Football Talk

Γουέστ Χαμ: Η «ξέφρενη» πορεία συνεχίζεται, με ιστορικές νίκες και φόντο την… τετράδα!

Γουέστ Χαμ: Η «ξέφρενη» πορεία συνεχίζεται, με ιστορικές νίκες και φόντο την… τετράδα!
Μπορεί η Γουέστ Χαμ να μετρούσε κάτι περισσότερο από 20 ημέρες δίχως νίκη στην PremierLeague, αλλά όταν το έκανε, ήταν και πάλι εντυπωσιακό. «Σφυροκόπησε» την Τσέλσι, επικράτησε με 3-2 και πλέον είναι δεδομένο, πως ο στόχος της ομάδας του Ντέιβιντ Μόγιες, είναι η τετράδα και το… ταξίδι στα αστέρια!

Τι και αν ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν είχε δει την ομάδα του να επικρατεί τις τελευταίες 20 ημέρες, έχοντας ως τελευταία καλή ανάμνηση την «ιστορική» επικράτηση επί της Λίβερπουλ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με 3-2;

Η Γουέστ Χαμ επανέλαβε το κατόρθωμά της και απέναντι στην Τσέλσι, στο ίδιο γήπεδο και με το ίδιο σκορ, αποδεικνύοντας και πάλι πως διόλου τυχαίο δεν ήταν πως αυτή αποτελεί ακόμη την μοναδική ομάδα της PremierLeagueπου μπόρεσε να σταματήσει το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, μετά από 29 ματς.

Η νικηφόρα αναμέτρηση απέναντι στην Τσέλσι άλλωστε, το πιστοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πόσο μάλλον όταν σκοράρεις τρεις φορές κόντρα στον Τόμας Τούχελ, ο οποίος μέχρι πρότινος διέθετε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, υποχρεώνοντας τους Λονδρέζους στην πρώτη τους ήττα με ανατροπή, ενώ προηγούνται στο ημίχρονο, μετά από τρία χρόνια!

Ήταν Δεκέμβρης του 2018 όταν η Γουλβς είχε πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο στο Μολινό. Μεσολάβησαν τρία χρόνια για να επαναληφθεί η ιστορία και να είναι η Γουέστ Χαμ αυτή που θα ρίξει την Τσέλσι από την πρώτη θέση της PremierLeague!

Ωστόσο, το επίτευγμα των «σφυριών» δεν περιορίζεται ούτε στην δική τους τέταρτη θέση, αλλά ούτε και στην επικράτηση επί της Τσέλσι στο «σπίτι» τους, αν αναλογιστεί κανείς πως δεδομένα η Γουέστ Χαμ δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το επιστέγασμα μίας άκρως οργανωμένης δουλειάς που γίνεται σωστά στο Λονδίνο.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως η εξαιρετική της σεζόν συνδυάζεται με ένα ρεκόρ που δεν έχει κάνει την εμφάνισή του από το 1997-98. Ποιο είναι αυτό; Τότε χρονολογείται η τελευταία φορά που η Γουέστ Χαμ επικράτησε στην PremierLeague, στην ίδια σεζόν, τόσο της Λίβερπουλ, όσο και της Τσέλσι στην έδρα της.

Πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στο «σπίτι» της, με το ίδιο σκορ και στις δύο αναμετρήσεις. Για την ιστορία όμως, καλό θα ήταν να αναφερθεί πως τότε τα «σφυριά» τερμάτισαν την σεζόν στην 8η θέση, με την Άρσεναλ να κατακτά το πρωτάθλημα.

Τώρα που έχουν κερδίσει την Τότεναμ, την Τσέλσι, την Λίβερπουλ και έχουν αποκλείσει και τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ από το Λιγκ Καπ, που μπορούν να φτάσουν; Η συζήτηση για την τετράδα σαφώς και περιλαμβάνει το εξαιρετικό σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες που δεν έχει… ταβάνι.

Η συμμετοχή στο EuropaLeague για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, από μόνη της κατέστησε την σεζόν της λονδρέζικης ομάδας, αλησμόνητη. Η πορεία της όμως, δημιουργεί τεράστιες προσδοκίες για την συνέχεια!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0