Football Talk

ΑΕΚ: Καμπάνα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ για ζητήματα FFP! – Η θέση της ΠΑΕ

ΑΕΚ: Καμπάνα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ για ζητήματα FFP!  – Η θέση της ΠΑΕ

Η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε την ΠΑΕ ΑΕΚ με πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για το FinancialFairPlay– Η ΠΑΕ διευθέτησε ήδη το θέμα.

Πρόστιμα μοίρασε η ΟΥΕΦΑ στις ευρωπαϊκές ομάδες και μεταξύ αυτών ήταν και η ΑΕΚ. Ο φάκελος της Ένωσης εξετάστηκε για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του FinancialFairPlayστις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18. Το πρόστιμο φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ και ορίζεται βάσει των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την ΟΥΕΦΑ για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο, που είναι περίπου τα 36 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνιζαν από την ΠΑΕ αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί και το θέμα θεωρείται λήξαν. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Το θέμα του προστίμου και της επιτήρησης είναι γνωστό στην ΠΑΕ ΑΕΚ εδώ και καιρό και κατέληξε χωρίς περαιτέρω συνέπειες μετά από επαφές που είχαν τα στελέχη της με την ΟΥΕΦΑ εδώ και καιρό. Το πρόστιμο, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, είναι συμφωνημένο λοιπόν, όπως τόνιζαν απο την ΑΕΚ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνέχεια.
 
Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0