Football Talk

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Κούρτιτς και Μιτρίτσα μίλησαν στο τέλος και οι «ασπρόμαυροι»… πέταξαν για ημιτελικά! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Κούρτιτς και Μιτρίτσα μίλησαν στο τέλος και οι «ασπρόμαυροι»… πέταξαν για ημιτελικά! (video)

Μπορεί η ΑΕΚ να ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο Κούρτιτς και Μιτρίτσα γλίτωσαν τον ΠΑΟΚ και έδωσαν συνέχεια στο ταξίδι του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Με τους Κούρτιτς και Μιτρίτσα να… βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και έφυγε φορτσάτος για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ματς που η «Ένωση» ήταν εμφανώς καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, η κλάση δύο των παικτών των «ασπρόμαυρων» είχαν τον τελευταίο λόγο.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ήδη από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ φάνηκε να πατάει λίγο καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η «Ένωση» δεν μπόρεσε να γίνει αρκετά επικίνδυνη σε αυτό το διάστημα, πλην της φάσης στο 15ο λεπτό.

Συγκεκριμένα ακριβώς στο τέταρτο της αναμέτρησης ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Μήτογλου στην πλάτη της άμυνας να πιάνει ένα ωραίο σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα! Στην συνέχεια όμως ο διαιτητής, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ακύρωσε το τέρμα καθώς ο αμυντικός των γηπεδούχων βρισκόταν σε εκτεθειμένη θέση.


Ο Μαροκινός, απεδείχθη πονοκέφαλος για την αντίπαλη άμυνα. Στο 30’ εισέβαλλε στην περιοχή και έκοψε πολύ ωραία προς το ύψος του πέναλτι, ωστόσο κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν βρισκόταν εκεί προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ωραία αυτή προσπάθεια.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου να απειλήσουν από τα αριστερά κυρίως με τον Μπίσεσβαρ. Σε γενικές γραμμές πάντως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσιντώτα, με τις δυνατές μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου να μην βοηθούν ιδιαίτερα.

image_12.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχαν παρόμοιο… αέρα με εκείνα του πρώτου. Η ΑΕΚ ήταν εκείνη δηλαδή που πίεζε κατά βάση, θέλοντας να βρει απεγνωσμένα κάποιο γκολ.

Στο 59ο λεπτό είδαμε μια φάση καρμπόν με εκείνη στο πρώτο 45λεπτό, η οποία ξεκίνησε πάλι από εκτέλεση φάουλ. Η κεφαλιά του Μήτογλου έβγαλε τρεις παίκτες της «Ένωσης» σε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη ο οποίος έκανε την απόκρουση και στην συνέχεια ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά. Η μπάλα ωστόσο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στην συνέχεια ο Μήτογλου έπιασε μια νέα κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε ξανά ως οφσάιντ.


Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ σημείωσε την καλύτερή του φάση έως εκείνη τη στιγμή. Συγκεκριμένα στο 65’ ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, στον Αραούχο, και ανάγκασε τον Τσιντώτα σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.


Το γκολ για την ΑΕΚ δεν άργησε όμως να έρθει! Στο 83’ ο Γκαρσία έκανε μια εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά και ανάμεσα σε δύο παίκτες των «ασπρόμαυρων», έκοψε προς το ύψος του πέναλτι. Εκεί βρισκόταν ο Σιμόες ο οποίος με ένα δυνατό σουτ, νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-0.


Αυτό που ακολούθησε όμως, σίγουρα δεν το περίμενε κανείς! Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κούρτιτς βρήκε σε αδράνεια την άμυνα της «Ένωσης», έπιασε ένα αδιανόητο δεξί φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!


Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Μιτρίτσα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, ο οποίος από την στιγμή της εισόδου του στο 64’ αναβάθμισε την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, και ακολουθώντας τα χνάρια του συμπαίκτη του… έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα τρομερό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (89’ Μισελέν), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (90’+3 Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο (89’ λε Ταλέκ)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (90’+3 Μουργκ), Τσιγγάρας (64’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Α. Ζίβκοβιτς (83’ Βιεϊρίνια), Άκπομ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0