Football Talk

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Τρίποντο με οβίδα Μεντόσα για τους Αγρινιώτες - τρίτη χρονιά χωρίς νίκη στο Αγρίνιο για το τριφύλλι! (video)

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Τρίποντο με οβίδα Μεντόσα για τους Αγρινιώτες - τρίτη χρονιά χωρίς νίκη στο Αγρίνιο για το τριφύλλι! (video)
Ο Παναιτωλικός... υπέταξε τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο με σκορ 1-0 και εκτελεστή τον Μεντόσα. Ο Καρλίτος ήταν το μοιραίο πρόσωπο του αγώνα, καθώς ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι αλλά ο Ανέστης του είπε «όχι» και κράτησε τη νίκη για τους γηπεδούχους.

O Παναιτωλικός, του Γιάννη Αναστασίου, φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Super League με αμφότερες ομάδες να προέρχομαι από Λαμία και Απόλλων Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν βαθμό και πήραν δύο σημαντικές -βαθμολογικά- νίκες, ενώ οι γηπεδούχοι επικράτησαν της Λαμίας και ήρθαν ισόπαλοι στην Αθήνα με τον Απόλλωνα.

Για ακόμη μια χρονιά ο Παναθηναϊκός φέυγει χωρίς τρίποντο από το Αγρίνιο, με την τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» να είναι τον Ιανουάριο του 2019, όταν η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε... επαγγελματική νίκη (1-0) με τον Γιάννη Μπουζούκη να σκοράρει.
Στα του ματς, ο Παναθηναϊκός είχε την απόλυτη κυριαρχία στην κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ. Οι γηπεδούχοι όμως, μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μεντόσα να... παγώνει τους πράσινους, καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ. Το χαμένο πέναλτι από τον Καρλίτος ήταν η επιτομή του ότι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ανέστη να επεμβαίνει και ουσιαστικά να κρατάει οριστικά τους τρεις βαθμούς! 

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με επιθετική διάθεση το παιχνίδι πιέζοντας τους «πράσινους» κατά μήκος του γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έκανε όμως πρώτος την επίσκεψη του στην αντίπαλη περιοχή με τον Αϊτόρ να δημιουργεί προϋποθέσεις για επίθεση, όμως η άμυνα του Παναιτωλικού λειτούργησε γρήγορα και απομάκρυνε.

Ο Παναιτωλικός λίγα λεπτά μετά… έφυγε στην αντεπίθεση με τον Μόρσεϊ να προωθείται, αλλά ο Χουάνκαρ επενέβη στην φάση και έκοψε τον κίνδυνο.

Στο 13ο λεπτό, ο Αϊτόρ επιχείρησε ένα σουτ, με τον Ανέστη να μην ανησυχεί, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ. Οι «πράσινοι» πίεσαν και η μπάλα κινούταν στα μετόπισθεν των Αγρινιωτών, ενώ παράλληλα έλεγχαν την κατοχή και το ρυθμό του παιχνιδιού.

Με μια ατομική ενέργεια από τα δεξιά, ο Αϊτόρ σύγκλεινε προς τον άξονα και εξαπέλυσε ένα σουτ, με τον Ανέστη να διώχνει με τις γροθιές. Ένα… υψηλού κινδύνου πεντάλεπτο για τα ανασταλτικά καθήκοντα των γηπεδούχων, με τον Καρλίτος να ντριμπλάρει σχεδόν όλη την αντίπαλη άμυνα, μέσα στην περιοχή, εκτελώντας την αντίπαλη εστία με τον γκολκίπερ να βρίσκεται σε θέση και να αποκρούει στο 25’. Ένα λεπτό αργότερα, ακόμη ένα αιφνιδιαστικό σουτ από τον Αϊτόρ απείλησε τους γηπεδούχους, αλλά ο τερματοφύλακας μπλόκαρε με ασφάλεια.

Ένα γυριστό σουτ του Κορνέλιους στο 31’ δεν ανησύχησε τον Διούδη, καθώς κατέληξε πού άουτ.

Στο 36ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα μετά από μια εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα κόντραρε, ο Βέλεθ προσπάθησε να κρατήσει… ζωντανή τη μπάλα, μοιράζοντας για τον Σάρλια, ο οποίος σκόραρε. Με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε πως η μπάλα είχε περάσει άουτ πριν, με τον Ισπανό στόπερ να μην έχει προλάβει.

Το «τριφύλλι», είχε την απόλυτη κυριαρχία της μπάλας με το ποσοστό να ανέρχεται στο 70%. Μια φάση με σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 40’ και μερικά κόρνερ όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μισό άρχισε, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει φάουλ σε εξαιρετικό σημείο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Μεντόσα ανέλαβε την εκτέλεση, περνώντας τη μπάλα πάνω από το τείχος, με τον Σωκράτη να βρίσκει τη μπάλα χωρίς να έχει τη δυνατότητα όμως να αποτρέψει την τροχιά της μπάλας. Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πήρε το προβάδισμα.

Οι Αγρινιώτες πήραν ψυχολογία με το γρήγορο γκολ, μετά την ανάπαυλα και είχε ακόμα δύο ευκαιρίες με τον Βέργο και το Μόρσεϊ στο 59’ και το 61’ αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση ο Διούδης επενέβη καίρια και απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στη δεύτερη η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 67’ ο Κορνέλιους υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι, καθώς…καβάλησε τον Ιωαννίδη και δεν τον άφησε να πηδήξει στη διεκδίκηση. Ο Καρλίτος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά μεριά της εστίας, αλλά ο Ανέστης έπεσε σωστά, σώζοντας την ομάδα του από την ισοφάριση!

Ένα δυνατό σουτ στο 75’ από το Βιγιαφάνιες με τη μπάλα να του στρώνεται όμορφά, αλλά ο Αργεντίνος έπιασε ένα απελπιστικά κακό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι πράσινοι δεν έβρισκαν χώρους και δεν μπορούσαν να σκοράρουν... με τίποτα. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Νίκο Καρέλη να φεύγει στο τρανζίσιον και να... εκτελεί τον Διούδη. Ο βοηθός υπέδειξε παράβαση οσφάιντ και το σκορ παρέμεινε 1-0, όπου αποτέλεσε και το τελικό αποτέλεσμα. 

Ο MVP

Το απίστευτο γκολ του Μεντόσα, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Παναιτωλικό και άφησε τον Παναθηναϊκό χωρίς βαθμό…

Η φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Ανέστη, στην εκτέλεση πέναλτι του Καρλίτος, ήταν καθοριστική αφού κράτησε το μηδέν παθητικό για τους Αγρινιώτες και δεν άφησε τον Ισπανό να ισοφαρίσει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (68’ Καρέλης), Μόρσει (68’ Ντουάρτε), Βέργος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Πέρεθ, Βιγιαφάνες (83’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Σαρλιά, Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (88’ Χατζηγιοβάνης)

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0