Football Talk

Τι συνέβη στο πέναλτι της Σίτι και γιατί ο Πεπ δεν άφησε τον Γκβάρντιολ να γίνει… Βράνιες;

Τι συνέβη στο πέναλτι της Σίτι και γιατί ο Πεπ δεν άφησε τον Γκβάρντιολ να γίνει… Βράνιες;

Γιατί δεν τον άφησαν; Θα ήταν το απόλυτο ρεκόρ. Θα έκανε κάτι που δεν είχε καταφέρει ουδείς. Και όμως, ο Πεπ και οι συμπαίκτες του, του είπαν «όχι» και ο Γιόσκο Γκβάρντιολ έφτασε απλώς τα πέντε γκολ στα οκτώ τελευταία του παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι! Κάπως έτσι, ο Βράνιες, η ΑΕΚ και το 2018 στη Super League, παραμένει απλώς μία ευχάριστη ανάμνηση…

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να επικρατούσε με 3-0 της Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ» και το παιχνίδι να βρισκόταν στις καθυστερήσεις, όμως οι «πολίτες» πίεζαν για ένα γκολ ακόμη, προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά τερμάτων από την Άρσεναλ.

Κέρδισαν πέναλτι και άπαντες γνώριζαν πως ο εκτελεστής της Σίτι σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν ο Χούλιαν Άλβαρες. Είχε άλλωστε αντικατασταθεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ, όπως και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι οποίοι συνηθίζουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Συνεπώς, ο Άλβαρες θα ήταν ο εκτελεστής, με έναν παίκτη των «γαλάζιων» όμως να εξωτερικεύει την επιθυμία του να το κάνει αυτός. Ο λόγος για τον Γιόσκο Γκβάρντιολ, ο οποίος ζήτησε να εκτελέσει το πέναλτι, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν αρνητικοί. Αν του έλεγαν «ναι» πάντως, ο Κροάτης μπακ θα «έγραφε» ιστορία.

Ο λόγος; Διότι θα γινόταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League που όντας αμυντικός, θα πραγματοποιούσε χατ-τρικ. Δεν συνέβη, ο Άλβαρες πανηγύρισε και η Μάντσεστερ Σίτι θέλει έξι βαθμούς ακόμη, προκειμένου να πανηγυρίσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημά της!

Έχασε λοιπόν την ευκαιρία να θυμίσει και κάτι από Super League… Να γίνει δηλαδή ένας… Όγκνιεν Βράνιες, πέντε χρόνια μετά. Τότε, το 2018, σε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ξάνθη, ο στόπερ της «Ένωσης» είχε σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις, στο πρώτο μέρος, μέσα σε 33 λεπτά.

Σύμφωνα με το soccerbase.gr, ο Βράνιες έγινε το 2018, ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που κάνει χατ τρικ στο πρωτάθλημα μετά από 11 σχεδόν χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο έγινε στις 15 Απριλίου 2007 από τον Νίκο Λυμπερόπουλο, στο ΑΕΚ - Αιγάλεω 5-2.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0