Football Talk

Η Ίντερ επούλωσε τις πληγές σαν… πρωταθλήτρια! (video)

Η Ίντερ επούλωσε τις πληγές σαν… πρωταθλήτρια! (video)

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για την Ίντερ καθώς επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας και έγινε ξανά υπολογίσιμη δύναμη στη χώρα. Το BN Sports σας δείχνει ποιες πληγές επούλωσε σαν σωστή… πρωταθλήτρια και ετοιμάζεται για το back to back.

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν… εφιαλτικό για την Ίντερ στον τομέα των αποχωρήσεων. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, μπορεί να είχε σαρώσει στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει ο κορμός σταθερός. Τα προβλήματα με την διοίκηση, τα οικονομικά θέματα και το βαρύ κλίμα, ήταν τα συστατικά που έδειχναν διάλυση.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σε καμία περίπτωση. Η Ίντερ αντέδρασε εντυπωσιακά και όχι μόνο κάλυψε τις τρύπες αλλά γέμισε και τα ταμεία της με πολύτιμα κέρδη. Το αποτέλεσμα καθρεφτίζεται στον αγωνιστικό χώρο και το 3-0 μέσα στο Ολίμπικο, δείχνει πως οι «νερατζούρι» είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Το BN Sports αναλύει τις θέσεις που άλλαξε καλύφθηκαν με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Προπονητής: Ο «λίγος» Σιμόνε Ιντζάγκι την κρατάει σε ανοδική πορεία

Η αλήθεια είναι, πως ο Αντόνιο Κόντε ξαναέβαλε την Ίντερ στον ίσιο δρόμο. Μέσα σε δύο χρόνια, η ομάδα έφτασε στον τελικό του Europa League και έριξε την αυτοκρατορία της Γιουβέντους. Η αποχώρησή του λόγω των σχέσεων με την διοίκηση, άφησε ορφανή τη θέση, η οποία είχε μετατραπεί σε… «παγίδα», καθώς ο διάδοχος, θα έπρεπε να διατηρήσει το έργο όπως έχει.

Στο άκουσμα πως ο Σιμόνε Ιντζάγκι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία, προερχόμενος από την Λάτσιο, δεν άρεσε στον κόσμο. Πέρα από την έχθρα του παρελθόντος, ο Ιταλός κόουτς θεωρούταν «λίγος» για να αντικαταστήσει τον Κόντε. Και όμως, ο 45χρονος προπονητής έκανε την απόλυτη διαφορά. Μόλις δύο ήττες σε 21 ματς φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και στο -1 από την κορυφή της Ιταλίας.

FFyQ2jFWQBkU9wl.jpg

Δεξί μπακ: Η αποκάλυψη της Ολλανδίας έκανε τον Χακίμι ανάμνηση

Στο περασμένο EURO, η Ολλανδία έδειξε εξαιρετικά στοιχεία όμως έπεσε πάνω στην απόλυτη τετράδα των Ισπανία-Δανία-Ιταλία-Αγγλία. Οι «οράνιε» ωστόσο, έκαναν την δική τους αποκάλυψη με τον Ντένζελ Ντάμφρις. Ο 25χρονος μπακ ήταν ο εκλεκτός των «νερατζούρι» για να αντικαταστήσει τον Ασράφ Χακίμι, ο οποίος πωλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 60 εκατ. ευρώ.

Ο Μαροκινός έδωσε πολλά πράγματα και ήταν από τους απόλυτους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ανέλαβε όλη την δεξιά πλευρά και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 45 συμμετοχές, επτά γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο διεθνής Ολλανδός μπορεί να μην είχε τις δυνατότητές του αλλά έδειξε πως μπορεί να είναι μία τέλεια λύση για τα δεξιά. Με την Ρόμα πέτυχε το παρθενικό του γκολ και το απέδειξε.

Επιθετικός: Ποιος Λουκάκου; Ο Τζέκο είναι το νέο, βαρύ πυροβολικό!

Εννοείται πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ένας φορ από άλλον πλανήτη και δικαίως, κόστισε 115 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι ενώ έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην διετή ανοδική πορεία της Ίντερ. Ο απολογισμός ήταν 64 γκολ σε 95 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που δείχνει από μόνο του, την εντυπωσιακή ποιότητά του.

Ο αντικαταστάτης του, καθρεφτίστηκε στο πρόσωπο του Έντιν Τζέκο. Δεν ανανέωσε το συμβόλαιο με την Ρόμα και επέλεξε την ομάδα του Μιλάνου για να συνεχίσει την καριέρα του, ως ελεύθερος. Ο Βόσνιος επιθετικός δεν θα ήταν εύκολο να πιάσει τα στάνταρ του Βέλγου αλλά ήδη, έχει κάνει φιλότιμη προσπάθεια να τα καταφέρει. Τα 11 γκολ σε 20 συμμετοχές δεν είναι και λίγα. Μάλιστα, οι οπαδοί της ομάδας, έχουν ήδη ξεχάσει τον 28χρονο διεθνή φορ της Τσέλσι.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0