Football Talk

Οι ομάδες-«έκπληξη» που φιγουράρουν στην 5αδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης

Οι ομάδες-«έκπληξη» που φιγουράρουν στην 5αδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης

Ομάδες που υπό άλλες συνθήκες θα πάλευαν για παραμονή, βρίσκονται πλέον μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της κατηγορίας.

Κάθε πρωτάθλημα κρύβει τις εκπλήξεις του. Πέρσι είδαμε τις μικρομεσαίες ομάδες να εκμεταλλεύονται τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και να ρίχνουν (έστω και προσωρινά) τις μεγάλες ομάδες από την κορυφή. Άλλες δεν κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη (βλέπε Γερμανία) και άλλες έγραψαν ιστορία (Λιλ).

Φέτος, μπορεί να μην έχουμε παρόμοιο ξεκίνημα, όμως στην πρώτη πεντάδα στα τέσσερα από πέντε πρωταθλήματα, υπάρχει ένα όνομα που μας κάνει να σηκώνουμε λίγο παραπάνω το φρύδι. Η στιγμή που πατάμε στο διαδίκτυο, να δούμε αν είναι αλήθεια η βαθμολογική τους θέση. Θα καταφέρουν να την κρατούσουν μέχρι το φινάλε;

Οσασούνα

Νίκησε την Βιγιαρεάλ μέσα στην έδρα της και έκανε… «θόρυβο» στην Ευρώπη. Η Οσασούνα μπορεί πέρσι να φλέρταρε με τον υποβιβασμό, όμως φέτος δείχνει έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Για 4η σεζόν, στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Τζιαγκόμπα Αρασάτε, ο οποίος έχει επενδύσει στο φετινό ρόστερ. Ο ισπανικός σύλλογος φιγουράρει την 5η θέση του πίνακα της La Liga με 15 βαθμούς και πέντε μακριά από την κορυφή και την Σοσιεδάδ. Μάλιστα, αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας.

FB7qm9JWYAUtYwB.jpg

Μπράιτον

Ακόμα μία ομάδα που με υπομονή και δουλειά, βρίσκεται επάξια στην πρώτη πεντάδα της Premier League. Η Μπράιτον έδειξε πέρσι πως διαθέτει πλάνο και ταλέντο για την επόμενη μέρα. Ο Γκράχαμ Πότερς είδε την διοίκηση να δαπανάει 53 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα κενά των αποχωρήσεων. Το έκανε και με το παραπάνω, ενώ η πώληση του Μπεν Γουάιτ έναντι 60 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ, άφησε το περιθώριο για περεταίρω ενίσχυση. Μόλις μία ήττα σε οκτώ ματς, κάθε άλλο παρά αποτυχία δεν είναι για την Μπράιτον.

FBwGCbIWYAIswmm.jpg

Λανς

Μπορεί να ξεκίνησε στραβά τη σεζόν με μία νίκη σε τέσσερα ματς, όμως στη συνέχεια όλα πήραν διαφορετική τροπή. Η Λανς όχι απλά ρέφαρε αλλά πλέον, είναι στη 2η θέση με εννιά βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Αποκορύφωμα το τεράστιο διπλό με 3-2 μέσα στην έδρα της Μαρσέιγ, που έδειξε πως η φετινή σεζόν, αποτελεί μεγάλη της ευκαιρία για ευρωπαϊκή έξοδο. Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο πως από κάτω, βρίσκονται ομάδες όπως οι Λιλ, Λιόν και Μαρσέιγ.

FAicHolVUAguWGI.jpg

Φράιμπουργκ

Η μοναδική αήττητη ομάδα της Bundesliga. Ακόμα και η Μπάγερν Μονάχου έχει ηττηθεί σε αντίθεση με την Φράιμπουργκ, η οποία καμαρώνει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Μάλιστα, η διαφορά από την κορυφή είναι μόλις τρεις βαθμούς και η Λεβερκούζεν που είναι από πάνω της, βρίσκεται σε ισοβαθμία στους 16 πόντους. Αξιοσημείωτο δε, πως ο Κρίστιαν Στρεχ διανύει την 10η σεζόν του στον πάγκο του συλλόγου.

FBvl11zXEAIE5hm.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0