Football Talk

«Τρίζει» η καρέκλα των Μίλαν-Νάπολι λόγω Σασουόλο, που δουλεύει για την Ίντερ και τινάζει τη Serie A στον... αέρα!

«Τρίζει» η καρέκλα των Μίλαν-Νάπολι λόγω Σασουόλο, που δουλεύει για την Ίντερ και τινάζει τη Serie A στον... αέρα!
Η κούρσα για δύο της Serie A, μέσα σε τρεις μόλις αγωνιστικές έγινε κούρσα για τέσσερις, με την υπογραφή της... Σασουόλο! Πλέον, το δίπολο Μίλαν-Νάπολι, καλείται να ζήσει με την «καυτή ανάσα», τόσο της Ίντερ, όσο και της Αταλάντα!
Γράφτηκαν «παιάνες» για τη Νάπολι και τη Μίλαν. Δικαιολογημένα. Αμφότερες έμειναν αήττητες έως την 13η αγωνιστική, «έσπασαν» ρεκόρ που κρατούσαν μισό αιώνα, αλλά καλώς ή κακώς, οι φωνές πως δεν θα κρατήσει για πάντα αυτή η ευφορία επιβεβαιώθηκαν.
 
Η πρώτη ήττα για καθεμιά τους έμελλε να έρθει με διαφορά λιγότερων από 24 ωρών. Στην περίπτωση της Μίλαν, ήρθε από τη Φιορεντίνα του ζενίθ και του ναδίρ, που επικράτησε με 4-3 (20/11) των «ροσονέρι». Στην περίπτωση της Νάπολι, όμως, ήρθε από την Ίντερ που αθόρυβα, αργά και σταθερά «ροκάνιζε» τη διαφορά. 
 
Πριν ξεκινήσει η 13η αγωνιστική, ήταν στο -7. Δώδεκα ημέρες μετά, στο -2! Στο κλείσιμο της «ψαλίδας», όμως, είχε τον τέλειο... συνεργάτη: τη Σασουόλο!
Είτε επίτηδες, είτε αθελά της, εξελίχθηκε σε φονέα γιγάντων. Και όχι οποιoνδήποτε γιγάντων, αλλά αυτών που ήθελε να εξουδετερώσει η Ίντερ!
 
Μπορεί η ίδια να μην διάγει τις καλύτερες μέρες της, ούσα πέντε βαθμούς μακριά από την εξάδα, αλλά μέσα σε δύο αγωνιστικές, την 14η και την 15η, νίκησε εκτός έδρας τη Μίλαν (28/11, 3-1) και επέστρεψε από το εις βάρος της 2-0 για αν αποσπάσει ισοπαλία από τη Νάπολι (01/12, 2-2), επιτρέποντας στην Ίντερ που μάζεψε όσους βαθμούς βρήκε στο διάβα της, να «ροκανίσει» τη διαφορά.
 
Οι ισορροπίες σε τόσο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε πολύ λεπτές. Νάπολι και Μίλαν έχουν βρεθεί πάμπολλες φορές στο ίδιο έργο θεατές: ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο πρώτο μισό της σεζόν, μία αγωνιστική καθίζηση στο δεύτερο.
 
Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς αν το δεύτερο σκέλος θα επιβεβαιωθεί, αλλά το δεδομένο είναι πως η «ξεγραμμένη» το καλοκαίρι, Ίντερ, λόγω των χιλίων προβλημάτων και της αποχώρησης τόσο του Αντόνιο Κόντε, όσο και των μεγάλων αστεριών, έχει φέρει το πρωτάθλημα ξανά στα μέτρα της.
 
Άλλωστε, δεν είναι ο μόνος ορατός -πλέον- κίνδυνος, αφού η ωραία και... ευρωπαία Αταλάντα παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, ούσα στο -5 από την κορυφή.

Ποιος μπορεί, άραγε, να την βγάλει από την εξίσωση και με ποια δικαιολογία;
 
Φάνης Τσοκανάς 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0