Face to Face

Ρεπόρτερ της Φιορεντίνα στο BN Sports: «Έχει... ευθύνη κόντρα στον Ολυμπιακό και μία ανοιχτή πληγή!» (video)

Ρεπόρτερ της Φιορεντίνα στο BN Sports: «Έχει... ευθύνη κόντρα στον Ολυμπιακό και μία ανοιχτή πληγή!» (video)

Την Τετάρτη, 29 Μαΐου, ο Ολυμπιακός θα έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να γράψει ιστορία κατακτώντας το Europa Conference League. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φιορεντίνα και ο Ιταλός δημοσιογράφος και ρεπόρτερ της Φιορεντίνα Τζούλιο Ντισπενσιέρι μίλησε στο BN Sports δίνοντας τη δική του οπτική για τον σημαντικό αυτό αγώνα!

Συνέντευξη στον σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Γιάννη Παππά

Μια ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να γράψουν το όνομά τους με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία.


Σφετερίστρια του τίτλου και η ομάδα που θέλει να ζήσει τη δικό της παραμύθι, η Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» παίζουν τον δεύτερο συνεχόμενο τελικό στο Europa Conference League και είναι βέβαιο πως δεν θέλουν να ξαναζήσουν το περσινό... δράμα. 


O δημοσιογράφος του fiorentinanews.comΤζούλιο Ντισπενσιέρι, μίλησε στο BN Sports και ανέλυσε τι μπορούμε να περιμένουμε στον μεγάλο τελικό της 29ης Μαΐου.

-Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού θεωρείτε ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Φιορεντίνα;

«Νομίζω πως ο Ελ Κααμπί είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Φιορεντίνα. Κυρίως λόγω της ικανότητάς του να σκοράρει, αλλά επίσης και λόγω του στυλ παιχνιδιού του. Είναι ένας σκληρός και ταυτόχρονα γρήγορος επιθετικός, κινούμενος με επιδεξιότητα στην αντεπίθεση. Αυτά τα χαρακτηριστικά του μπορούν να είναι επικίνδυνα απέναντι σε ομάδες που κρατάνε τις γραμμές τους ψηλά, όπως η Φιορεντίνα».

-Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία στον τρόπο παιχνιδιού της Φιορεντίνα που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Η Φιορεντίνα είναι μια πολύ επιθετική ομάδα που πάντα προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου. Αυτό αναμένεται να συμβεί και στον τελικό του Conference League. Ο Ιταλιάνο βασίζεται πολύ στην ανάπτυξη από το κέντρο και στη συνέχεια στις σέντρες των Μπιράγκι και Ντοντό ή στη… φαντασία του Νίκο Γκονζάλες. Ο Αργεντίνος είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και κυρίαρχος στο εναέριο παιχνίδι. Προσέξτε επίσης τον Μαρτίνεζ Κουάρτα, έναν αμυντικό που συχνά συμμετέχει στην επίθεση έχοντας φοβερή αίσθηση του γκολ».

-Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα; Πιστεύετε θα είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό ή θα λειτουργήσει αρνητικά;

«Κατά τη γνώμη μου δεν θα αλλάξει τόσο τις ισορροπίες. Ο τελικός θα γίνει στο γήπεδο της ΑΕΚ το οποίο θα είναι διαιρεμένο ανάμεσα σε Έλληνες και ''μωβ'' οπαδούς. Μην ξεχνάμε ότι οι φανατικοί οπαδοί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα υποστηρίξουν την Φιορεντίνα αντί τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση η Ιταλική ομάδα μπορεί να προβλέπει σε σημαντική υποστήριξη, καθώς 8.000 εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί στη Φλωρεντία».

-Αυτός είναι ο πρώτος Ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή είναι η ευκαιρία της Φιορεντίνα για ένα τίτλο μετά το 2001 και πρώτο Ευρωπαϊκό στην ιστορία της. Ποιο θα επικρατήσει κατά τη γνώμη σας;

«Ο Ολυμπιακός πιθανότατα δεν πίστευε ότι μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο, ειδικά όταν έπρεπε να ξεπεράσει την Άστον Βίλα. Θεωρώ ότι θα βγει στο γήπεδο χωρίς μεγάλη πίεση. Από την άλλη, η Φιορεντίνα νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη να νικήσει, επειδή ένα τρόπαιο λείπει από την Φλωρεντία από το 2001. Ειδικά η περσινή ήττα στο τελευταίο λεπτό από τη Γουέστ Χαμ είναι ακόμα ανοιχτή πληγή. Επίσης είναι πιθανώς το τελευταίο παιχνίδι του Βιτσέντζο Ιταλιάνο στον πάγκο της Φιορεντίνα και θα ήταν όμορφο να πει ''αντίο'' με ένα τρόπαιο».

-Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού θα θέλατε στην Φιορεντίνα;

«Θα πάω πίσω στην πρώτη απάντηση που έδωσα, οπότε θα πω τον Ελ Κααμπί. Μπορεί να είναι 32 ετών και να μην έχει παίξει ποτέ στα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά λείπει από την Φιορεντίνα ένας παίκτης που να σκοράρει τόσα πολλά γκολ. Από την πώληση του Βλάχοβιτς το 2022, οι ''βιόλα'' δεν έχουν βρει έναν επιθετικό που να σκοράρει με συνέπεια. Φέτος η ομάδα στηρίχθηκε στους Νζολά και Μπελτράν, αλλά ο πρώτος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα (ωστόσο σκόραρε το κρίσιμο γκολ στον πρώτο ημιτελικό με την Κλαμπ Μπριζ) και ο δεύτερος αποδείχθηκε ότι είναι περισσότερο δεκάρι ή δεύτερος επιθετικός. Τον Ιανουάριο, ο Αντρέα Μπελόττι ήρθε από τη Ρόμα, αλλά και αυτός έχει σκοράρει μόλις δύο γκολ».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0