Football Talk

Europa Conference League: Χάθηκαν οι άμυνες στην Ολλανδία σε ματς με οκτώ γκολ – Νίκες στο νήμα για Μαρσέιγ, Μπόντο/Γκλιμτ – Καθαρό σκορ για Λέστερ! (video)

Europa Conference League: Χάθηκαν οι άμυνες στην Ολλανδία σε ματς με οκτώ γκολ – Νίκες στο νήμα για Μαρσέιγ, Μπόντο/Γκλιμτ – Καθαρό σκορ για Λέστερ! (video)

Σπουδαίες και οι αναμετρήσεις των 22:00 για το UEFA Conference League. Ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Φίλιπ Στέντιον με τις Αϊντχόφεν και Κοπεγχάγη να ολοκληρώνουν ισόπαλες με 4-4 και την Μπόντο/Γκλιμτ να συνεχίζει το … χαβά της.

Σχετικά Άρθρα

Γεμάτο πρώτο ημίχρονο στο Αϊντχόφεν με την κατοχή να ανήκει στους Ολλανδούς, αλλά τους Δανοί να είναι πιο επικίνδυνοι και ουσιαστικοί. Προηγήθηκαν νωρίς στον αγώνα μόλις στο 6’ με ωραίο σουτ του Γιόχανσον. Η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ έβγαλε αντίδραση και με τον αρχηγό της, Κόντι Γκάκπο έφερε το ματς στα ίσια στο 22’ με κεφαλιά από κοντά. Οι παίκτες της Κοπεγχάγης όμως απάντησαν άμεσα και με εξαίσιο σουτ του Πεπ Μπιελ στο αμέσως επόμενο λεπτό (23’) πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ. Δεν σταμάτησαν εκεί βέβαια και δυο λεπτά πριν οδηγηθούν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ο μέσος Λούκας Λέραγκερ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των Ολλανδών και έγραψε το εμφατικό 3-1.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο υψηλό τέμπο με την Αϊντχόφεν αυτή τη φορά να βρίσκει τις λύσεις μετά και τις επιτυχημένες διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο. Ο Ιάπωνας Ρίτσου Ντόαν μείωσε αρχικά σε 3-2, με τον Γκάκπο να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 62’ με εκτέλεση πέναλτι, με τον Γκράμπαρα να του αρνείται παρόλα αυτά. Ο επιμένων όμως νικά και ο αρχηγός εν τέλει ισοφάρισε σε 3-3 στο 70’ με πλασέ από κοντά. Η συγκλονιστική μονομαχία δεν τελείωσε εκεί. Οι ακούραστοι Δανοί βρήκαν το σθένος και προηγήθηκαν για τρίτη φορά στο ματς ξανά με τον 25χρονο Ισπανό, Μπιέλ. Παρόλα αυτά οι Ολλανδοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με «χρυσή» αλλαγή τον Εράν Ζάχαβι έκαναν το τελικό 4-4 και όλα αναμένονται ανοιχτά για το ματς της επόμενης εβδομάδας στην πρωτεύουσα των Σκανδιναβών.

Καθαρή νίκη για τη Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ Στέντιουμ με 2-0 απέναντι στη Ρεν και σαφές προβάδισμα πρόκρισης στις οκτώ καλύτερες ομάδες του θεσμού. Οι «αλπούδες» πήραν κεφάλι στο σκορ λίγο μετά το πρώτο ημίωρο με ένα εξαίσιο σουτ πλάγια δεξιά Ολμπράιτον στην κλειστή γωνία του Γκομίς. Το ματς αν κα ήταν ανοιχτό, οι δυο ομάδες δεν είχαν ρκετές τελικές προς την εστία. Στο ίδιο μήκος κύμματος κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο με τη Λέστερ να κλειδώνει τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ιχεανάτσο, που πέρασε αλλαγή στον αγώνα αντί του Ντάκα στο 62’. Έτσι οι Άγγλοι έχουν μια «χρυσή» ευκαρία να δώσουν συνέχεια στο ταξίδι τους στην Ευρώπη με ένα θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετάνη.


Το τρένο της Μπόντο Γκλιμτ συνεχίζεται και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Παρόλο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις υποχρεώσεις της στη νορβιγική λίγκα, οι πρωταθλητές επικράτησαν της πολύ φορμαρισμένης Άλκμααρ (5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα) με 2-1. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Πελεγκρίνο που σκόραρε στο 39’ της αναμέτρησης με κεφαλιά μετά από φαρμακερή σέντρα του Σάμπστεντ. Στο 62’ βέβαια στάθηκε μοιραίος αφού δεν μπόρεσε να στείλει εξ’ επαφής τη μπάλα στα δίχτυα του Βιντάλ και να δώσει από νωρίς αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Ο δικός μας Βαγγέλης Παυλίδης αντικαταστάθηκε στο 60’ του αγώνα για την Άλκμααρ και ο αντικαταστάτης του, Ζακαρία Αμπουκάλ ήταν αυτός που έδωσε τη λύση για τους Ολλανδούς δεκατρία λεπτά αργότερα (73'). Δεν ήταν και η οριστική όμως αφού η Μπόντο βρήκε έν τέλει ένα σημαντικό γκολ και πήρε το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς με το εύστοχο πέναλτι του Σολμπάκεν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πέναλτι που παραχώρησε ο Έλληνας διεθνής Παντελής Χατζιδιάκος και για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι της AZ.




Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του Βελοντρόμ, οι Μασσαλοί μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και πήραν τον έλεγχο. Οι παίκτες του Σαμπάολι είχαν την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως η πλειονότητα τους δεν βρήκε στόχο. Κατάφεραν παρόλα αυτά να προηγηθούν στο 19' της αναμέτρησης με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αρκάντιους Μίλικ. Οι Γάλλοι συνέχισαν σε υψηλό τέμπο και είχαν την υπεροχή και στο δεύτερο ημίχρονο. Το προβάδισμα τους ισχυροποιήθηκε με το δεύτερο γκολ του Πολωνού στο 68’ με πλασέ από κοντά. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως οι Μασσαλοί «έκατσαν» και οι Ελβετοί βρήκαν ένα πολύτιμο γκολ, αν και αμφισβητούμενο για οφσάιντ, με τον Εσπόζιτο στο 79’. Το σκορ παρέμεινε στο 2-1 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης παρά την σχετική πίεση της Βασιλείας. Ο Ουντέρ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να δώσει σαφές πλεονέκτημα πρόκρισης στην ομάδα της «κυανής ακτής», παρόλα αυτά κρατούν ένα μικρό αβαντάζ ενόψει της επόμενης εβδομάδας (17/3).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αϊντχόφεν – Κοπεγχάγη 4-4 (21’ Γκάκπο, 50’ Ντοάν, 70’ Γκάκπο, 85’ Ζαχάβι – 6’ Γιοχάνεσον, 23’ Μπιελ, 43’ Λέραγκερ, 78’ Μπιελ)

Λέστερ – Ρεν 2-0 (31’ Ολμπράιτον, 90+3’ Ιχεανάτσο)

Μαρσέιγ – Βασιλεία 2-1 (19’ πεν., 68’ Μίλικ – 79’ Εσπόζιτο)

Μπόντο/Γκλιμτ – Άλκμααρ 2-1 (39’ Πελεγκρίνο, 90+1’ πεν. Σολμπάκεν – 73’ Αμπουκλάλ)


Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0