

Άνετο πέρασμα της Γιουβέντους από την έδρα της Σαμπντόρια (3-1) και πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς την πρώτη Μίλαν που αγωνίζεται στις 21:45 με την Έμπολι. Νωρίτερα, η Σπέτσια πήρε πολύ σημαντικό τρίποντο και απομακρύνθηκε κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Σασουόλο «σκόνταψε» στο Σαλέρνο.

Ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερη διάστημα της αναμέτρησης η Σπέτσια και δίκαια κατέκτησε την νίκη απέναντι στην Κάλιαρι με 2-0. Το έργο των γηπεδούχων θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν ο Ντανιέλε Βέρντι είχε ευστοχήσει από την «άσπρη βούλα» στο 35’, αλλά ο Κράνιο του αρνήθηκε το γκολ.

Ο τερματοφύλακας της Κάλιαρι, που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων στο ματς, νικήθηκε τελικά από τον Έρλιτς στο 54’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο κεντρικός αμυντικός της Σπέτσια έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή μέσα από την μικρή περιοχή. Τη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Νικολάου, σφράγισε ο Ρέι Μανάι στο 74’ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από ωραία ατομική ενέργεια. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Νικολάου, απομακρύνθηκε εφτά βαθμούς από την ζώνη υποβιβασμού, ενώ η Κάλιαρι παραμένει σε απόσταση δύο πόντων από την 18η Βενέτσια, η οποία έχει και δύο ματς λιγότερα.


Στο Σαλέρνο, η τοπική ομάδα απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας από την ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου. Η Σαλερνιτάνα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Μπονατσόλι, μετά από ολέθριο λάθος του Κονσίλι. Στο 19΄όμως, ο Έλληνας μπακ έβγαλε μια σέντρα «πάρε-βάλε» στον Σκαμάκα, ο οποίος δε λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσα. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Τραορέ «χόρεψε» δύο αντιπάλους και με ένα έξοχο πλασέ, έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Σέπε.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενοι την αποβολή του Ρασπαντόρι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, βρήκαν τελικά το γκολ της ισοφάρισης στο 81’ με τον Τζούριτς. Μάλιστα, θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη, αλλά στο 94’ ο Κονσίλι έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μπονατσόλι.


Ακόμα τρεις βαθμοί στο «σακούλι» της Γιουβέντους, που πέρασε με άνεση από την έδρα της Σαμπντόρια. Οι «μπιανκονέρι» ευτύχησαν να βρουν δύο γκολ ως το 35’ και να θέσουν γερές βάσεις νίκης. Αρχικά, ο Γιοσίντα στο 23’ έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 35’ ο Μοράτα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Κιν από τον Βάλι. Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι άσκησαν αρκετή πίεση στην «γηραιά κυρία», η οποία όμως είχε... Σέζνι. Στο 74' ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε πέναλτι του Καντρέβα και κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, οι Γενοβέζοι πέτυχαν εν τέλει την μείωση του σκορ στο 84΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαμπίρι. Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βέβαια δεν αγχώθηκαν ιδιαίτερα, αφού τέσσερα λεπτά μετά πήραν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων, με το δεύτερο γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο παιχνίδι.



Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στην Serie A:

Σάββατο 12/3


Σπέτσια - Κάλιαρι 2-0 (54' Έρλιτς, 74' Μανάι)

Σαλερνιτάνα - Σασουόλο 2-2 (8' Μπονατσόλι, 81' Τζούριτς - 19' Σκαμάκα, 30' Τραορέ)

Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3 (84' Σαμπίρι - 23' αυτ. Γιοσίντα, 35', 88' Μοράτα)

21:45 Μίλαν - Έμπολι 

Κυριακή 13/3

13:30 Φιορεντίνα - Μπολόνια 

16:00 Βερόνα - Νάπολι 

19:00 Αταλάντα - Τζένοα

19:00 Ουντινέζε - Ρόμα

21:45 Τορίνο - Ίντερ

Δευτέρα 14/3

21:45 Λάτσιο - Βενέτσια

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0