Football Talk

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Για πρώτη φορά στην Αθήνα 0-0 στην εποχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος!

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Για πρώτη φορά στην Αθήνα 0-0 στην εποχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος!

Στο απόλυτο «μηδέν» ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ, με τους πράσινους να μην κερδίζουν για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν στην Λεωφόρο, και τους φιλοξενούμενους να αποσπούν ισοπαλία στην Αθήνα μετά από 14 χρόνια. Μάλιστα, το τελικό 0-0, αποτελεί και την πρώτη φορά που κανένας από τους δύο δεν σκοράρει μακριά από την Κρήτη, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, από το 1983 και έπειτα.

Την πρώτη του απώλεια βαθμών στην Λεωφόρο υπέστη από τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός στην 8η αγωνιστική της Super League, με τους πρασίνους να μένουν στο «μηδέν» κόντρα στους Κρητικούς, μην μπορώντας να φτάσουν στην τέταρτη εντός έδρας νίκη τους στην σεζόν.

Ταυτόχρονα το σύνολο του Νίκου Νίοπλια κατέκτησε τον πρώτο του βαθμό στην Αθήνα μετά το αξιομνημόνευτο 2-2 της σεζόν 2004-05, όπου το ματς βρισκόταν στο 2-2 από το 15ο λεπτό, και παρέμεινε έτσι μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης, δεν είναι απλώς η πρώτη ισοπαλία που απέσπασε ο ΟΦΗ στην Αθήνα μετά από 17 χρόνια, αλλά το γεγονός πως αυτή συνοδεύτηκε από το… 0-0. Την πρώτη δηλαδή «λευκή» ισοπαλία τους, με τον Παναθηναϊκό να είναι γηπεδούχος, σε ολόκληρη την ιστορία τους στον 21ο αιώνα, και από το 1979-80 και μετά, όπου το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό!

Έχουν περάσει 38 χρόνια από την πρώτη συνάντησή τους στην Αθήνα, έχοντας δώσει 40 αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις. Καμία μέχρι… σήμερα, δεν είχε ολοκληρωθεί στο απόλυτο «μηδέν». Ο ΟΦΗ άντεξε, ο Παναθηναϊκός έμεινε δίχως εντός έδρας γκολ κόντρα στους Κρητικούς επίσης για πρώτη φορά από το 1983 και έπειτα, και το απόγευμα που έλαβε χώρα στην Λεωφόρο μεταξύ τους, χαρακτηρίζεται ιστορικό!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0