Football Talk

Το «calma» του Αντσελότι στη Μπάγερν Μονάχου! (video)

Το «calma» του Αντσελότι στη Μπάγερν Μονάχου! (video)

Τα ρεκόρ του Αντσελότι είναι πολλά. Πάρα πολλά και ο «θρύλος» του Ιταλού προπονητή στο Champions League διαρκώς μεγαλώνει. Όμως, αυτό που έχει καταφέρει απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου αγγίζει τα όρια του παρανοϊκού! 

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και δη του ευρωπαϊκού. Αυτό είναι μάλλον κάτι που όλοι γνωρίζαμε.

Μετά τον θρίαμβο επί της Μπάγερν Μονάχου και την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν ακόμη τελικό Champions League, o «Καρλέτο» έγινε ο προπονητής που έχει φτάσει σε έξι τελικούς στη διοργάνωση, επίδοση που συνιστά ρεκόρ, καθώς κανείς άλλος μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο.

Με το προπονητικό «κοστούμι» της Ρεάλ Μαδρίτης, ο «Καρλέτο» πρόκειται να αγωνιστεί σε τρίτο τελικό, μετά από εκείνους 2013-2014 και 2021-2022 τους οποίους ο Ιταλός προπονητής κέρδισε αμφότερους, υπογράφοντας με αυτό το τρόπο δύο από τις πρόσφατες κατακτήσεις Champions League για τους «μερένχες». Και με δεδομένο πως η Ρεάλ, μετράει (έως τώρα) 8/8 κατακτήσεις σε τελικούς από το μακρινό 1981, φαντάζει πολύ πιθανό πως το καλό… θα «τριτώσει στον επερχόμενο 9ο τελικό της 1ης Ιουνίου στο Γουέμπλεϊ.

Ένα στατιστικό που όμως παραμένει εξωφρενικό είναι το αήττητο σερί που ο Ιταλός προπονητής διατηρεί σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου, με τον Αντσελότι να έχει σε 10 συναπαντήματα (είτε ως προπονητής της Μίλαν, είτε ως προπονητής της Ρεάλ) 7 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες! Πραγματικά άχαστος και πραγματικός εφιάλτης για τους Βαυαρούς.

Κορυφαίο στατιστικό για έναν κορυφαίο προπονητή, ο οποίος μάλιστα για μία σεζόν (2016-2017), έχει βρεθεί και στον πάγκο της ομάδας την οποία έχει έφεση να τιμωρεί!

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, πως για όσο ο Ιταλός παραμένει στην Ευρώπη, θα επεκτείνει τα ρεκόρ του, θα τιμά τις παραδόσεις, θα φτάνει σε νέες κορυφές και θα φέρνει τίτλους στις ομάδες τις οποίες προπονεί.

Άλλωστε, ο «Καρλέτο» γνωρίζει καλά τι σημαίνει τίτλος και πως μπορεί να επιτευχθεί η κατάκτησή του.

Το έχει καταφέρει και στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, με τις Μίλαν, Τσέλσι, Ρεάλ, Παρί και… Μπάγερν.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0