Football Talk

Νάπολι – Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού θέλει να πάρει και την Serie A και δεν αφήνει τους «ροσονέρι» να πέσουν από την κορυφή! (video)

Νάπολι – Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού θέλει να πάρει και την Serie A και δεν αφήνει τους «ροσονέρι» να πέσουν από την κορυφή! (video)

Με έναν Ολιβιέ Ζιρού που δεν καταλαβαίνει από ηλικιακά νούμερα και… ντέρμπι, η Μίλαν επικράτησε στο σημαντικότερο ματς της 28ης αγωνιστικής της Serie A με 1-0 της Νάπολι και ανέβηκε ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος!

Όταν η μπάλα «καίει», πρέπει να εμφανίζεται ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα μπορεί να είναι ψύχραιμος, έχοντας την προσωπικότητα να ηγηθεί της ομάδας του. Πιθανώς, αυτός είναι κάποιος που τα έχει πάρει όλα.

Είτε μιλάμε για την Ligue 1, είτε μιλάμε για την Premier League, είτε για το Champions League και το Europa League, είτε αναφερόμαστε σε εθνικό επίπεδο. Η διαφορά της Νάπολι με τη Μίλαν είναι πως οι «ροσονέρι» διαθέτουν μία τέτοια φιγούρα στις τάξεις τους. Προφανώς και μιλάμε για τον Ολιβιέ Ζιρού, που όπως και στο ματς με την Ίντερ, έτσι και τώρα, πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε σε τεράστια νίκη!

Αναλυτικότερα, επρόκειτο για ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, έως ότου ο Ζιρού να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Αυτό συνέβη στο 49ο λεπτό, με τον Γάλλο να βρίσκεται στην σωστή θέση την κατάλληλη ώρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με «σεντερφορίσιο» τελείωμα.

Η Νάπολι προσπάθησε στα 40 λεπτά κανονικής διάρκειας που απέμεναν να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά Οσιμέν, Αγκισά κ Ινσίνιε αδυνατούσαν να συνεννοηθούν. Όπως και ο Ελμάς που αντικατέστησε τον αρχηγό της Νάπολι, με τους «παρτενοπέι» να χάνουν και μεγάλη ευκαιρία στο 86ο λεπτό με τον Οσιμέν και τον Σάλεμακερς να μην κλειδώνει το ματς στο 94'!

Κάπως έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, η Μίλαν πήρε μία δεύτερη μεγάλη νίκη και την δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ούσα δύο βαθμούς πάνω από την Ίντερ με παιχνίδι περισσότερο και στο… τρίποντο από την σημερινή αντίπαλό της.

Επόμενο ματς; Απέναντι στην Έμπολι. Άλλο ένα ματς που ίσως ο Ολιβιέ Ζιρού αποφασίσει πως πρέπει να κερδίσει η ομάδα του…

Ενδεκάδες:

Νάπολι: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ρουίθ (76’ Μέρτενς), Λομπότκα (82’ Λοθάνο), Πολιτάνο (67’ Ουνάς), Ζιελίνσκι (82’ Ανγκισά), Ινσίνιε (67’ Ελμάς), Οσιμέν

Μίλαν: Μαϊγκνάν, Καλάμπρια (80’ Φλορέντσι), Καλούλου, Τομόρι, Ερνάντες, Μπενασέρ, Τονάλι (68΄ Κρούνιτς), Μεσίας (80’ Σαλεμάκερς), Κεσί, Λεάο (89’ Ιμπραίμοβιτς), Ζιρού (68’ Ρέμπιτς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0