Football Talk

Η κατάταξη των περισσότερων τροπαίων έχει άρωμα… Μπαρτσελόνα!

Η κατάταξη των περισσότερων τροπαίων έχει άρωμα… Μπαρτσελόνα!

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να αποχώρησε, προς έκπληξη όλων, από την Μπαρτσελόνα, όμως οι επιτυχίες του είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι διαθέτουν ταυτόχρονα και τους περισσότερους πολυνίκες ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος.

Πρόκειται για μία «χρυσή» κατάταξη ποδοσφαιριστών που είτε διακρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό, είτε απλώς αποτέλεσαν μέλος ενός ρόστερ που προέβη στην κατάκτηση ενός τίτλου, συνδέοντας το όνομά τους με την ιστορία.

Ακούμπησαν την κορυφή, ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους και πρόσθεσαν στην συλλογή τους έναν ακόμη λόγο, ώστε να λησμονηθούν δυσκολότερα. Στην κορυφή της εν λόγω λίστας βρίσκεται ο Ντάνι Άλβες.

Ο Βραζιλιάνος βιονικός, δεξιός οπισθοφύλακας, ο οποίος στα 38 του χρόνια, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην καριέρα του, με την φανέλα της Βραζιλίας, και «ανάγκασε» τον Λιονέλ Μέσι να δηλώσει πως… θέλει να τον ξεπεράσει.

Τον Μέσι, που αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, έχοντας κατακτήσει 37 τίτλους (38 συνολικά στην καριέρα του), για να μεταβεί στο Παρίσι και να διαφοροποιήσει αυτομάτως τα δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Όσο περίεργο και αν ακούγεται άλλωστε, την τετράδα συμπληρώνουν οι Αντρές Ινιέστα και Μάξγουελ, μετρώντας αθροιστικά 74 τίτλους, με την Μπαρτσελόνα να αποδεικνύει τον λόγο που πολλοί την θεωρούν «κορυφαία» σε κατακτήσεις!

Αν μάλιστα στους τέσσερις των Καταλανών προστεθούν και οι υπόλοιποι «4», οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στην La Liga (με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο μοναδικός που εξαιρείται), γίνεται αντιληπτό πως οι τίτλοι έχουν άρωμα… Ισπανίας, και η Μπαρτσελόνα κατέχει την πρωτοκαθεδρία!

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στην καριέρα τους:


Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0