Football Talk

Άρης: Ο αέρας του Μπούργος, η (επιτέλους) τριάρα, οι Ντάνιελς και το κατοστάρι των play off! (video)

Άρης: Ο αέρας του Μπούργος, η (επιτέλους) τριάρα, οι Ντάνιελς και το κατοστάρι των play off! (video)

Πολλά και διάφορα έφερε το ντεμπούτο του Χερμάν Μπούργος στον Άρη. Κυρίως όμως χαμόγελα, λύτρωση από τα… γκολ με το σταγονόμετρο και ελπίδες για μια θέση στα play off.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Άρη. Από τη μία η νίκη επί του Ατρομήτου και κάθε επικράτηση πλέον αποτελεί χρυσάφι για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, καθώς βρίσκεται σε μια μεγάλη μάχη – με αντίπαλο τον εαυτό της κυρίως – για το «ντου» στα play off όσο προλαβαίνει.

Από την άλλη γίναμε μάρτυρες ενός Άρη που ήταν καταιγιστικός όσον αφορά τις τελικές ευκαιρίες. Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους «κίτρινους» να έχουν έναν απολογισμό 21 συνολικών προσπαθειών εκ των οποίων οι 3 μετουσιώθηκαν σε γκολ – κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ φέτος!

Ακόμη και στην πιο ευρεία επικράτηση της ομάδας μέχρι στιγμής, εκείνο το 5-1 επί του Παναιτωλικού τον περασμένο Οκτώβρη, ο τελικός αριθμός προσπαθειών ανήλθε στις 15. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με ορισμένες ήττες της ομάδας, όπως για παράδειγμα εκείνες που προήλθαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε αμφότερα αυτά τα ματς, ειδικότερα στο πιο πρόσφατο, ο Άρης ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σημειώνοντας περισσότερες τελικές, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει φτάνοντας στο γκολ. Αυτό φυσικά δεν οφείλεται πουθενά αλλού πέραν του επιθετικού πρόβλημα της ομάδας στο οποίο έχει γίνει αναφορά πολλάκις.

Είχε να χαμογελάσει x3 εδώ και μήνες…

Το 3-0 ήταν κάτι που είχε να δει αρκετό καιρό ο Άρης. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή η τελευταία φορά που οι «κίτρινοι» μπόρεσαν να επικρατήσουν σκοράροντας τρία τέρματα χρονολογείται πριν από περίπου 3 μήνες!

Πιο συγκεκριμένα την του περασμένου Δεκέμβρη η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επιβληθεί με 3-1 του ΟΦΗ στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, με σκόρερ τους Γκάμα, Καμαρά και Ιτούρμπε.

Αν ωστόσο περιοριστούμε μόνο στις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, τότε πρέπει να σκάψουμε ακόμη πιο βαθιά στον χρόνο. Ο λόγος γιατί η προαναφερθείσα επικράτηση με 5-1 κόντρα στους Αγρινιώτες στις 24 Οκτωβρίου είναι η τελευταία φορά κατά την οποία η ομάδα σκόραρε τρία τέρματα (και πάνω) σε ματς της Super League!

Μαντσίνι και Σούντγκρεν παρόντες και με το παραπάνω…

Σχετικά με τις επιλογές του Μπούργος στην χθεσινή αναμέτρηση τα πράγματα ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενες, πλην μιας σημαντικής έκπληξης – αυτής του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Ο Σουηδός είχε να αγωνιστεί έναν ολόκληρο μήνα καθώς έμενε εκτός αποστολής και σίγουρα η παρουσία του στην βασική ενδεκάδα, ήταν απρόσμενη. Όμως στάθηκε αντάξια στις απαιτήσεις των περιστάσεων, δικαίωσε την επιλογή του Αργεντινού κόουτς και δεν είναι απίθανο να καθιερωθεί στις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Λύτρωση και για τον… συνονόματο Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος βρήκε ξανά τον εαυτό του! Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, σημείωσε δύο γκολ και έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Μάλιστα ο 25χρονος Αργεντινός είχε να σκοράρει από το τέρμα που έκρινε το ντέρμπι της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ στα τέλη του Νοέμβρη (1-0, 28/11)!

Για την ιστορία οι δύο φορές που ο Άκης Μάντζιος είχε χρησιμοποιήσει τον Μαντσίνι ως φορ και όχι σ’ ένα από τα δύο άκρα, η αλήθεια είναι πως ο ίδιος δεν μπόρεσε να αποδώσει καταλλήλως και η ομάδα του δεν κατάφερε να σημειώσει ούτε γκολ (Αστάνα 2-0, Ολυμπιακός 1-0).

Το 100στάρι για τα play off…

«Εμείς είμαστε εδώ για να μπούμε στα play off και νομίζω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε». Λόγια του Χερμάν Μπούργος έπειτα από τη λήξη του χθεσινού παιχνιδιού.

Πράγματι η είσοδος του Άρη στη διαδικασία των play off αν και φαντάζει ακόμα δύσκολο, μπορεί να αποτελέσει την πραγματικότητα. Ρόλο φυσικά σε αυτό, θα παίξει και το αν θα δικαιωθεί εν τέλει από το CAS προκειμένου να πάρει πίσω τους 6 βαθμούς.

Πάντως ο Μπούργος φαίνεται να έχει πατήσει το πόδι του στη Θεσσαλονίκη με σκοπούς όντως να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα. Ας μην προτρέχουμε όμως και ας αφήσουμε τα πράγματα στα χέρια αυτών που μπορούν να τα αλλάξουν: σε αυτά του προπονητή και του… χρόνου.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0